Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nedělní editorial - Zlatý zavináč a TZB-2002

Vedle tradiční části odborného doprovodného programu pořádaném SPTZ v hotelu PYRAMIDA, obohatí letošní mezinárodní veletrh Aqua-therm dvě novinky. Soutěž o nejlepší internetové stránky Zlatý zavináč a Konference TZB-2002 pod odbornou garancí Společnosti pro techniku prostředí.

První novinkou je soutěž o nejlepší firemní internetové stránky. Letošní první ročník soutěže vznikl především na podporu významu firemních internetových stránek. Ty jsou již dnes jednoznačně vizitkou a výkladní skříní každé firmy. Od statických stránek, které se vyznačovaly atraktivním designem titulní stránky, zvukovým doprovodem, ale především neskonale dlouhou dobou pro načítání se řada firem orientuje na moderní stránky. Podle mého se tyto stránky dají poznat podle toho, že jsou průběžně aktualizovány firemními novinkami, k hledaným informacím se uživatel dostává nejlépe přímo z titulní strany na minimální počet kliknutí, načítání je rychlé, barevné a grafické zpracování je přehledné, neobtěžují zbytečnými efekty, protože firemní stránky uživatel neotvírá aby se pobavil, nebo ukrátil dlouhou chvíli. K tomu jsou jiné, mnohem navštěvovanější stránky.

Ale to je samozřejmě jen můj názor na moderní firemní internetové stránky. Když si prohlédnete firemní stránky většího množství firem (např. náhodným výběrem v TZB adresáři firem), zjistíte, že mnozí vlastníci a správci firemních stránek mají názory na moderní stránky zcela jiné. A právě proto, aby byl zdůrazněn význam firemních internetových stránek, byla vyhlášena soutěž Zlatý zavináč.

Do letošního premiérového ročníku soutěže se přihlásilo 26 firem. Od 1.11. až do čtvrtka 28.11. probíhá na portálu TZB-info on-line hlasování, kterého se můžete zúčastnit. Pokud budete mít stěstí, můžete vyhrát i některou z cen pro vylosované účastníky hlasování. Mimo hlasování diváků bude internetové stránky hodnotit i odborná porota vybraná z členů hodnotící komise pro zlaté medaile veletrhu Aqua-therm. Porota samozřejmě nebude znát výsledky hlasování na internetu, které jsou tajné až do jejich vyhlášení. Bude zajímavé, nakolik se bude názor internetové veřejnosti shodovat nebo lišit od hodnocení odborné poroty.

Druhou novinkou je odborná konference TZB-2002, která bude probíhat přímo v srdci Výstaviště na rozlehlém balkonu haly G. Vstup bude přímo z Foyer G společně se vstupem do internetové kavárny, která bude umístěna v těsném sousedství. Prostor, kde bude doprovodný program probíhat, bude vybavený špičkovou prezentační technikou (velkoplošná obrazovka, vizualizér pro přednášející, připojení na internet, ozvučení). Počet míst k sezení bude 72. Vstup na tuto konferenci je pro návštěvníky veletrhu zdarma a předem nepožadujeme ani přihlášení. Pokud ale chcete mít jistotu, že pro Vás bude na konkrétní tematický blok místo, můžete si jej rezervovat.

Podrobný program přednášek včetně časového rozvrhu najdete v programu. Tam také najdete zkrácené verze všech přednášek, které vyšly, nebo ještě během příštího týdne vyjdou na portálu TZB-info. Plné texty přednášek zpracujeme do elektronického sborníku ve formátu PDF. Všichni účastníci přednášek si budou moci přímo na konferenci zaslání sborníku objednat. Po konferenci jim sborník zašleme zdarma. Možnost objednání sborníku bude samozřejmě i pro ty, kteří se na konferenci nedostanou. Po objednání jim sborník zašleme za cenu 80,- Kč. Věříme, že se takto nově pojatá forma odborné konference ujme a již v prvním ročníku získá posluchače, kteří ocení možnost živé diskuze s předními odborníky z oboru TZB.




Klidné prožití příštího týdne
Vám přeje Milan Bechyně


 
 
Reklama