Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kdo je to?

Kdo je to? Tady Kamil Šetrný, vrátil jsem se z konference "O úsporách nejúspornějších zdrojů energií". Kamile, můžeš jít dál, bezpečnostní systém je již vypnut, dnes je 23. prosince roku 2005, 18 hodin, 29 minut a třicet sedm sekund, průměrná teplota v místnostech 19,6 °C, při relativní vlhkosti 62 %, venkovní teplota je právě minus 8 °C.

V kolik hodin chceš přesně večeřet? V 18 hodin 35 minut, jen co si opláchnu v umývárně ruce.

Ahoj Kamile vyhovuje ti teplota vody 36 °C a průtok 3 litry za minutu? Ne, chtěl bych vodu o teplotě 38 °C a průtok 3,5 litru za minutu. Ušpinil jsem se jak jsem hladil sousedova nového elektronického psa. Byl celý naolejovaný a k tomu ještě probíjel.

Zase jdeš pozdě z koupelny Kamile, granule jsou teplé 27 °C a každou sekundu jejich teplota poklesne o 0,0635 °C, to je za minutu o 3,81 °C. Tak rychle jez ať nedostaneš trestné body za plýtvání energií.

Kamile, přeješ si vidět a slyšet nejnovější zprávy a informace z celého zbylého světa? Ano! Tak můžeš vstoupit do informační místnosti a hoď sebou ať zbytečně nevětráš. Snižuji teplotu vytápění v informační místnosti o tvůj tepelný zisk. Tvoje tělesná teplota je 36,8 °C, tak musím pustit klimatizaci na druhý stupeň, obsah O2 je v mezích normálu, tak klidně dýchej.

Ahoj Kamile, vítá tě tvůj domácí multifunkční zpravodaj, můžeš začít sbírat informace. ... A na závěr zpráv ti chci popřát hezké Vánoce a přeji ti, aby jsi zůstal tak šetrný a úsporný jako pan Joule ze Spořilova. Tím končím vysílání. Spotřeboval jsem 0,03 Wh za 0,5 Euro.

Jak já bych si přál prožít zítra zase normální Vánoce. Je pravda, že se dříve tolik nešetřilo s energiemi a životní prostředí bylo více znečištěné a hrozila nám ekologická katastrofa, ale mohli jsme si dopřát mít doma pravou jedličku, k štědrovečerní večeři kapra s bramborovým salátem.Takové hezké věci jsou k vidění už jenom v rezervacích a v muzeu. Ale mám dobrý nápad.

Jsem sice šetrný a úsporný, ale to neznamená, že musím být morální. Půjdu do rezervace a seberu tam pěknou jedličku, kapra a od Vánoční služby si nechám připravit vánoce jako dříve.

Děkuji vám, že jste mi to tak hezky nazdobili a přichystali. Přeji vám hezké vánoce.

Tak a teď si zapálím ještě svíčky a prskavky. Pozor Kamile, v místnosti je nebezpečná koncentrace škodlivých látek a otevřený oheň o teplotě 890 °C. Vyhlašuji stupeň ohrožení číslo tři a zahajuji hašení a výměnu vzduchu v místnosti. Opusť do deseti sekund místnost. Můžeš se vrátit za dva dny, to už bude zase všechno uklizeno a všechny měřené veličiny budou v mezích normálu.

Zdraví tě tvá milovaná, starostlivá a hlavně úsporná a šetrná elektronická žena.

 
 
Reklama