Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TZB-info má nový nejen vzhled

Portál TZB-info má po téměř pěti letech zcela nový barevný design. Nový vzhled ale pouze doprovází další změny, jejichž hlavním cílem je větší přehlednost jak pro pravidelné čtenáře, tak i pro náhodné návštěvníky.

Charakteristický oranžovo-modrý design provázel portál TZB-info již od jeho vzniku dne 30.6.2001. Od té doby se na obsahu a službách portálu změnilo mnohé, ale vzhled zůstaval prakticky původní. Nový vzhled společně s dalšími novinkami přichází až dnes.

Neustále rostoucí množství informací, které na portálu TZB-info každodenně publikujeme, si na podzim minulého roku vyžádalo provedení zásadní změny v přístupu k naplňování informační základny portálu. Informace publikované na portálu TZB-info jsme v tu dobu začali důsledněji členit podle jednotlivých oborů spadajících pod technická zařízení budov. Začaly tak vznikat čtyři klíčové obory: Vytápění, Větrání a klimatizace, Voda a kanalizace a Obnovitelná energie. O informační náplň jednotlivých oborů portálu TZB-info se začali starat specialisté.

Naším záměrem je vytvořit široký více-oborový portál, který bude pod společnou značkou TZB-info přinášet aktuální a odborné informace z celého odvětví TZB. Profese spadající pod označení Technické zařízení budov jsou velmi různorodé, proto chceme usnadnit především oborovým specialistům přístup k informacím, které jsou určeny pro jejich hlavní obor. Nový vzhled portálu TZB-info byl vytvářen právě s tímto cílem, proto je hned v záhlaví každé strany uvedeno členění na hlavní obory. Titulní strana portálu bude stále více spíše výběrem nejzajímavějších informací z jednotlivých oborů. I nadále najdete pravidelně každé pondělí v každém oboru nový týdenní článek k vybrané problematice.

Novinkou, která by Vám měla usnadnit hledání článků k určitě problematice, je členění na rubriky. V každém oboru je vlevo přidáno menu se seznamem rubrik. Rubriky slouží pro podrobnější rozdělení článků a dalších informací v rámci oboru. Protože některé rubriky mohou být zajímavé i pro čtenáře v jiných oborech, jsou uvedeny také tzv. "Související rubriky" z ostatních oborů.

Nový design jsme vytvářeli zejména s ohledem na maximální jednoduchost a přehlednost. Hlavním kriteriem byl vždy obsah a až teprve poté grafika. Velký důraz jsme kladli také na rychlost načítání stránek. Podařilo se nám velmi výrazně zkrátit objem přenášených dat při načítání titulní strany se zachováním stejného množství informací.

Na závěr bych chtěl zmínit krátkou poznámku, která se netýká novinek na portálu, ale diskuzí a diskutujících. Portál TZB-info je velmi otevřené médium. Dáváme všem čtenářům možnost u většiny článků diskutovat a vyjadřovat tak téměř neomezeně své názory. Jsem přesvědčen, že naprostá většina čtenářů plně chápe, že smyslem diskuzí je odborná výměna zkušeností, sdělení svých vlastních názorů podložených fakty a ponaučení se z chyb jiných. Bohužel se v poslední době objevují stále častěji neukáznění čtenáři, kteří v diskuzích vystupují většinou anonymně, napadají a urážejí ostatní diskutující i autory a šíří nepodložená a nepravdivá tvrzení. Výsledkem jejich snažení není nic jiného než odrazování ostatních od seriózní diskuze k dané problematice, která může být prospěšná pro všechny.
Chtěl bych touto cestou požádat všechny diskutující, aby ve svých příspěvcích dodržovali základní pravidla slušného chování a nezneužívali určité anonymity internetu. Anonymní napadání a nemístné pomluvy ostatních svědčí podle mého názoru pouze o morální nevyspělosti pisatele. Naopak velice si vážím všech, kteří jsou ochotni trpělivě a věcně diskutovat nad daným problémem a pomoci tak ostatním.

Věřím, že nový vzhled a nové členění portálu TZB-info Vám usnadní orientaci v množství informací, které se Vám budeme snažit i nadále přinášet.

 
 
Reklama