Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Poprvé na veletrhu AQUA-THERM 2004

Novým vystavovatelem na letošním veletrhu AQUA-THERM Praha (hala F, stánek č. 318) v oboru tepelných čerpadel a větracích jednotek je německý výrobce - specialista na tuto komoditu Alpha-innoTec z bavorského Kasendorfu.

Firma patří k vedoucím společnostem na německém trhu a má největší tržní podíl na trhu ve Švýcarsku. Byla založena v roce 1998 a v současné době je součástí švýcarského výrobního koncernu Schulthess. Z výrobků, které patří k novinkám v roce 2004, vybíráme.

Kompaktní tepelná čerpadla vzduch/voda pro vnitřní instalaci s již vestavěnou hydraulikou a regulátorem

Jsou vhodná pro maximální teplotu topné vody až + 55°C a minimální teplotu okolního vzduchu do  - 20 °C. Tepelné čerpadlo LWC 60M-I (tepelný výkon 6,1 kW) a LWC 80M-I (tepelný výkon 8,1 kW)  mají již z výroby vestavěny pojistné orgány, jsou plněny chladivem  R 404A. V přístrojích je vestavěný regulátor tepelného čerpadla a topení Luxtronik a elektronický spouštěč chodu.

Kompaktní tepelná čerpadla země/voda pro vnitřní instalaci s již vestavěnou hydraulikou a regulátorem

Jsou vhodná pro maximální teplotu topné vody až + 55°C a minimální teplotu v zemním kolektoru do  - 5°C. Tepelná čerpadla řady SWC mají již z výroby vestavěny pojistné orgány a jsou plněny chladivem R 404A. V přístrojích je vestavěný regulátor tepelného čerpadla a topení Luxtronik a od modelu SWC 90 M-I elektronický spouštěč chodu. Jsou k dispozici ve výkonové řadě od 5,3 kW do 14,4 kW.

Nový regulátor tepelných čerpadel
LUXTRONIK
Regulátor s jednoduchým ovládáním "otoč a stiskni" představuje špičku v současné regulační technice tepelných čerpadel.

Některé přednosti:
  • možnost výškového přestavení polohy regulátoru
  • obrázkový displej a grafické rozhraní (pro Windows PC)
  • odtávavácí manager pro úspory energie
  • program pro natápění podlahové mazaniny
  • rychlé nahřátí zásobníku TUV
  • možnost řízení různých zdrojů tepla
  • inteligentní, jednoduché spínací hodiny
  • rozpoznání připojeného tepelného čerpadla
  • bezproblémová aktualizace softwaru
  • množnost dálkového řízení po napěťové síti atd.


Tepelná čerpadla země/voda pro vnitřní instalaci

Jsou určena pro větší obytné domy i podnikatelské prostory. Díky servisnímu přístupu zepředu umožňují řadit až 4 tepelná čerpadla vedle sebe a kaskádně je provozovat.

Regulátor Luxtronik umožňuje řídit 1 až 4 tepelná čerpadla. Jsou k dispozici s výkonem od 38,2 kW do 81,9 kW.




Komfortní kompaktní vytápěcí jednotky pro nízkoenergetické domy

Nová centrální vytápěcí jednotka KHZ LW80 s tepelným čerpadlem vzduch/voda. Má v jednom přístroji integrovány funkce pro větrání s rekuperací, přípravu TUV a topení. Již vestavěný zásobník TUV s obsahem 265 litrů, oběhová čerpadla pro topení a TUV, taktovací zásobník, přepouštěcí ventil, regulátor ÖKOTRONIC-C, elektronický spouštěč, 12 l expanzní nádobu (pro obsah 300 l při 45°C), 6 kW elektrické topné těleso a pojišťovací ventil, výkon 8,1 kW.



ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...