Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hlasujte o nejúspěšnější novinku Infothermy 2016

Dnes začíná třetí ročník hlasovací čtenářské soutěže Novinky na Infothermě 2016 o nejzajímavější novinku, která bude vystavena na výstavě v Ostravě, v polovině ledna. Zájemci z řad našich čtenářů mohou nyní vybírat z přihlášených exponátů a hlasováním rozhodnout, který exponát bude nejúspěšnější.

Nabízíme na výběr premiérové novinky, které jednotlivé firmy představují na svých stáncích. Máte možnost vybrat jeden exponát jako nejlepší. Tedy ten, který vás podle popisu nejvíce zaujme. Vaši volbu pak potvrdíte kliknutím na hlasovací tlačítko. Z jedné IP adresy lze hlasovat jen jednou. Hlasování bude ukončeno v úterý 5. ledna 2016.

Pro vítěze bude zpracována v první polovině roku 2016 redakční videoreportáž. Rovněž bude připravena reklama v hodnotě 30.000 Kč zdarma.
Všechny hodnocené novinky budou prezentovány na titulní straně TZB-info, po dobu tří měsíců od výstavy, ve speciálním okně Infothermy.

Vybírejte z následujících novinek:

Malá větrací jednotka s rekuperací tepla ECO ROOM

Malá větrací jednotka s rekuperací tepla ECO ROOM

ECO ROOM je inteligentní malá rekuperační jednotka k odvětrání jednotlivých místností a je ideálním řešením pro snadnou náhradu nefunkčních ventilátorů bez potřeby dodatečných stavebních úprav a elektroinstalace. Jednotka je dodávaná v průměrech 100 a 150 mm. Plynulá regulace otáček, unikátní senzor vlhkosti a protimrazová ochrana. Účinnost rekuperace je až 75 %!
Detail




Zplyňovací litinový kotel na kusové dřevo VIADRUS P7C

Kotel doplňuje v portfoliu výrobce ruční kotle na dřevo. Jedná se o nízkotlaký kotel, který je určený pro spalování kusového dřeva o vlhkosti nižší než 20%. Vyhovuje požadavkům pro vytápění rodinných domů, obchodů a malých provozoven. Kotel lze využít pouze v uzavřených topných systémech s nuceným oběhem. Výrobek splňuje nejpřísnější emisní podmínky 5. třídy dle EN ČSN 303-5 a obdržel certifikát o Ekodesignu a je vyráběn ve 3 výkonových variantách 22 kW, 30 kW a 38 kW.
Detail




Sada chytrých sond TESTO s aplikací pro chytrý telefon

Chytrý telefon nám usnadňuje náš každodenní život v téměř každé situaci. Proč tedy neusnadnit také řemeslníkům jejich práci s měřením? Výsledkem je osm kompaktních měřicích přístrojů, které se propojí přes Bluetooth s chytrým telefonem nebo tabletem. Sondy na měření teploty, vlhkosti, tlaku a rychlosti proudění se dají intuitivně obsluhovat přes bezplatnou aplikaci Testo Smart Probes. Aplikace mimo jiné nabízí například přehledné vyčtení naměřených hodnot, zobrazení průběhu měřených dat formou grafu nebo tabulky a rovněž odeslání naměřených dat v podobě protokolu ve formátu PDF nebo jako soubor Excel.
Detail



Kombinovaný kotel na dřevo a pelety FRÖLING SP DUAL compact

Kombinovaný kotel na dřevo a pelety FRÖLING SP DUAL compact

Kotel na kusové dřevo a pelety SP DUAL compact ve výkonové řadě 15kW a 20kW kombinuje dva osvědčené systémy ve dvou oddělených spalovacích komorách. Dokáže spalovat jak kusové dřevo, tak pelety. Vysoký stupeň účinnosti, komfort, nízké emise a náklady jsou znakem kotle SP DUAL compact. Zapalování kusového dřeva se provádí zcela automaticky. Po vyhoření kusového dřeva následuje automatické topení peletami. Chcete-li v současné době spalovat pouze kusové dřevo, nabízí Fröling řešení pro budoucnost. Při pořízení kotle S1 Turbo F s přípravou lze kdykoliv později doplnit peletovou jednotku.63
Detail



Automatický kotel GEKON

Automatický kotel GEKON

Kotel dosahuje vysoké účinnosti až 95,5% a velmi nízkých emisních hodnot. Všechna tepelná energie zůstává v kotli a předává se do vody na celkové teplosměnné ploše 3m2. Kotel díky nízké energetické náročnosti splňuje směrnici EKODESIGNU Kotel Gekon je určený pro automatické spalování hnědého uhlí ořech 2 a dřevních pelet v univerzálním hořáku nové generace, který díky jedinečné konstrukci směšovací komory vzduchu dodává optimální objem kyslíku do spalovací části hořáku. Palivo je dopravováno do kotle šnekovým dopravníkem z velkokapacitního zásobníku o objemu 300 litrů.
Detail



