Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nedělní komentář - Zasněžený pražský ostrov byl svědkem zrození šelmy

Kotle Panther, Medvěd, Tiger a Rys dostaly důstojnou reprezentaci v novém logu společnosti Protherm z dílny francouzských designérů.

V letech 1835 - 37 zásluhou mlynáře Václava Novotného vznikla na ostrově, tehdy Barvířském, první zděná stavba podle plánů Vincence Kulhánka. Tato klasicistní jednopatrová stavba je jádrem severní části dnešního objektu. Ostrov byl můstkem zpřístupněn Pražanům. Brzy po dokončení stavby byl nazván ŽOFÍN, podle matky císaře Františka Josefa I.


Všechny hosty uvítal osobně generální
ředitel společnosti Protherm Ing. Hlavsa

V letech 1885 - 87 byl přestavěn v duchu novorenesance z podnětu obce, která celý ostrov koupila v roce 1884. Ve 30. letech našeho století vznikl přístavek zahradní restaurace, hudební pavilon a ostrov byl sadově upraven architektem Františkem Šrámkem. A v letech 1992 - 94 byla tato kulturní památka rekonstruována do dnešní podoby.

Dnes je Žofín tradičním místem významných společenských a kulturních setkání, mezi které patřil i reprezentační ples společnosti Protherm.



Skvělou náladu sliboval hned u vstupu New Prague Dixieland. Byl pozvánkou na ples ve třech sálech, kde si svou hudbu mezi Pražským žesťovým kvartetem, Boom Bandem, skupinou Retro, triem Firmus a cimbálovou muzikou Skaličan mohl vybrat skutečně každý. Stačilo jen vstoupit do krásných prostor pražského Žofína.


New Prague Dixieland

Předtančení

Marta Skarlandtová a Tomáš Krejčíř provázeli plesem ve třech jazycích, protože mezi hosty byla řada zahraničních partnerů, kteří se ocitli i mezi oceněnými.

Právě zastoupení např. Velké Británie, Rumunska, Litvy, Itálie, Číny, Slovenska a Ruska a dalších mezi 20 nejlepšími prodejci kotlů Protherm bylo důkazem, v jak širokém spektru zemí světa je dnes vedle České republiky Protherm doma.


Ocenění 6 nejlepších prodejců

Ocenění 20 nejúspěšnějších prodejců
proběhlo ještě pod tradičním logem

Ocenění nejlepších prodejců, taneční rock 'n' rollová show v podání 5ti násobných mistrů světa, volné tance v podání vicemistrů světového šampionátu, diskotéka Miloše Skalky, skvělá nálada, výborná hudba, ... ale zvědavost všech se upírala ke 22. hodině, kdy bylo na programu překvapení plesu. A překvapení bylo skutečně impozantní. Za světelných efektů jsme byli svědky zrození šelmy.


Kotle Panther, Medvěd, Tiger a Rys dostaly důstojnou reprezentaci
v novém logu společnosti Protherm z dílny francouzských designérů.


První gratulant Karel Gott


Změna loga je vždy významnou událostí, změna takto výrazná tím spíše. Je dobrým zvykem významné události oslavit a nesmí chybět gratulace. První gratulant byl excelentní - host večera - Karel Gott.

V tanečních sálech se jako mávnutím kouzelného proutku změnilo světelné logo a skvělá nálada - nově pod dohledem šelmy - mohla pokračovat až do rána.

Nezbývá než i za portál TZB-info popřát společnosti Protherm další úspěchy a stále vyšší počet kotlů označených šelmou, které budou zahřívat domovy.




Kdo jste neměli příležitost ples navštívit, firemní webové stránky www.protherm.cz jsou všem zájemcům k dispozici.

A reprezentační prostory Žofína, i když tentokrát bez šelmy, si můžete prohlédnout opět ve slavnostním na 10. jubilejním Plese stavebnictví, který se koná 12.2.2004.


 
 
Reklama