Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Využití sluneční energie se stává součástí stavby

Firma Regulus přichází na náš trh s novinkou v oblasti využití sluneční energie. V září na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2005 v Praze představí solární systémy německé firmy Schüco.

Budou to jak ploché sluneční kolektory vynikajících parametrů, tak především systém připevnění kolektorů, který umožňuje netradičně integrovat kolektory do rodinných domů i průmyslových staveb. V tomto případě se snoubí získávání energie ze slunečního záření s architekturou budov.
Úplnou novinkou jsou tzv. solární střechy, u nichž jde o použití slunečních kolektorů namísto střešní krytiny. Jedná se sice o vyšší počáteční investici, ale taková střecha již poté jen vydělává. V úvahu je třeba také vzít úsporu za tradiční střešní krytinu.

obrázek 1

Další zajímavou aplikací slunečních kolektorů je jejich umístění na fasádu. Tyto systémy jsou především vhodné k přitápění budov a zároveň slouží jako tepelná izolace.

obrázek 2

Třetím systémem jsou solární markýzy, které získávají tepelnou energii příjemným stíněním oken v případech, kde je to potřeba, nebo mohou posloužit zároveň jako přístřešek, např. nad vchodem do domu nebo nad garáží apod.

obrázek 3


Přehled sortimentu firmy REGULUS najdete v TZB-katalogu výrobků - značka REGULUS.


REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...