Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak balkonová markýza funguje?

Přestože se markýza může zdát jako složitá konstrukce, její použití je snadné. Elektronicky ovládaná střecha se po stisknutí příslušného tlačítka sama rozloží.

Přestože se markýza může zdát jako složitá konstrukce, její použití je snadné. Elektronicky ovládaná střecha se po stisknutí příslušného tlačítka sama rozloží. Markýzu na balkon nebo terasu s ručním mechanismem lze rychle a intuitivně vysunout. Otáčením rukojeti jej roztáhnete na požadovanou délku.

Balkonová markýza s klikou je obvykle levnější, ale pokaždé se musí ručně navinout. Nejedná se však o náročný úkol, takže pokud chcete jednoduchý model, nemusíte se ho vzdávat. Automatický pohon má však další funkce. Mezi nimi nejdůležitější jsou senzory počasí. Říkají vám, kdy by měla být markýza srolována, aby se nepoškodila silným větrem. A co víc, může být naprogramována tak, aby se sama zasunula, když senzory zaznamenají změnu povětrnostních podmínek.

Proč se vyplatí investovat do markýzy?

Balkonová markýza se může na první pohled zdát jako designová vychytávka, ale v praxi plní mnoho funkcí. Nový model namontovaný nad vaším balkonem nebo terasou rychle oceníte. Tento produkt zvláště dobře chrání před nadměrným slunečním zářením. I když je opalování někdy k radosti, vyhřátý balkon rozhodně nemusí být vůbec použitelný. Prodloužená markýza na balkon vám umožní číst si oblíbenou knihu ve stínu, používat notebook nebo jíst venku v horkém dni. Důležité je, že to nemusíte vždy rozebírat. Složená balkónová markýza nezastíní prostor. Budete se moci volně opalovat na plném slunci.

Balkonová markýza


MK Rolety
logo MK Rolety

Dodáváme kvalitní stínící techniku od předních českých a zahraničních výrobců. Specializujeme se na vnitřní i venkovní stínění. Nabízíme též velmi kvalitní a pevné sítě proti hmyzu se zárukou 5 let a velmi kvalitní markýzy na terasu a balkony.

 
 
Reklama