Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přípravy výstavy BAZÉNY, SAUNY & SOLÁRIA 2005 v plném proudu

NOVINKY

Pro 3. ročník je opět připraveno několik změn:
  1. Tou nejpodstatnější je prodloužení výstavy o jeden den, který bude vyhrazen pouze odborníkům, zahraničním návštěvníkům a novinářům. Tito návštěvníci tak dostanou prostor k důkladné prohlídce výstavy a zároveň jim nebude výstava kolidovat s doprovodným programem.
  2. 3. ročník bude posledním v ročním cyklu, následující již budou dle modelu podobných zahraničních výstav, to znamená v dvouletém cyklu. Tento faktor jistě přispěje i k dalšímu rozvoji výstavy a 3. ročník bude opět kvalitnější a prestižnější. Vždyť prezentace pro potenciální vystavovatele bude poté možná až v roce 2007, což je doba poněkud vzdálená.
  3. Další velmi zajímavou novinkou bude nová prestižní soutěž "BAZÉN ROKU". Soutěž byla vyhlášena počátkem listopadu ve třech kategoriích - veřejné bazény - aquaparky, hotelové bazény a privátní bazény. Podmínky k přihlášce do soutěže a podrobné informace naleznete v přihláškovém materiálu dále a v časopise Wellness magazín bazény a sauny vydavatelství ROOF s.r.o, který je hlavním mediálním partnerem.
Výstava BAZÉNY, SAUNY & SOLÁRIA 2005 se uskuteční v rámci jarního cyklu odborných výstav společně s ECO CITY, CLEAN CITY, INVEST CITY, ZELENÉ MĚSTO, PRAGA FLOREA a EUROTRAFFIC v termínu ve dnech 9.-12.3.2005.


Mediálním partnerem výstav

BAZÉNY, SAUNY & SOLÁRIA 2005, ECO CITY, CLEAN CITY
a nové prestižní soutěže "BAZÉN ROKU" je internetový portál





DOPROVODNÝ PROGRAM veletrhu 9.-12. března 2005
  • Mezinárodní odborná konference na téma: projekce, výstavba a problematika provozu bazénů a koupališť
  • Odborná konference Sauny & solária
  • Grand PRIX Bazény, sauny & solária 2004
  • BAZÉN ROKU 2004 v kategoriích: realizace veřejného bazénu/koupaliště, realizace privátního bazénu
  • Poradenské centrum ABAS ČR
Pořadatel veletrhu poskytuje 20% slevu na odborný doprovodný program pro posluchače, kteří předloží kupón na slevu z portálu TZB-info - kupón bude umístěn u informací k veletrhu v kalendáři akcí od 10.1.2005.


Vyhlášení 1. veřejné celostátní soutěže BAZÉN ROKU

Vypisovatelé soutěže: ABF, a.s., FSv ČVUT Praha, Wellness magazín Bazény a Sauny

Idea soutěže: Hlavní ideou je prezentace kvalitních projektů v oblasti bazénové výstavby v ČR a přiblížení takových děl nejširší odborné i laické veřejnosti. Současně si soutěž klade za cíl zviditelnit investiční, projekční a dodavatelské subjekty, které realizují zajímavé stavby na území ČR, ale i v zahraničí. Soutěž je vypsána na podporu kvalitní komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby až po detail. Je určena pro stavby realizované na území celé České republiky bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta, investora, dodavatele a provozovatele stavby.
Do soutěže mohou být přihlášena stavební díla dokončená a uvedená do provozu v období od 1.1.2003 do 31.12.2004.

