Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Houštecký cyklomaraton - TZB se neztratilo

Pořadatelé připravili profi podmínky, krásnou trasu, perfektní počasí a výkony cyklistů byly skvělé. Nebyli jste na Houšteckém cyklomaratonu na kolech a ani jako doprovod? Podívejte se, kdo tam byl, co se dělo a přijďte určitě za rok. Kategorie TZB bude opět vyhlášena.



Nejen prací živ je člověk a tak jsme rádi přijali nabídku na spolupořádání speciální kategorie pro obor TZB v rámci Houšteckého cyklomaratonu. Na stránkách TZB-info jsme po dva měsíce zvali všechny příznivce oboru, cyklisty víkendové i ty se závodním duchem na sobotu 18. června do Staré Boleslavi. Pořadatelé zde připravili profi podmínky, krásnou trasu přírodou a také perfektní počasí.

A tak se již od 8 hodin sjížděli závodníci, výletníci a doprovod.

V prostoru startu byl stánek cyklosportu, kde bylo možno doladit připravená kola a po desáté hodině začala nervozita stoupat.




Na startu se sešlo 590 závodníků. První místa zaujali skuteční závodníci s nižšími startovními čísly a za nimi se řadili rekreační sportovci a nakonec výletníci.
Nálada byla výborná.


TZB bylo zastoupeno početnou skupinou více než 40 cyklistů, ale chybička se vloudila a tak se nám letos někteří zamíchali i mezi ostatní kategorie a někteří zůstali nepoznáni. Máme příští rok co zlepšovat.
Přesto jsme TZB našli a někdy i v početných skupinách - na obrázku tým IVT.


Ve startovním poli byla nepřehlédnutelná velká skupina žlutých jezdců - jak říkal jeden z moderátorů z rádia Beat, kteří celou akci doprovázeli hudbou i slovem, vypadá to jako skupina vítězů Tour de France.

Žluto červený trikot ale patřil firemním jezdcům Geminox.


Jak se nakonec ukázalo, někteří se však za Geminox jen maskovali (na obrázku vlevo Ing. Chrt z firmy Rehau) a někteří se k této dobré adrese přidávali ještě i na startu (vpravo - Dr. Kopačka z firmy Nowire).


Viessmann má rovněž celý závodní tým, ten se však specializuje na silniční cyklistiku a tak na Houšteckém cyklomaratonu bylo logo Viessmann jen na jednom trikotu. Kvantitu však nahradila kvalita a Petr Ledecký se stal vítězem na trase 55 km.


Ve startovním poli bylo možno vidět také Ing. Hodbodě z časopisu Topenářství instalace a pana Jirouta, který, ačkoliv v dresu Geminox, byl podporou na trati pro tým IVT.


Houštecký cyklomaraton vede krásnou trasou v okolí Staré Boleslavi a je vypsána řada kategorií, jak pro děti, tak pro různé věkové kategorie dospělých na dvou tratích a tempo si volí každý sám. Ve startovním poli jsou skuteční borci, kteří trasu 55 a 75 km zvládnout průměrnou rychlostí přes 35 km/hod., cyklisté, kteří měli již letos najeto 6.500 km, ale i takoví, kteří trasu projeli kolem 12 km/hod a byli spokojeni.


Díky řadě kategorií bylo vyhlašování dlouhé a oceněných mnoho.

Celkové výsledky

Houštecký cyklomaraton - kategorie TZB
(délka tratě - 55 km)

1. Miroslav Kotrouš
2. Ivan Jeleň
3. Markéta Barešová
Houštecký cyklomaraton - kategorie TZB
(délka tratě - 78 km)

1. Daniel Vágner
2. Jiří Nečásek
3. Jiří Šámal





Vítězství v kategorii TZB na trase 55 km se stalo firemní záležitostí týmu Geminox a na stupně vítězů zavítala i žena.

Na trase 75 km však o vítězství zabojoval tým IVT. Na stupních vítězů se v kategorii TZB rozdával dárkový šek do cyklosportu v hodnotách 3, 2 a 1 tisíc korun. Ale vzhledem k tomu, že pořadatelem této kategorie byla firma Geminox, ozvalo se i "a kotlík by nebyl?"

Hodnocení jsme po závodě slyšeli různá:

  • mám rád tenis a hraji hodně, cyklista moc nejsem a je to znát, po těch kilometrech se mi hlavně špatně sedí...
  • trochu jsem si zajela, asi 6 km, ale dohnala jsem to a jsem v pohodě
  • po 14 km jsem píchl a telefon jsem si půjčil od místních zedníků. Když jsem se jim omlouval, že jim zaplatím, až pro mne přijedou autem, prý je to dobré, o víkendu jsou slevy.
(Ať žijí dobří lidé a dobrá cenová politika operátorů :)...

Byl to pěkný den. Plný radosti, skvělých výkonů, emocí a pěkných zážitků. Děkujeme za impuls k této iniciativě p. Zdeňku Fučíkovi z firmy Geminox a příští rok se těšíme na shledanou i s Vámi.

 
 
Reklama