Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nízkoenergetické domy od ateliéru Master Design

Hledáte dům na míru v nízkoenergetickém standardu. Nechte si navrhnout individuální nízkoenergetický dům od architektů ze studia MASTER DESIGN.

V době, kdy se blížíme nutnosti pasivních staveb by se dalo očekávat, že nízkoenergetickým domům odzvonilo. Naštěstí tomu tak není. Pasivní dům je v tomto případě znásilněný výraz, který si každý ohýbá jak mu vyhovuje. V tomto případě i nutnost pasivních staveb po roce 2020 je pouze přejmenovaný nízkoenergetický dům. Zde se můžete přesvědčit, jak umíme architektonicky ztvárnit nízkoenergetické domy .

Nutnost rekuperace vzduchu bude sice již nutná, ale stále půjde o nízkoenergetický dům. Není tedy třeba se bát, že budeme muset zakládat na pěnovém skle, děla domy ve tvaru krychle, dělat domy na patro atd.. Nařízení nutnosti pasivních domů je totiž samo od sebe dosti nesmyslné a protichůdné. U pasivních a nízkoenergetických domů hraje velkou roli orientace domu na pozemku. Ovšem když zapojíme selský rozum, dojdeme k výsledku, že nádherně orientované jižní parcely (pro pasivní domy skoro nezbytné) nudou v realitě zastoupeny asi pouze 1/4 nabídky. Není tedy třeba se upínat k modle pasivního domu.

K životu za rozumnou cenu stačí bohatě nízkoenergetický standard.

 
 
Reklama