Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na 2. ročník tenisového turnaje "SPS OPEN MPS TENIS CUP 2004"

Rozhovor s Martinem Pertlem o již 2. ročníku tenisového turnaje firemních dvojic ve čtyřhrách určený pro představitele stavebnictví (tzn. pro všechny subjekty, jejichž činnost má nějakou spojitost ze stavebnictvím), který pořádá Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR a Stavební sdružení Vysočina v pátek 10. září 2004 v Jihlavě.

TZB-info: Tenisový turnaj organizovaný STAVEBNÍM SDRUŽENÍM VYSOČINA je pořádán teprve podruhé. Podle informací na webových stránkách je o účast na turnaji mimořádný zájem. Jaké myslíte, že jsou hlavní důvody pro tento zájem?

Martin Pertl: Máte pravdu, že o turnaj je veliký zájem. V loňském roce jsme měli při pilotním projektu 25 dvojic a letos registrujeme už 51 dvojic. Jako hlavní důvody zájmu vidím možnost setkání, komunikace, sportovní konfrontace, navázání nových kontaktů s jinými hráči, s jinými představiteli stavebnictví z jiného regionu než pochází sám hráč.

TZB-info: Můžete pro čtenáře přiblížit cíle činnosti STAVEBNÍHO SDRUŽENÍ VYSOČINA?

Martin Pertl: Stavební sdružení Vysočina je sdružení registrované na MV ČR, které v regionu Vysočina především hájí zájmy svých členů, podporuje stavební mládež a propaguje své členy nejen v kraji Vysočina, ale i po celé ČR. Organizuje řadu odborných regionálních soutěží a asi nejznámější je soutěž STAVBA VYSOČINY o prestižní stavby postavené v kraji Vysočina a soutěž v projektování STUDENTSKÝ PROJEKT - VYSOČINA, který je určen pro naše střední stavební školy. Provozujeme regionální stavební portál s názvem Regionální stavební stránky Vysočiny na adrese www.stavbavysociny.cz.

TZB-info: Kdybychom se vrátili k loňskému ročníku turnaje ve čtyřhře o pohár generálního ředitele Svazu podnikatelů ve stavebnictví. Účastníci i výsledky jsou pro zájemce k vidění na www stránkách Sdružení Vysočina. Co Vás osobně na turnaji nejvíce zaujalo?

Martin Pertl: Uvolněná atmosféra turnaje a uvolněná nálada účastníků, která smazávala vykání na tykání. Občas jsem měl pocit, že se někteří účastníci i více motivovali, když měli hrát proti soupeři-firmě, která je "porazila v nějaké zakázce".

TZB-info: Jaké novinky pro účastníky chystáte pro letošní ročník?

Martin Pertl: V loňském roce byl turnaj pouze pro jednu kategorii. Letos jsme turnaj rozdělili na dvě samostatné kategorie dle výkonnosti hráčů. Jako doprovodný program připravujeme měření rychlosti míčků při podání a ukázku sportovního vybavení a nářadí s možností vyzkoušení.

TZB-info: Jsou mezi přihlášenými i loňští vítězové?

Martin Pertl: Ano, obhájci loňského umístění jsou již přihlášeni.

Poháry pro vítěze 2. ročníku tenisového turnaje
SPS OPEN MPS TENIS CUP 2004

TZB-info: Které dvojice z přihlášených mají podle Vás ambice na kvalifikaci do finálových bojů? Zkuste si zatipovat.

Martin Pertl: Jelikož je na turnaji de facto každá druhá dvojice úplně nová, nejsem schopen tipovat. Samozřejmě si přeji, aby vítězové byli z našeho kraje, ale podle rozhovorů s přihlášenými si myslím, že cesta loňských vítězů za obhajobou nebude snadná.

TZB-info: Portál TZB-info se podílí na propagaci turnaje mezi stavební veřejností. Jak hodnotíte ze svého pohledu provozovatele regionálního stavebního portálu tento oborově zaměřený portál s celostátní působností?

Martin Pertl: Jsem moc rád, že turnaj mediálně podporuje nejznámější portál s tématikou TZB. Osobně jsem jeho častým čtenářem a pokud si můžu dovolit srovnání, tak Váš portál je tak jedinečný, že neznám na českém internetu žádný "klon" či kopii. Což nemůžu říci o některých jiných stavebních portálech...

TZB-info: Jsou ještě nějaká volná místa pro případné zájemce o účast v turnaji dvojic?

Martin Pertl: Máme ještě 5 posledních míst v Červené skupině, která je určena amatérským hráčům, kteří si na kurtu udržují kondici min. 1x týdně.

TZB-info: Kdo se může přihlásit a jakým způsobem?

Martin Pertl: Přihlásit se mohou pouze amatérští hráči z firem, které mají něco společného se stavebnictvím nebo se věnují navazujícím činnostem. Přihlášku posíláme na základě telefonické nebo mailové žádosti (tel. 737 555 677, jihlava@sps.cz).

Ing. Milan Bechyně, TZB-info: Děkuji za rozhovor.

 
 
Reklama