Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ustavující schůze Sdružení pro racionální a ekologické využívání zemního plynu

Dne 27.11.2003 proběhla na pražském Výstavišti ustavující schůze Sdružení pro racionální a ekologické využívání zemního plynu, které se již u odborné veřejnosti stává známé pod zkratkou SREP.

SREP je zastřešující celorepublikovou organizací regionálních sdružení pro zemní plyn, která jsou postupně zakládána pod patronací jednotlivých regionálních distribučních společností. O účast ve sdružení SREP projevila zájem rovněž většina profesních organizací působících v oblasti využívání zemního plynu, technické vysoké školy ČVUT a VŠCHT z Prahy, výrobci plynových spotřebičů, plynárenské společnosti a některé další subjekty.

O šíři působnosti sdružení svědčí složení zvoleného představenstva, kde jsou zatoupeny jednak plynárenské společnosti jako je RWE Gas a Transgas s.r.o., regionální distribuční společnosti, celému plynárenství dobře známá společnost Gas s.r.o., Společenstvo kominíků ČR, Česká společnost pro technická zařízení, Asociace montážních firem, společného zástupce tam mají Cech topenářů instalatérů a Cech instalatérů stejně jako výrobci plynových zařízení. Toto složení by mělo zaručovat pluralitu názorů pokrývající celou celou škálu činností souvisejících se zaváděním plynu a jeho využíváním a zároveň přispět ke zlepšení prosazování využívání zemního plynu v ČR.

O váze, kterou si vznikající SREP již získal, svědčí účast výše uvedených společností a organizací většinou prostřednictvím jejich vrcholových manažerů.

Podporu SREP a jeho aktivitám vyslovil ve svém vystoupení ředitel odboru plynárenství a kapalných paliv Ministerstva průmyslu a obchodu.

PŘEDSTAVENSTVO

Organizace, společnost zástupce
RWE Walter Schmees
Transgas Martin Buranský
PSZP Ladislav Pospíšil
JSZP Tomáš Tichý
ZSZP Dušan Jurečka
Gas s.r.o. Jiří Buchta
Společenstvo kominíků ČR Emil Morávek
školství Vladimír Jelínek
Výrobci a dovozci plyn. spotřebičů Zdeněk Zachariáš
Asociace montážních firem TZB Václav Hrabák
Odborné cechy CTI + CI Bohuslav Hamrozi
ČSTZ Miroslav Lhotský

JEDNATEL SREP
Miroslav Manďák (PP, a.s.)



 
 
Reklama