Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak vybrat tepelné čerpadlo a Efektivní rekuperace na veletrhu AMPER 2022

CTI ČR zve zájemce na svůj doprovodý program na veletrhu Amper 2022 do haly P sál P4 c,d, od 10.00 hodin dne 19.5.2022.

Zveme vás k návštěvě 28. ročníku veletrhu elektrotechniky, energetiky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení - AMPER 2022, který se bude konat v termínu 17. – 20. 5. 2022 na VÝSTAVIŠTI BRNO.

Poradenské centrum Cechu topenářů a instalatérů České republiky z.s.:
hala P, STÁNEK P 6.17

I letos je pro návštěvníky připraven odborný doprovodný program. Veletrh mapuje aktuální témata v oborech automatizace & digitalizace, energetiky, IoT, 5G sítí, e-mobility a smart city. Kromě samostatných konferencí, seminářů i odborných školení lze navštívit i rozsáhlá vícedenní fóra na výstavních plochách v halách P a V.

CTI připravil v rámci doprovodného programu přednášky:

hala P sál P4 c,d, od 10.00 hodin dne 19.5.2022

  • TEPELNÁ ČERPADLA V TEORII A PRAXI – jak vybrat tepelné čerpadlo a nespálit se
    Seznámení se principem tepelných čerpadel, popis jednotlivých systémů, výhody proti jiným obnovitelným zdrojům, dimenzování tepelných čerpadel, jak rozeznat kvalitní tepelné čerpadlo, ekonomika a návratnost tepelných čerpadel, spolupráce s topnými systémy, jak lze tepelným čerpadlem nejen topit a ohřívat teplou vodu, ale i chladit, novinky v oboru tepelných čerpadel.
    Po přednášce volná diskuse a odpovědi na otázky zajímající posluchače.
  • EFEKTIVNÍ REKUPERACE – nutná součást každé novostavby a rekonstrukce
    Pro zdravé bydlení je potřeba mít v obytných prostorech čerstvý vzduch, který zajistí řízená výměna vzduchu. Principem je odvedení znehodnoceného (vydýchaného) vzduchu mimo objekt a na jeho místo přivést čerstvý vzduch, který však převezme od odváděného teplo, nebo chlad a vrátí se zpět do větraného prostoru. Tímto způsobem se ušetří značné množství energie, kterou bychom jinak „vyhodili oknem“. Málo kdo ví, kolik energie rekuperace ušetří, o kolik se sníží tepelná ztráta objektu, což umožní instalovat tepelný zdroj s menším výkonem a nižší cenou. Popis jednotlivých druhů rekuperačních systémů, jejich výhody a nevýhody.

Pro členy CTI ČR je na základě voucheru vstup na veletrh zdarma. Kód pro voucher si vyžádejte v sekretariátu CTI ČR.
Cech topenářů a instalatérů ČR
logo Cech topenářů a instalatérů ČR

Odborné vzdělávání, kurzy a odborné publikace. Tvorba a vydávání odborných publikací Topenářské příručky, Topenářských svazků (TS) a Topenářských pravidel (TP) a cechovního časopisu pro tepelnou techniku a instalaci pod názvem CTI INFO. Účelem a cílem ...

 
 
Reklama