Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zlatá medaile SHK BRNO 2004

"Universum Spa s českým designem je u tuzemských, ale také zahraničních odběratelů stále oblíbenější. Od podzimu, kdy jsme s nimi přišli na trh, prodáváme především produkty s naším originálním designem, což nás velmi těší," pochvaluje si marketingová manažerka. Columba poskytuje maximální množství terapeutických pozic, včetně sestavy HammamComplex pro tureckou masáž a unikátního místa pro masáž přední strany stehen.

Cena na mezinárodním stavebním veletrhu v Brně pro masážní bazén s českým designem.

Zlatou medaili SHK BRNO 2004 získal jediný český výrobce masážních bazénů. Expozice společnosti U.S.Spa v pavilonu Z přitahovala po celou dobu veletrhu velkou pozornost návštěvníků.

"Columba je výrobek nové řady Universum Spa, která vznikla na podzim loňského roku ve spolupráci s akademickým sochařem Petrem Slaninou," říká marketingová manažerka firmy Kateřina Kadlecová.

Co je spa
Spa je masážní bazén pro celoroční použití. Základem je tvarovaná akrylátová skořepina. Spa mají různý rozměr a kapacitu, specifické členění vnitřního prostoru, variabilní počet a rozmístění křesílek, laviček nebo lehátek, z nichž každé má danou konfiguraci trysek pro masáž jednotlivých partií těla.

Nejtypičtějšími znaky spa jsou dřevěný kabinet, do kterého je spa usazena, a termokryt, který chrání hladinu a zamezuje energetickým ztrátám.
Ve spa je stále napuštěná voda, která se průběžně dohřívá na požadovanou teplotu, přičemž optimální teplota pro hydroterapii je 37 °C až 39 °C. Báječně teplou lázeň ve spa udržuje čistou filtrace s ozonizací.

Oceněné spa Columba

Columba vyniká velkorysým interiérem. Tato nová spa je ideální pro velkou rodinu nebo pro ty, kteří v navýsost příjemném prostředí rádi posedí i s přáteli. Její kapacita je projektována až pro 7 osob. Columba poskytuje maximální množství terapeutických pozic, včetně sestavy HammamComplex pro tureckou masáž a unikátního místa pro masáž přední strany stehen. Naleznete zde rovněž vyvýšené ochlazovací místo, které využijí i vaše malé děti. Columba je vybavena přídavným ovládacím panelem.

Vybraná technická data oceněného spa ve standardní výbavě:

rozměr skořepiny 219 x 236 x 94 cm
rozměr s kabinetem 229 x 246 x 98 cm
objem vody 2100 litrů
váha spa bez vody 460 kg
váha s vodou 2560 kg
elektronický ovládací panel a rozvaděč CC 201 / LCD display
přídavný ovládací panel ano
masážní čerpadlo 1 / dual 1,5 / 0,37 kW + 5HP
masážní čerpadlo 2 / single 1,5 kW + 5HP
vzduchovač 1,1 kW
tlaková filtrace Pressure Clean
cirkulační Baby pump 0,088 kW
CD ozonátor OzonePure
topení 5,2 kW / bezkontaktní
operační a ochranný systém NordicSuperior
Standardní připojení 400V / 50 Hz, jistič 16 A,
proudový chránič In = 0,03A

Nabídka spa je široká:
V nabídce naleznete masážní bazény spa pro rodinné použití, stejně jako speciální vířivky pro komerční provoz. Specialitou nabídky jsou plavecká lázeň Swim spa. Zajímavostí jsou speciálně tvarované koupelnové vany Mini Spa.

O oceněné společnosti a zlaté medaili SHK 2004:
Rodinná firma U.S.Spa, s. r. o. se sídlem v Dolní Dobrouči na Ústeckoorlicku od roku 1995 dodává na český trh masážní bazény z amerických komponentů, které montuje ve vlastních halách. Americké výrobky musí uzpůsobovat potřebám českého trhu, který je kupodivu mnohem náročnější než trh v USA. "Tam se masážní bazény prodávají už dvacet let a jsou populární u široké vrstvy zákazníků, zatímco u nás jde stále o velmi luxusní záležitost a klienti vyžadují naprosto dokonalé provedení a maximální účinnost hydroterapie. Řada Universum Spa s českým designem je u tuzemských, ale také zahraničních odběratelů stále oblíbenější. Od podzimu, kdy jsme s nimi přišli na trh, prodáváme především produkty s naším originálním designem, což nás velmi těší," pochvaluje si marketingová manažerka a dodává: "Objem českého trhu je v současnosti přibližně 800 kusů ročně a naše firma z něj má přibližně 50 procent. Jsme přitom jediní tuzemští výrobci a jako takoví jsme schopni zákazníkům zajistit perfektní servis, naši konkurenci představují pouze dealeři zahraničního zboží."
Firma U.S.Spa je také úspěšným exportérem. Své bazény dodává především na slovenský a polský trh, ale také do Velké Británie, Francie, Švýcarska, Rakouska a Skandinávie. Vedle modelů pro domácí instalaci dodává i masážní bazény do komerčních prostor a jeden z nich - Master - minulý rok získal hlavní cenu na veletrhu Aquabud v Gdaňsku. "Jsme rádi, že k nám do firmy putuje již druhá cena a navíc z největšího tuzemského veletrhu," podotkla Kadlecová.

 
 
Reklama