Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chcete trávit příjemné chvíle u krbu? Nezapomeňte na komín!

Osadit krbová kamna nebo si nechat postavit "kachláky" nemusí být nesplněný sen, pokud máte v domě komín. Nový komínový systém KOMBI od firmy Schiedel sdružuje dva komínové systémy do jedné tvárnice.

Trávit příjemné chvíle u krbu či kamen, mít v domě neustále teplo je přáním mnoha z nás. Vynecháme-li problém času, zbývá jen komín, který nám to vše umožní. Nabídka moderních spotřebičů pro vytápění, jak kotlů centrálního vytápění, tak i různých kachlových a krbových kamen se stále rozšiřuje. I nejmodernější spotřebiče produkují spaliny, jen jich je míň a nejsou tak horké jako bývaly. Stále platí, že není kouře bez ohně a naopak. Nesmíme zapomínat na to, že komín z dob našich babiček určitě nebude vhodný pro současné kotle a kamna. Svět techniky už je jinde a platí to i pro kmíny.

Již několik let firma Schiedel nabízí na českém trhu kvalitní univerzální komínový systém UNI***. Jde o systém, který umožňuje odvod spalin od všech druhů spotřebičů na všechny typy paliv. Uvnitř systému jsou šamotové vložky UNI, "zateplené" izolačními rohožemi z minerálních vláken a celý systém je proveden se zadním odvětráním, takže je mimořádně výhodný pro odvod spalin ze spotřebičů na tuhá paliva, ale umožňuje odvod spalin i od plynových nebo olejových kotlů.

V minulém roce přišla firma Schiedel na trh s novinkou pro rodinné domy - komínovým systémem AVANT-PRIMO. Je určen i pro nejmodernější plynové a olejové spotřebiče, kde teplota spalin může klesnout až na 30°C, ale lze na něj připojit i spotřebiče, kde teplota spalin nepřekročí 200°C. Umožňuje odvod spalin jak od "Turbo" - kotlů, tak i od běžných kotlů.

Protože ale většina zákazníků si vedle centrálního vytápění chce dopřát pohodu u krbu či kamen, ale nechce se jim stavět dva komíny, vznikl v "dílnách" firmy Schiedel nový systém, který se jmenuje Kombi.

Kombi protože kombinuje v jednom prvku dva komínové systémy - jedna tvárnice se dvěma průduchy. Jeden systému AVANT-PRIMO a druhý systému UNI.

Výhodou tohoto systému je navíc to, že umožňuje volbu způsobu vytápění. Dnes, kdy nelze říci, čím a jak budeme topit za pět či deset let je dobré myslet na to, že pokud máte o jeden komínový průduch navíc (k centrálnímu vytápění) jste nezávislí - jak na druhu paliva, tak i typu spotřebiče.



Navrhnout pro nové domy alternativu k centrálnímu vytápění domu, např. vytápění krbem či krbovými kamny, by se mělo stávat samozřejmostí. Budoucím uživatelům se tak umožní třeba to, aby si mohli zatopit např. v přechodných obdobích, při běžných výpadcích energií nebo v extrémních případech při živelných katastrofách.

Systém je tvořen standardními dvouprůduchovými tvárnicemi z lehkého betonu. V jednom průduchu probíhá sloupec klasických šamotových vložek UNI průměr 20 (pro tuhá paliva), v druhém průduchu jde sloupec tenkostěnných profilovaných vložek průměr 14 (pro kotel centrálního vytápění na olej či plyn).

Jedná se o kombinaci dvou moderních systémů v jedné tvárnici, čímž dochází k úspoře místa v dispozici domu a zároveň jsou dva komíny postaveny v jednom pracovním kroku.

Systém Schiedel KOMBI zaručuje využití výhod obou systémů v jednom výrobku. Komín je ideálním výrobkem pro nejnáročnějšího zákazníka.


Jménem firmy si Vás dovolujeme pozvat k návštěvě
našeho stánku č. 055 v hale J
na veletrhu AQUA-THERM 2002 ve dnech 26.-30. listopadu 2002.


Kontakt:
SCHIEDEL, s.r.o.
Horoušanská 286
250 81 Nehvizdy
tel.: 326 999 011
e-mail: schiedel@schiedel.cz
www.schiedel.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři firem
Vyžádat další informace nebo podklady