Teplovodní kotel ROJEK A 25 (A BIO 25)

Teplovodní kotel ROJEK A 25 (A BIO 25)

Nový teplovodní kotel s automatickou dodávkou paliva ROJEK A 25 nebo ROJEK A BIO 25 je určen k vytápění obytných i komerčních objektů, jejichž tepelná ztráta nepřevyšuje 28 kW. Kotel splňuje požadavky normy ČSN EN303 - 5 a zároveň nejpřísnější požadavky na EKODESIGN. Regulovatelný výkon kotle je 7,2 – 28 kW. Kotel je určen pro automatické spalování hnědého uhlí Ořech 2 o zrnitosti 4 – 25 mm nebo dřevních pelet o průměru 6 – 10 mm (nejvhodnější je používat kvalitní bílé dřevní pelety, ale možno pro tento typ hořáku použít i pelety s přídavkem kůry nebo agropelety). V kotli je použita zcela nová a ojedinělá koncepce retortového hořáku ROJEK, která zajišťuje lepší provozní parametry celého kotle.
Detail





Litinový teplovodní kotel ATTACK FD AUTOMAT

Litinový teplovodní kotel ATTACK FD AUTOMAT je moderní zdroj tepla s novou konstrukcí litinového výměnníka s vysokou účinností. Předepsaným palivem kotle jsou dřevné pelety (A1 - D06, černé uhlí (až do velikosti oříšku) a hnědé uhli (až do velikosti ořech 2). Kotel je určený na vytápění bytů, rodinných domů, ale také menších průmyslových provozů. Díky automatickému provozu podávače paliva je ideální na zajištění stabilního provozu ústředního topení v průběhu topné sezóny, a také na pohodlné, cenově dostupné zásobování teplou úžitečnou vodou v létě.
Detail




Kotel na tuhá paliva ENBRA TP-EKO

Kotel ENBRA TP-EKO je jedním z mála kotlů na českém trhu, který umožňuje spalovat více druhů paliv (dřevní pelety a hnědé uhlí ořech) v jediném univerzálním hořáku a přitom dosahuje parametrů nejpřísnější 5. emisní třídy dle ČSN EN 303-5 a splňuje požadavky dotačních programů Nová zelená úsporám a kotlíkových dotací. Pro spalování dřevních pelet splňuje kotel požadavky 5. emisní třídy ve všech svých výkonnostních provedeních (19-76 kW). Pro spalování hnědého uhlí pak s výkony 19-49 kW, s vyššími výkony pak splňuje požadavky 4. emisní třídy. Kotel má jednoduchou obsluhu a díky svislým výměníkům i velmi hospodárný provoz. Dodatečně jej lze vybavit i řídící jednotkou pro ekvitermní regulaci výkonu a pohonem směšovacího ventilu.
Detail




ECOHEAT 410 - zemní tepelné čerpadlo

Tato novinka vychází z osvědčené konstrukce „kompaktního řešení“ a přináší spoustu inovací a nových technologií, které řadí tento model tepelného čerpadla mezi světovou špičku ve své třídě. Tepelné čerpadlo Regulus EcoHeat řady 400 je kompletní kotelnou, která splní všechny požadavky na dodávku tepla i teplé vody. Výkonová řada jednotek EcoHeat 400 je vyráběná v provedeních 6, 8, 10, a 12 kW. Konkrétně EcoHeat 410 má výkon 10kW.
Detail




Čerpadlová sestava integrující dva topné okruhy do jednoho celku Kombimix

Kompaktní čerpadlová sestava integruje dva topné okruhy do jednoho celku. Vyrábí se ve třech variantách, tedy dva směšované okruhy, dva nesměšované okruhy, jeden směšovaný a jeden nesměšovaný okruh.Její výhodou je minimalizace prostorových nároků při instalacích v technických místnostech rodinných domů. Integrace veškerých komponentů dvou topných okruhů do jednoho celku. Kompaktní čerpadlový blok je určený pro dva topné okruhy pro připojení zdrojů do 50 kW a toto řešní je vhodné pro připojení topného zdroje pro menší rodinné domy.
Detail



Větrací jednotka Duplex 380 EC5.RD5

Větrací jednotka Duplex 380 EC5.RD5

Nová, již 5. generace rovnotlakých větracích jednotek, které vycházejí z osvědčeného konstrukčního řešení. Klade důraz především na maximální efektivnost vlastního provozu, maximální možnou účinnost zpětného zisku tepla – rekuperace, a minimalizace hlukového zatížení.
Detail




