Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

WASSER + GAS BERLIN SPEZIAL 2004

Na veletrhu a doprovodném programu se očekává na praxi zaměřená výměna informací o dosavadních kooperačních zkušenostech. Poznatky z českého hospodářství jsou zde velmi žádané. Na řadu přijdou především otázky související s tím, jak by mohly vypadat úspěšné kooperační modely. Důležitý materiál na téma zásobování pitnou vodou a odpadní vody předloží na kongresu 9. září Max Hammerer. Na konkrétních příkladech z Rakouska se zde budou prezentovat různé kooperační modely z oblasti vodního hospodářství.

Nová perspektiva pro české podniky a obce

Až se 8. září 2004 pod berlínskou rozhlasovou věží otevřou brány veletrhu a kongresu WASSER + GAS BERLIN SPEZIAL 2004, budou před Vámi tři dny rozmanitých šancí na prohloubení spolupráce mezi českými a německými podniky, obcemi a úřady, které díky vstupu do EU stojí ve středu pozornosti. Díky úzkým obchodním vztahům se zeměmi Evropské unie patří Česká republika již dlouho k nejdůležitějším novým členským zemím. Na tomto speciálním veletrhu a kongresu si od 8. do 10. září 2004 budou vyměňovat zkušenosti a diskutovat na téma hospodářská a podnikatelská perspektiva v rozšířené EU odborníci z oboru vodního hospodářství a plynárenství z východní a západní Evropy.


Čeští vystavovatelé a odborní návštěvníci v Berlíně

Partnersky koncipované setkání, které je z důvodu rozšíření EU zaměřeno speciálně na nové členské země, se bude odehrávat na 6.000 m2. Firmy z nových partnerských zemí zde mají možnost prezentovat produkty, postupy a služby určené na export a němečtí a západoevropští vystavovatelé prostředky pro renovaci a modernizaci východoevropského plynárenství a vodárenství. S odbornými návštěvníky z průmyslu, obchodu, státní sféry, vědy a výzkumu se zde setkají výrobci, potenciální investoři, svazy, banky, pojišťovny a specializované právní kanceláře. Dodavatelé z ČR se zde mohou představit jako vhodní kooperační partneři pro německé a západoevropské podniky. Paralelně k veletrhu, na kterém se budou podílet také čeští vystavovatelé, se bude konat třídenní kongres na téma výběrová řízení a evropské směrnice, otázky financování projektů, liberalizace a privatizace nebo profesní a další vzdělávání. Velmi důležitým bodem konference bude také intenzivní výměna zkušeností při vytváření Joint Venture nebo firemních zastoupení a také diskuze o specifických podílových modelech.

Dialogové fórum blízké praxi

Právě na praxi zaměřená výměna informací o dosavadních kooperačních zkušenostech vytváří pro české podniky a obce zajímavou kombinaci. Poznatky z českého hospodářství jsou zde velmi žádané. Na řadu přijdou především otázky související s tím, jak by mohly vypadat úspěšné kooperační modely. Důležitý materiál na téma zásobování pitnou vodou a odpadní vody předloží na kongresu 9. září Max Hammerer. Na konkrétních příkladech z Rakouska se zde budou prezentovat různé kooperační modely z oblasti vodního hospodářství.

Vysoké investiční nároky

Pro český vodárenský průmysl nabízí toto setkání mnoho kontaktů, které lze dobře zhodnotit především při řešení zásobování pitnou vodou, udržování čistých vodních zdrojů a čištění odpadních vod podle předpisů EU. Úsilí postupovat v oblasti vodního hospodářství v souladu s nároky EU se v posledních letech v České republice výrazně zvýšilo. Vodovodní síť je dlouhá téměř 55.000 km a kanalizační síť 23.000 km. Experti odhadují požadavky na sanaci a výstavbu kanalizací na 2,0 Mld. EUR do roku 2010. Kolem 570 obcí, z toho 173 s více než 10.000 obyvateli stojí před obnovou vodovodních a kanalizačních sítí podle evropských standardů. Jenom Praha by měla do této obnovy investovat okolo 20 Mio. EUR. V této situaci mohou mezinárodní kooperační kontakty pomoci vytvořit dobrý základ pro adaptaci na normy EU. Vynikající příležitost navázat nové kontakty v Německu a v západní Evropě se vzhledem na geografickou polohu a konkurenceschopný poměr výkon/cena nabízí také výrobcům trubek a potrubních systémů.

Rámcový program veletrhu a kongresu WASSER + GAS BERLIN SPEZIAL 2004 zahrnuje také informativní High -Tech prezentaci na téma "20 let výstavby tunelů v Berlíně". Současně s veletrhem pořádají 8. a 9. září v hale 7 na berlínském výstavišti Svaz výrobců plastových potrubí, Jihoněmecké plastové centrum, Svaz výrobců potrubí a FIGAWA "dny plastového potrubí". Při přednáškách a workshopech se zde budou probírat témata odpadních vod a zásobování vodou a plynem.

Máte-li zájem zúčastnit se veletrhu a kongresu WASSER + GAS BERLIN SPEZIAL 2004 ať už jako vystavovatelé či návštěvníci, kontaktujte Česko-německou obchodní a průmyslovou komoru, zastoupení Messe Berlin, Václavské nám. 40, 110 00 Praha 1, Tel.: 00420 - 221 490 305, Fax: 00420 - 221 490 332, e-mail: messe1@dtihk.cz

 
 
Reklama