Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na 11. ročník Celostátního setkání učňovské mládeže, Machři roku 2018

Akce je zaměřená na podporu a zlepšování renomé českého učňovského školství a bude se konat 13. 9. 2018 na pražské Letenské pláni (v blízkosti Ministerstva vnitra ČR).

Machři roku 2018 se bude konat ve čtvrtek 13. 9. 2018 na pražské Letenské pláni. Akce začíná v 9h.
Machři roku 2018 se bude konat ve čtvrtek 13. 9. 2018 na pražské Letenské pláni. Akce začíná v 9h.

Cech topenářů a instalatérů ČR tomuto ročníku uděluje záštitu a je mediálním partnerem včetně realizace programu.

Centrálním bodem projektu je každoroční setkání učňů, učňovských zařízení, ale i odborných cechů a dalších subjektů z odvětví, kde mohou žáci poměřit své schopnosti v soutěži Machři roku, školy vyměnit své zkušenosti a poznatky, navázat nové spolupráce, či představit jednotlivá řemesla. To vše před zraky široké veřejnosti a medií, neboť právě neinformovanost a mylné představy vzbuzují u mnoha lidí dojem, že jít do učení je jakési východisko z nouze.

Formou doprovodného programu a setkání odborných škol bychom proto chtěli seznámit veřejnost, a především mládež, s možnostmi uplatnění, náplní práce a perspektivy odborného vzdělání.

Z programu např.:

  • žáci Střední odborné školy Jarov, Praha 9 se představí s ukázkou ohýbání a pájení mědi, součásti stánku bude funkční model rozvodu topení s čerpadlem, kamerovou technikou pro revizi kanalizace, žáci si připravili i pro návštěvníky veletrhu možnost si vyzkoušet namontovat nástěnnou baterií u umyvadla atd.
  • žáci Střední odborného učiliště plynárenské Pardubice budou především prezentovat plynárenství, obor vzdělání Mechanik plynových zařízení, předvedou některé technologie používané v plynárenství, především ukázky rozvodů plynu v mědi, oceli a plastu a spojování plynovodního potrubí z polyetylenu – svařování na tupo a svařování elektrotvarovkou, včetně plynovodních přípojek, dále předvedou detektory na vyhledávání úniku plynu a analyzátor emisí plynových spotřebičů a dalšími ukázkami odborných dovedností.

Součástí akce je jarmark řemesel, kde zástupci škol a firem prezentují svoje dovednosti, komunikují se zájemci či potencionálními zaměstnanci. Akce se každoročně účastní několik tisíc lidí, ať už z řad návštěvníků akce jako takové, tak z řad náhodných kolemjdoucích.


Cech topenářů a instalatérů ČR
logo Cech topenářů a instalatérů ČR

Odborné vzdělávání, kurzy a odborné publikace. Tvorba a vydávání odborných publikací Topenářské příručky, Topenářských svazků (TS) a Topenářských pravidel (TP) a cechovního časopisu pro tepelnou techniku a instalaci pod názvem CTI INFO. Účelem a cílem ...

 
 
Reklama