Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktuálně ze stavebních veletrhů v Brně

Novinky ve svém výrobním sortimentu představily firmy na tiskových konferencích ve stáncích hal Z a V brněnského výstaviště. Představeny byly například zařizovací předměty LAUFEN, které vynikají absolutní jednoduchostí, čistotou a praktickými tvary, originalní sprchové kouty Whitewater od RAVAKu a obklady LASSELSBERGER včetně novinky - odvlhčovací omítky.

I. Novinky v zařizovacích předmětech společnosti Laufen - stánek 042 v pavilonu Z

Koupelnový set MIO
Ženský design - tak popsal koupelnový set Mio jeho slavný designér Peter Wirz ze švýcarského Process Product Design. Absolutní jednoduchost, čistota a praktické tvary i široká nabídka elegantního nábytku jistě přesvědčí i řadu mužů s vytříbeným vkusem.
Set obsahuje 10 položek k variantám umyvadel, jejich doplňků, 7 položek k WC a dvě k bidetům.
V sortimentu Roca je k vidění například zajímavá nabídka moderních trendů umyvadel (obr. 4a-d).


Obr. 1: Koupelnový set MIO


Obr. 2: Zdravotní umyvadlo z koupelnového
setu Mio



Obr. 3: Koupelnový set Mio



Obr. 4a


Obr. 4b


Obr. 4c

Obr. 4d


II. Novinky sprchových koutů společnosti RAVAK - stánek 043 v pavilonu Z

Whitewater. Jak říká výrobce: "Na tomto sprchovém koutu je zcela originální prakticky všechno."
Konstrukce je řešena zcela novým způsobem. Konstrukční prvky (hliníkové sloupy) jsou uvnitř koutu. Vnější obvodový plášť koutu je tvořen pouze čistým sklem (Design a Storz).

WHITEWATER STEAM
je sprchový kout Whitewater vybavený dvěma bodovými světly, elektronicky řízeným vyvíječem páry a parotěsnou zábranou (stříškou) z průsvitného materiálu.


Whitewater STEAM

Stropní růžice je vlastně
superplochý talíř
o tloušťce 20 mm



Anatomicky tvarované
sedátko

RAVAK má řešení také pro malé
koupelny

III. Novinky v obkladech

Společnost LASSELSBERGER, a.s., divize Stavební hmoty, představuje na Stavebních veletrzích v Brně svůj nejnovější produkt. Jedná se o výrobek CEMIX Supersan, který spadá do kategorie sanačních odvlhčovacích omítek. Jedná se o ojedinělý výrobek s velkou účinností, který můžete vidět ve stánku č. 39 v pavilonu A1.

CEMIX Supersan je speciální sanační odvlhčovací omítka pro ruční použití, vhodná pro omítání zasoleného a vlhkého, nevysušeného zdiva. Speciální efekt této omítky spočívá v její schopnosti intenzivně odvádět vlhkost obsaženou ve zdivu na principu difúze díky tisícům kapilár.
"V lednu 2005 jsme začali s přípravou expozice, kde bude předvedeno krystalizování solí na vlhkém zdivu a jeho následné ošetření naším novým produktem. Zdivo bylo vystaveno působení vlhkosti po dobu 3 měsíců a narušení původní omítky je na něm jasně patrné. Naším úkolem teď bude na IBF ukázat, jak si Supersan s tímto velmi rozšířeným problémem v praxi poradí," vysvětluje Ing. Vladimír Plachý, pracovník marketingu LASSELSBERGER, a.s., divize stavební hmoty.

Každý den je předváděno použití této sanační omítky včetně dokumentačního videa s ukázkami staveb a postupem aplikace. Návštěvníci mohou prezentaci sledovat vždy v 11 a 15 hodin a zúčastnit se také soutěže. Denně ve 13 hodin proběhne prezentace použití zateplovacího systému produktů značky Cemix a to včetně videodokumentů s komentářem a losováním o zajímavé ceny.
Společnost LASSELSBERGER, a.s., divize obklady (stánek 06 v hale V) dnes sdružuje 12 značek, například

a jejich prezentace je jako obvykle inspirující. K představeným trendům v oblasti obkladů i dlažeb se vrátíme v připravovaném článku.

 
 
Reklama