Kategorie:
  1. veřejné bazény - aquaparky
  2. hotelové bazény
  3. privátní bazény
Základní hodnotící kritéria:
  1. Architektonické vyznění díla
  2. Kvalita a jakost stavebních prací
  3. Vhodnost použitých stavebních materiálů, výrobků a použitých technologií
  4. Funkční řešení celého díla
  5. Délka realizace díla
  6. Dosažená kvalita díla ve vztahu k celkovým nákladům
  7. Společenské poslání díla (u veřejných provozů)
  8. Originalita konstrukčního řešení
  9. Ekologické úspory energií
  10. Spokojenost investora, uživatele a okolí
  11. Celková vybavenost díla a jeho přínos
Porota
Prof. Ing. Jozef Kriš - Vedoucí katedry KZI na Stavební fakultě STU v Bratislavě, garant předmětu Balneotechnika, člen mezinárodní organizace IWA
Ing. Bohumil Šťastný - Odborný asistent FSv ČVUT Praha, garant výuky předmětu Balneotechnika, místopředseda Asociace bazénů a saun ČR (ABAS ČR)
PhDr. Vladimír Diviš - Jednatel a ředitel společnosti Roof Press spol. s.r.o. a vydavatel časopisu Wellness magazín Bazény a Sauny
Alena Konopíková - Jednatelka společnosti Roof Press spol. s. r.o. a vydavatelka časopisu Wellness magazín Bazény a Sauny
Ing. Arch. Pavel Meixner - Architekt
Karel Kozel - Ředitel Sportovního centra UK
Martin Chmelík - Manažer Veletržní správy ABF, a.s. a manažer veletrhu Bazény, sauny & solária

Porota provede výběr staveb a jejich posouzení pro nominace v jednotlivých kategoriích na titul BAZÉN ROKU. Zároveň z každé kategorie vybere po jedné stavbě, která obdrží Cenu sympatie.

Vyhlášení výsledků
Titul BAZÉN ROKU je spojen s právem používat ho jako referenční, reklamní a propagační argument. Vyhlášení výsledků soutěže BAZÉN ROKU se uskuteční v rámci Slavnostního večera vystavovatelů 3. mezinárodního odborného veletrhu BAZÉNY, SAUNY & SOLÁRIA 2005. Nominované soutěžní stavby budou představeny v rámci panelové prezentace na shora uvedeném veletrhu.

Označení vítězných staveb titulem BAZÉN ROKU bude dále odhaleno na stavbě při slavnostním ceremoniálu (se souhlasem uživatele stavby) - za účasti vypisovatelů soutěže, zástupců odborné poroty, investora, projektanta, hlavního dodavatele stavby, uživatele a médií.

Výsledky soutěže budou zveřejněny v tisku a oceněným dílům bude věnovaná náležitá publicita v časopise Wellness magazín Bazény a Sauny a na internetu vypisovatelů. Všechny přihlášené soutěžní stavby budou zveřejněny na internetu ihned po uzávěrce soutěže. Na internetu bude mimo názvu stavby, investora, projektanta a dodavatele stručná charakteristika s fotem stavby.

Přihlášení do soutěže
Přihlášku do soutěže může podat každá fyzická nebo právnická osoba, která stavební dílo prováděla nebo se podílela na jeho projekci a realizaci, která zdokumentuje zrealizované dílo níže uvedeným způsobem a uhradí prezentační poplatek.

Obsah dokumentace
  1. Řádně vyplněná přihláška a doklad o zaplacení prezentačního poplatku se stručnou anotací charakteristiky stavby, která ji představí veřejnosti v rozsahu tří rukopisných řádek.
  2. Textová část obsahující základní údaje o stavebním tvůrčím týmu a o stavbě.
    1. údaje o stavbě:
      Přehledná informace o stavebním díle obsahující popis stavby, její funkční určení, konstrukční a stavební řešení, lokalizaci (název, místo, stručnou charakteristiku), dobu výstavby (zahájení, dokončení, předání do užívání), použité technologie, materiály a výrobky, event. další podstatné údaje o stavbě se zdůrazněním, proč je tato stavba k soutěži přihlašována.
    2. údaje o stavebním tvůrčím týmu:
      • o dodavatelské firmě (zejména): název, IČO, DIČ, sídlo, adresa, statutární zástupce, kontaktní spojení vč. kontaktní osoby, charakteristika činnosti firmy, převládající činnost, počet zaměstnanců, rok vzniku firmy, rozsah přímé dodávky na přihlašované stavbě
      • o rozhodujících kooperantech: zejména s udáním rozsahu jejich dodávky
      • o investorovi stavebního díla (zejména): jeho jméno, sídlo, adresu, statutárního zástupce a kontaktní osobu, údaj zda stavba byla zčásti či zcela hrazena z veřejných prostředků
      • o uživateli stavby, je-li od investora odlišný
      • o autorech architektonického návrhu a projektu realizovaného díla: (přihlašovatel přebírá odpovědnost za případné nepřesnosti ve vztahu k autorskému právu)
  3. Výkresová a fotografická dokumentace. Požadovaná dokumentace stavby musí obsahovat:
    1. situaci, rozhodující půdorysy, řezy a případně schéma konstrukčního řešení stavebního detailu, popřípadě další dokumentaci nezbytnou pro správné posouzení stavby (zmenšenou na formát A4), alespoň 6 ks profesionálních fotografií o rozměrech 18 x 24 cm, příp. fotografie stavebních detailů a poskytnout totožnou dokumentaci zpracovanou v elektronické podobě (v rozlišení pro tiskové účely).
    2. totožná dokumentace všech děl přihlášených do soutěže zůstává majetkem vypisovatelů s právem publicity. Bude uložena v archivu ABF, a.s.
Prezentační poplatky
Prezentační poplatky za přihlášení jednoho stavebního díla do jednotlivých kategorií činí:
  1. veřejné provozy - aquaparky - 15000 Kč + 19% DPH
  2. hotelové bazény - 10000 Kč + 19% DPH
  3. privátní bazény - 5000 Kč + 19% DPH

