Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh Aqua-therm Nitra v rychlých odpovědích

Tři vystavovatelé odpovídají na dvě anketní otázky: Co očekáváte od letošního veletrhu, který se koná před vstupem Slovenské republiky do EU? Myslíte si, že vaše výrobky obstojí v konkurenci?

D. Malucha, firma DAKON
Letošní ročník pro nás není ničím výjimečným. Na slovenském trhu působíme již řadu let a nemyslím si, že vstupem do EU by se naše vzájemné obchodní vztahy změnily. Na veletrhu chceme zaujmout novinkou: nástěnným plynovým kotlem DUA Plus. Tento kotel je vylepšenou verzí stávající verze řady DUA. Má navíc vestavěnou ekvitermní regulaci, samodiagnostiku atakdále. Nová řada je plně srovnatelná se zahraniční konkurencí jak po stránce technické, tak i po stránce cenové.

S. Pretschnerová, firma LOOS International - kotlové systémy, Kotle – Loos Slovakia
Očekáváme navázání nových kontaktů a prezentaci našich výrobků. Co se týká vstupu do Unie, těžko říct, co to přinese. Naše výrobky v konkurenci obstojí, jelikož jsou to produkty vyráběné v Evropské unii.

J. Kováč, firma Witzenmann Slovakia, s.r.o.
Podle mého názoru se průběh výstavy nezmění. Z našeho pohledu neočekáváme velké změny vzhledem k tomu, že jsme firma se zahraniční účastí a náš export do EU představuje okolo sedmdesáti procent. A to je v podstatě odpověď i na druhou otázku ohledně konkurence. Ta se na slovenském trhu pochopitelně zvýší příchodem firem z EU, které ještě na tomto trhu nepůsobily.

 
 
Reklama