Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Františkovy Energie je dalším dodavatelem, který končí

Františkovy energie oznámily na svých stránkách, že končí a rovněž Operátor trhu informoval o ukončení dodávek plynu k 23.12.2021.

Dodavatel Františkovy Energie obsluhoval v listopadu 2 635 odběrných míst elektřiny a 2 350 odběrných míst plynu. Jednalo se pouze o domácnosti, počet zákazníků v průběhu tohoto roku a zejména v období po ukončení činnosti Bohemia Energy výrazně rostl.

Společnost patřila do skupiny dodavatelů, kteří na trhu neměli dobrou pověst. Tito dodavatelé se vyznačovali především množství ceníků s vysokými cenami, které se snažili neměnit po celou dobu závazku, aby nezadali možnost ostatním dodavatelům odstoupit od smlouvy. Bohužel ceny elektřiny i plynu skokově vzrostly na tak vysokou úroveň, že je obchodník pravděpodobně již nezvládl ufinancovat.

Před více jak rokem začal dodavatel nabízet produkt s cenami podle spotového trhu a před několika měsíci ještě zvýšil již tak rekordně vysoký poplatky za zprostředkování obchodu pro nové zákazníky.

Zákazníci se ocitnou u dodavatele poslední instance, u kterého mohou setrvat šest měsíců. Chtěl bych doporučit si co nejdříve vybrat nového dodavatele a to i přes to, že řada velkých obchodníků velmi rychle reagovala na růst cen energií v poslední době a ceny u nabídek pro nové zákazníky výrazně zvýšila.

 
 
Reklama