Kotel na hnědé uhlí H416EKO

Přísná kritéria ekodesignu splňuje kotel na hnědé uhlí H416EKO - U s ručním přikládáním společnosti OPOP spol. s r.o. Díky tomu je kotel zařazen do dotačního progamu a bude možno jej pořídit s kotlíkovu dotací.Unikátní konstrukcí spolu s předehřevem primárního a sekundárního vzduchu je dosažena účinnost kotle okolo 85%. Ta zajišťuje efektivní využití a nízkou spotřebu paliva. Předepsaných emisních limitů je dosaženo bez použití řídící jednotky a ventilátoru, což jednak umožňuje provoz s nulovou spotřebou elektrické energie a současně nízkou pořizovací cenu kotle.
Detail




Stacionární kondenzační kotel Medvěd Condens KKS

Stacionární kondenzační kotel Medvěd Condens KKS

Kotel je určen pro vytápění a přípravu teplé vody v externím nepřímoohřívaném zásobníku.Velký objem primárního tepelného výměníku zaručuje bezproblémové výměny ve stávajících topných soustavách za původní kotle. Velmi snadná údržba a robustní konstrukce kotle s vysokou odolností proti zanášení výměníku zaručuje dlouhou životnost. Možnost ekvitermní regulace kotle dle venkovní teploty s regulátory řady Thermolink nebo Examaster je samozřejmostí.Široký sortiment příslušenství jako je certifikované odkouření 80/125mm a přídavný ovládací modul čtyř dalších funkcí.
Detail




Solární čerpadlová jednotka s energeticky úsporným čerpadlem WILO Yonos PARA ST 15/7.0 - PWM 2

Solární čerpadlová jednotka s energeticky úsporným čerpadlem WILO Yonos PARA ST 15/7.0 - PWM 2

Výhodou energeticky úsporných čerpadel s motory ECM/PM je skutečnost, že nedochází ke ztrátám energie pro tvorbu elektromagnetického pole, má vysokou účinnost i při snížených otáčkách, méně zátěžuje frekvenční měniče,chluní se menšími rozměry motoru, má konstantní rozběhový moment a dvakrát až třikrát vyšší účinnost proti asynchronním motorům.Čerpadlo je ovládáno pomocí externího signálu PWM ze solární elektronické regulace. Plynulá regulace otáček čerpadla umožňuje optimalizaci provozu solárního kolektorového pole a tím zvýšení celkového výkonu systému. Vypočtená prostá doba návratnosti investice do těchto čerpadel činí 14.26 roku. V případě, že započteme další externí vlivy a vypočteme reálnou návratnost, pak dosahujeme doby pouhých 8,9 roku.
Detail




Solární systém SOLAR KERBEROS 320

Solární systém SOLAR KERBEROS 320

SOLAR KERBEROS je řídicí jednotka vysoce účinného fotovoltaického ohřevu vody v akumulačním ohřívači (bojleru), která kombinuje maximální využití energie z fotovoltaických panelů se záložním síťovým ohřevem. Nový model, navržený pro FV systém o výkonu 2 kW, nese řadové označení 320 a kromě vyššího výkonu přináší několik zajímavých inovací. Velmi užitečnou funkcí je možnost nastavení časového harmonogramu síťového ohřevu, kdy si může uživatel přizpůsobit čas ohřevu ze sítě svým individuálním potřebám a tím ještě zvýšit úsporu při současném zachování komfortu v dodávce teplé vody. Na novém modelu SOLAR KERBEROS 320 přibyla sada vstupů a výstupů, které umožňují zařízení začlenit do složitější instalace s vícezdrojovým ohřevem vody a s řízením z nadřazeného systému. Kromě zdokonaleného algoritmu vyhledávání bodu maximálního výkonu FV panelů také dosahuje ještě vyšší účinnosti snížením už tak nízkých ztrát DC/DC měniče, a to pro všechny intenzity slunečního svitu. Disponuje rozšířenou pamětí naměřených hodnot pro přehled o výrobě a spotřebě energií až s desetidenní historií. Naměřená data je možno exportovat prostřednictvím externího zařízení (např. Energomonitor) do internetového datového úložiště, kde jsou pak k dispozici kdykoli, odkudkoli a s neomezenou hloubkou historie.

Detail




Nabíjecí/vybíjecí jednotka elektromobilu

Nabíjecí/vybíjecí jednotka elektromobilu

Energetická soustava rodinného domu (dále jen RD) je vyvíjena pracovištěm VŠB-TU Ostrava. Tato kompaktní technologie umožňuje nejen nadstandardní komfort využití tepelné a elektrické energie v RD spolu s minimalizací nákladů za energie z veřejných sítí, ale i využití elektrické energie pro transportní, dopravní a servisní účely. Realizované demonstrační zařízení dodává teplo a elektrickou energii do prostor Společného výzkumného a monitorovacího centra TRIANON v Českém Těšíně. Je přístupné veřejnosti formou seminářů a exkursí.
Detail




HLASOVÁNÍ BYLO UKONČENO

 
 
Reklama