Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Valná hromada Společnosti pro techniku prostředí

Dne 12.12.2002 se konalo zasedání Rady Společnosti pro techniku prostředí a také Valná hromada STP.

Byla zvolena nová Rada STP pro období 2003-2005 v tomto složení:

Předseda: Ing.Karel Kabele, CSc.
Místopředseda: Ing.Jiří Frýba
Hospodář: Dr.Ing.Petr Fischer
Tajemník: Ing.Petr Mádr

a zároveň zástupci pro jednotlivé sekce STP pro období 2003-2005:
OS 01 Klimatizace a větrání: Prof. Ing. František Drkal, CSc.
OS 02 Vytápění: Ing. Jiří Bašta, Ph.D.
OS 04 Obytné prostředí-syndrom nemocných budov: Prof. Ing. Miloslav V. Jokl, DrSc.
OS 05 Zdravotní a průmyslové instalace: Ing. Dagmar Kopačková
OS 07 Sušení: Ing. Zbyněk Viktorin,CSc.
OS 08 Snižování hluku a vibrací: Ing. Olga Mikulová
OS 09 Alternativní zdroje energie: Ing. Bořivoj Šourek
OS 10 Osvětlení: Ing. Jan Kaňka, Ph.D.
OS 11 Provoz zařízení techniku prostředí: Ing. Jaroslav Bambous
OS 12 projektová a inženýrská činnost: Ing. Vladimír Galád
Územní centrum Liberec Ing. Jiří Melnikov
Územní centrum Brno Ing. Jiří Hirš, CSc.
Konzultační středisko Praha Ing. Miloslav Musil,CSc

V průběhu Valné hromady bylo zhodnoceno minulé období a stanoveny cíle pro následující období.

1. Zhodnocení za minulé období:
Zprávu o činnosti a postavení STP přednesl předseda Ing. Karel Kabele, CSc., zprávu o hospodaření Dr. Ing. Petr Fischer a zprávu dohlížecího výboru Ing. Ludmila Mutínská. V průběhu uplynulého období byla členská základna stabilizovaná a aktivity STP byly především v pořádání seminářů, odborných konferencí a firemních dnů, vydávání odborných publikací, konzultací a spolupráci na nových předpisech a zákonech. STP uspořádala v uplynulém období více než 12 kurzů, 20 odborných seminářů a konferencí a více než 130 firemních dnů. STP vydala 23 odborných publikací.


Odborné akce STP byly zařazeny do programu celoživotního vzdělávání ČKAIT. V mezinárodním měřítku se STP stala aktivním členem evropské asociace společností pro techniku prostředí REHVA a zúčastnila se prací na mezinárodních projektech ETIAQ (www.rehva.org), Displacement ventilation a dalších. Probíhala také aktivní spolupráce se Slovenskou společností pro techniku prostředí na konferencích Vnutorná klima, Sanhyga nebo Vykurovanie budov.



2. Cíle pro další období:
Cílem STP je, že chce i nadále být moderním profesním sdružením, vytvářejícím odborné zázemí pro své členy, zdrojem informací a kontaktů pro členy i odbornou veřejnost a partnerem pro jednání se zákonodárci.
Hlavní aktivity STP se zaměří na rozvoj členské základny a zkvalitnění služeb členům, vydávání časopisu VVI, jehož součástí bude od roku 2003 i dříve samostatně vydávaný Informační zpravodaj, i pořádání seminářů, kurzů a konferencí pro členy i širokou odbornou veřejnost. Jedním z cílů v této oblasti je i příprava velké mezinárodní konference s tématikou vnitřního prostředí. STP se nebude vyhýbat spolupráci se zákonodárci při konzultacích a posuzování odborných problémů v nově vznikajících zákonech. Poměrně novou aktivitou STP je spolupráce s evropskými zahraničními partnery na mezinárodních projektech, zaměřených jednak na podporu ČR na vstup do EU, jednak na řešení odborných problémů. V rámci ČR je STP otevřená k další spolupráci na projektech nejen se svými tradičními partnery, ale se všemi odbornými i firemními partnery. Snahou STP je sdílet odborné informace nejen mezi svými členy, ale pomoci překlenout informační bariéry mezi jednotlivými specializacemi, které se podílejí na vytváření staveb.
STP se stala v roce 2000 zástupcem ČR v evropské asociaci společností pro techniku prostředí REHVA a v souvislosti s touto úlohou nabízí široké veřejnosti podporu nejen při vyhledávání kontaktů v zahraničí.

3. Jako hosté se valné hromady zúčastnili vedoucí katedry TZB Fakulty stavební ČVUT v Praze Doc. Ing. Karel Papež, CSc., prezident SPTZ František Holec a další. Prezident SPTZ František Holec informoval přítomné o činnosti Společnosti pro technická zařízení, připravovaných změnách pro hodnocení výrobků pro Aqua-therm 2003, připravovaných změnách v oblasti školství a především nabídl spolupráci v oblasti připomínkování legislativy, která se týká technických zařízení a předávání zkušeností mezi členy STP a zástupci výrobců a dodavatelů technických zařízení.

 
 
Reklama