Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaké užitečné informace přináší majitelům nebo uživatelům rodinných domů nový Energetický průkaz ECČB?

Na rozdíl od jiných energetických průkazů, štítků, či jiných materiálů, které zpravidla hodnotí pouze dodržení ČSN a vyhlášek a kdy se majitelé domů nedozví nic o tom, kolik korun je bude stát vytápění domu a zda je jejich dům šetrný vůči životnímu prostředí, je Energetický průkaz ECČB užitečnou pomůckou pro majitele či uživatele rodinných domů.

Jaké užitečné informace se můžete dozvědět, pokud si necháte ve sdružení Energy Centre České Budějovice vypracovat Energetický průkaz ECČB?

V prvé řadě se dozvíte, kolik paliva či elektrické energie může ročně potřebovat váš dům a kolik korun vás vytápění domu bude asi stát. Na základě srovnávací tabulky cen paliv a energií, která je součástí tohoto průkazu, se můžete také rozhodnout pro levnější a výhodnější způsob vytápění vašeho domu.

Dále se dozvíte, jaké množství emisí váš dům za rok patrně vyprodukuje a jak šetrní jste k okolnímu životnímu prostředí.

Budete také znát, kolika procenty se na tepelné ztrátě vašeho domu podílí větrání, jednotlivé obvodové konstrukce domu a jak vám sluneční zisky vylepší vaši energetickou bilanci a sníží potřebu energie na vytápění vašeho domu.

Nebudete ochuzeni ani o energetický ukazatel vašeho domu, který vás informuje o roční měrné potřebě tepla na jeho vytápěnou plochu, a budete vědět, jak daleko či blízko máte k nízkoenergetickému nebo pasivnímu domu. Budete rovněž znát hodnotu průměrného součinitele prostupu tepla konstrukcemi, jaké jsou současné požadavky a doporučení normy a při předávání průkazu vám navíc energetický poradce sdružení Energy Centre České Budějovice poradí, jak můžete například energetickou náročnost vašeho domu ještě snížit.

Dobrá zpráva nakonec

Energetický průkaz ECČB je vydáván bezplatně. Stačí kontaktovat sdružení Energy Centre ČB na jeho adrese a zaslat nebo osobně předat potřebné stavební podklady a další související informace nutné ke zhotovení tohoto průkazu.

Jak Energetický průkaz ECČB vypadá, je patrno z přiloženého obrázku.

Těšíme se na vás a rádi vám poradíme, jak uspořit energie a chránit naše životní prostředí.

 
 
Reklama