Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktuální výběr novinek ze Sbírky zákonů za měsíc září 2004

Ve Sbírce zákonů za měsíc září je v částce 175 rozeslané dne 24. září 2004 skupina vyhlášek, které se týkají odpadů a rovněž vyhláška, která uvádí podrobnosti pro zpětný odběr výrobků. Všechny vyhlášky jsou však jen změnami již platných předpisů.

505 - Vyhláška, kterou se mění vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 237/2002 Sb., o podrobnostech způsobu provedení zpětného odběru některých výrobků.
Datum účinnosti: od 1. října 2004

Změny:
1. V § 1 odst. 4 se slova "Na nakládání s výrobky podle odstavce 1, které se staly odpadem po odebrání povinnou osobou" nahrazují slovy "Na nakládání s odpady, které se ze zpětně odebraných použitých výrobků podle odstavce 1 staly předáním provozovateli zařízení k jejich využití nebo odstranění".

2. § 2 se včetně nadpisu a poznámky pod čarou č. 5 zrušuje.


504 - Vyhláška, kterou se mění vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 382/2001 Sb., o podmínkách použití upravených kalů na zemědělské půdě.
Datum účinnosti: od 1. října 2004

Změny:
jsou provedeny pouze v příloze 1 a týkají se změny slova "okresní úřad" na "obecní úřad obce s rozšířenou působností nebo městská část hl. m. Prahy" a dále používání klasifikace územních statistických jednotek.


503 - Vyhláška, kterou se mění vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných odpadů a seznamy odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů).
Datum účinnosti: od 1. října 2004

Změny:
1. zavedení katalogového čísla po směsný komunální odpad
2. nové značení některých slupin v katalogu odpadů
3. V § 4 slova "okresní úřad" se nahrazují slovy "obecní úřad obce s rozšířenou působností"
4. Podrobnosti o náležitostech oznámení o přeshraničním pohybu odpadu


502 - Vyhláška, kterou se mění vyhláška Ministerstva životního prostředí a Ministerstva zdravotnictví č. 376/2001 Sb., o hodnocení nebezpečných vlastností odpadů.
Datum účinnosti: od 1. října 2004

Změny:
1. V příloze č. 1 v názvu nebezpečné vlastnosti "H12 Schopnost uvolňovat vysoce toxické a toxické plyny ve styku s vodou nebo kyselinami" se za slova "s vodou" vkládá čárka a slovo "vzduchem".

2. V příloze č. 5 v odstavci "Další údaje" se slova "(výbušnost, hořlavost, oxidační schopnost, tepelná nestálost organických peroxidů, schopnost odpadů uvolňovat při styku se vzduchem nebo vodou jedovaté plyny, ekotoxicita, následná nebezpečnost, akutní toxicita, pozdní účinek, žíravost, infekčnost)" zrušují.

 
 
Reklama