Prezentační poplatek musí být uhrazen ke dni uzávěrky přihlášky. ABF, a.s. na základě přihlášky stavby do soutěže zašle fakturu na úhradu prezentačního poplatku. (Pozn.: Prezentační poplatek je nákladovou položkou.)

Uzávěrka přihlášek - 21.1.2005.

Dokumentaci je nutno doručit či zaslat v zapečetěné obálce do sekretariátu soutěže do 21.1.2005 do 16.00 hod. Obálku označte nápisem BAZÉN ROKU. Podmínkou pro zařazení projektu do soutěže je včasné doručení podkladů a úhrada přihlašovacích poplatků.

Sekretariát soutěže
ABF, a.s.
PhDr. Lenka Ulrychová
Mimoňská 645, 190 00 Praha 9
Tel.: 222 891 136, Fax: 222 891 199, E-mail: ulrychova@abf.cz

Soutěž je hlavním doprovodným programem veletrhu BAZÉNY, SAUNY & SOLÁRIA.

Výstava BAZÉNY, SAUNY & SOLÁRIA 2005 se uskuteční v rámci jarního cyklu odborných výstav společně s ECO CITY, CLEAN CITY, INVEST CITY, ZELENÉ MĚSTO, PRAGA FLOREA a EUROTRAFFIC v termínu ve dnech 9.-12.3.2005.


INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE
Uzávěrka přihlášek 10. prosince 2004!!!

Ceník pro vystavovatele:
  • Řadová expozice ... 1500 Kč/m2
  • Rohová expozice ... 1700 Kč/m2
  • Expozice tvaru U ... 1900 Kč/m2
  • Ostrovní expozice ...2100 Kč/m2
  • Registrační poplatek ... 2500 Kč
Slevy z objednaných ploch:
  • 5% z plochy převyšující 50 m2
  • 10% z plochy převyšující 100 m2
  • 10% pro členy Asociace bazénů a saun ČR

Organizační zajištění výstav

Martin Chmelík
Manažer veletrhu

tel: +420 222 891 133
fax: +420 222 891 199
e-mail: chmelik@abf.cz

Ing. Bohumil Šťastný
Odborný poradce

tel: +420 224 354 403
fax: +420 224 355 405
e-mail: stastny@fsv.cvut.cz
Ing. Lenka Dobrovská
Zahraniční vztahy

tel: +420 222 891 147
fax: +420 222 891 199
e-mail: dobrovska@abf.cz

Pavel Meixner
Technická realizace, architekt

tel: +420 222 891 119
fax: +420 222 891 199
e-mail: meixner@abf.cz
Jaroslava Toupalová
Fakturace

tel: +420 222 891 118
fax: +420 222 891 199
e-mail: toupalova@abf.cz

Korespondence
ABF, a.s.
Václavské nám. 29
111 21 Praha 1



ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...