Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nedělní editorial - Vzorové a "vzorové" zakázky

Občas je docela zajímavé a poučné si přečíst starší diskuze k publikovaným článkům. Naposled jsem to udělal u článku Nedělní komentář - Amatéři a ... profesionálové. Diskuze, do níž se všichni účastníci zapojili se skutečným zaujetím, ukazuje na jeden zásadní problém. Tím není žádný zásadní rozpor mezi amatéry a profesionály, ale především nízká úroveň zakázek odevzdávaných profesionálními řemeslníky a firmami.

O příčinách tohoto stavu již bylo napsáno hodně statí. I na portálu TZB-info jsme na toto téma již několikrát psali (například v Nedělním editorialu 6.10.2002). Výsledkem obecné diskuze na toto téma je ale většinou jen skepse, bez námětů k řešení.

Rozhodli jsme se proto Vám nabídnout o něco účinnější možnost než jen obecnou diskuzi. Tou je publikování konkrétních příkladů těch vzorových, skutečně příkladných zakázek i těch zfušovaných a nepovedených - tedy "vzorových" v negativním smyslu slova. Zakázky mohou být z kterékoliv oblasti širokého oboru TZB - vytápění, vzduchotechniky, zdravotních instalací, měření a regulace, elektroinstalací apod. Každý, kdo nechce zůstat pasivní a věří, že odstraňování problémů může napomoci i to, že se o nich píše a mluví, se může zapojit do připravované série článků. Stačí poslat tip na takovýto článek na náš e-mail kontakt@tzb-info.cz. Informace musí popisovat skutečnou zakázku se všemi podstatnými údaji.

Pokud bude Váš tip vybrán, dohodneme s Vámi další postup na zpracování článku. Ten bude záležet na místu zakázky i na dalších konkrétních okolnostech. Jestliže bude autor tipu ochoten zpracovat popis zakázky samostatně (s odbornou korekturou redakce portálu), bude mu samozřejmě tato možnost nabídnuta za autorskou odměnu. Pokud tedy víte o zajímavých příkladech, napište nám.



Krásný příští týden
Vám přeje Milan Bechyně
 
 
Reklama