Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podrobně k výsledkům soutěže Zlatý@TZB-info

Hodnocení soutěže o nejlepší internetové stránky prováděla v letošním ročníku odborná porota složená z doktorandů několika technických vysokých škol. Posuďte sami, zda se Váš názor na přihlášené internetové prezentace shoduje se závěry odborné poroty.

Do prestižní soutěže o nejlepší internetové stránky z oboru TZB - Zlatý@TZB-info přihlásilo své stránky celkem 20 firem. Z přihlášených prezentací splnilo podmínky soutěže 18 firem, které hodnotila odborná porota a současně čtenáři portálu TZB-info. Výsledky soutěže byly vyhlášeny v rámci doprovodného programu k mezinárodnímu odbornému veletrhu Aqua-therm Praha 2003 dne 25.11.2003 a jejich souhrn najdete v článku Výsledky soutěže "Zlatý@TZB-info" o nejlepší internetové stránky. Nejvyšší ocenění odborné poroty a unikátní skleněnou plaketu získala společnost SCHIEDEL, společnosti IVAR CS a REHAU získaly čestná uznání. V hlasování čtenářů zvítězily stránky společnosti TEPELNÁ ČERPADLA IVT.

Odborné hodnocení přihlášených prezentací prováděla v letošním ročníku odborná porota složená ze 6 doktorandů technických vysokých škol.

Členové odborné poroty:
Ing. Dalibor Skácel (předseda poroty), TU v Liberci, Fakulta strojní Katedra energetických zařízení, časopis Alternativní eneregie
Ing. Roman Vavřička, ČVUT - Fakulta strojní Ústav Techniky prostředí
Ing. Miroslav Kučera, ČVUT - Fakulta strojní Ústav Techniky prostředí
Ing. Zdeněk Reinberk, ČVUT - Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov - K125
Ing. Stanislav Frolík, ČVUT - Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov - K125
Ing. Kamil Krpec, VŠB - TU Ostrava Fakulta strojní

V prvním kole prováděli porotci bodové ohodnocení přihlášených prezentací podle následujících kritérií:
1. Informační obsah
2. Služby
3. Navigace
4. Rychlost
5. Design
6. Technologie
Podrobný popis jenotlivých kritérií a způsob bodování najdete v článku Hodnocení soutěže Zlatý@TZB-info odbornou porotou. Každý porotce prováděl hodnocení zcela samostatně a následně byly sečteny body udělené jednotlivým prezentacím od všech porotců.

Výsledky bodového hodnocení prezentací:

prezentace součet bodů pořadí
www.asio.cz 533 15
www.atmos.cz 587 14
www.cadkon.cz 745 10
www.cerpadla-ivt.cz 775 8
www.devi.cz 793 7
www.elis.cz 599 13
www.enbra.cz 702 11
www.euroclean.cz 422 17
www.hostomsky.cz 327 18
www.imi-international.cz 946 3
www.ivarcs.cz 958 2
www.kebek.cz 756 9
www.kopos.cz 438 16
www.laufen.cz 622 12
www.mastertherm.cz 875 5
www.rehau.cz 920 4
www.schiedel.cz 1062 1
www.viadrus.cz 845 6

Součástí prvního kola hodnocení bylo dále slovní hodnocení všech prezentací, jehož úkolem bylo vyzdvihnout hlavní přednosti a případně upozornit na nedostatky.

Ve druhém kole hodnocení se porotci seznámili s výsledky hodnocení svých kolegů a opět každý samostatně navrhli tři prezentace na závěrečná ocenění - jednu vítěznou a dvě další, které by měly obdržet čestná uznání. Většina porotců se ve druhém kole přiklonila k respektování výsledků bodového hodnocení. Ve druhém kole byly pro ocenění navrženy celkem čtyři prezentace - www.schiedel.cz, www.ivarcs.cz, www.rehau.cz a www.imi-international.cz. Prezentace navržené na ocenění Zlatý@TZB-info obdržely ve druhém kole 2 body, prezentace navržené na čestná uznání obdržely 1 bod. Po sečtení bodů ze druhého kola bylo zjištěno následující pořadí:

pořadí prezentace součet bodů
1. www.schiedel.cz 11
2. www.ivarcs.cz 6
3. www.rehau.cz 4
4. www.imi-international.cz 3

Oproti výsledkům prvního kola bodového hodnocení tedy došlo k jedinému posunu. Čestné uznání obdržela prezentace firmy Rehau, jejíž ocenění porotci shodně zdůvodňovali tím, že prezentace Rehau je kromě odborníků vhodně orientována také na konečného zákazníka. Vítězům srdečně blahopřejeme a přejeme, aby jejich prezentace přinášely také úspěchy obchodní.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným firmám, členům odborné poroty a také čtenářům za jejich hlasování. Všem zúčastněným firmám předáme v nejbližší době slovní hodnocení porotců.

Takto přebírali zástupci oceněných společností své ceny:


Ing. Marek Bláha, Tepelná čerpadla IVT
 
Ing. Martin Chrt a Ing. Luděk Pilát, Rehau


Ing. Eva Mokošínová a Ing. Bohuslav Kubín, Schiedel
 
Marek Wolf a Martina Nováková, Ivar CS

 
 
Reklama