Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panther Hydroset - Kombinace, která Vás osloví

Sestavy Panther Hydroset jsou kombinace kotlů PANTHER o výkonech 9 - 23 kW nebo 3,5 - 11,5 kW se 60litrovým zásobníkem TUV. Hlavní výhodou je variantní umístění téhož zásobníku vedle kotle vpravo, vlevo nebo pod kotel.

Nejdůležitější místo ve výrobním programu firmy PROTHERM zaujímají kotle dodávané v největším množství na náš trh a to jsou bezesporu kotle řady PROTHERM Panther. Jedná se o luxusní a přitom cenově velmi dostupnou řadu kotlů, u nichž byly nashromážděny nejlepší vlastnosti dosavadních modelů kotlů PROTHERM. Kotle PROTHERM Panther obsahují všechny funkce jmenované v předešlém představení závěsných kotlů. Vestavěný mikroprocesor řídí nejen veškerou činnost kotle, ale také zabezpečuje ekvitermní řízení a autodiagnostiku. Kotle Panther s označením 12 KTO resp. 12 KOO mají jedinečný rozsah plynule modulovaného výkonu od 3,5 do 11,5 kW. Jsou určeny pro topení resp. pro kombinaci s nepřímo ohřívaným zásobníkem TUV a s výhodou je lze vzhledem k velmi nízké spodní hranici výkonu použít i v těch nejmenších bytech. Všechny tyto kotle lze kombinovat do tzv. Hydrosetů, kdy k nim lze připojit speciálně tvarovaný zásobník TUV o objemu 60 litrů. Tento zásobník spolu s propojovacím kusem tvoří jeden komplet.

Kotle PROTHERM Panther vyššího výkonu tj. plynule modulovaného výkonu 9 až 23 kW jsou dodávány na trh jak v provedení s průtokovým ohřevem TUV (při ohřevu o 25°C dávají 12,8 l/min.) tak pro kombinaci s nepřímo ohřívaným zásobníkem TUV. Varianta s průtokovým ohřevem je opatřena speciálním programem komfort, který zajišťuje předehřev TUV. Elektrické krytí kotlů Panther je IP 44, účinnost se podle typu pohybuje od 90 do 91%. Varianta 12 kW kotlů navíc vyniká extrémně malými rozměry výška x šířka x hloubka činí 740 x 320 x 320 mm při hmotnosti 30 kg. Kotle Panther jsou opatřeny 5-ti litrovou expanzní nádobou. Spotřeba zemního plynu u 12 kW verze činí 1,3 m³/hod. u 23 kW verze 2,7 m³/hod.


Kombinace, která Vás osloví - PANTHER Hydroset
Pro všechny varianty jednotlivých sestav Panther Hydroset je použit stále stejný nepřímoohřívaný zásobník B 60Z. Zásobník TUV lze umístit vedle kotle vlevo, vpravo nebo pod kotel (případně i odděleně od kotle). Při zavěšení zásobníku vedle kotle je víko nádoby směrem dolů. Pro umístění zásobníku pod kotel je víkem nahoru, v obou případech lze dle názorného návodu zásobník ke kotli jednoduše připojit. Vypouštění zásobníku je řešeno variantně dle způsobu umístění. Součástí každé dodávky zásobníku je vypouštěcí kohout, který se osadí vždy na spodní stranu zásobníku.

Elegantní design, minimální rozměry, ideální řešení...
Kombinace kotle s plynulou modulací výkonu již od 3,5 kW do 11,5 kW (12 KTO/KOO) a od 9 do 23 kW (24 KTO/KOO) spolu se zásobníkem TUV je ideálním řešením pro bytovou zástavbu nebo pro menší rodinné domky. Touto kombinací je zajištěn maximální komfort dodávky tepla a teplé užitkové vody. Objektům s nízkou tepelnou potřebou se tak pro režim topení nabízí efektivní využití výkonového rozsahu. Jeden zdroj uspokojí vysoké požadavky na přípravu TUV a zároveň dodávku tepla pro vytápění objektu, která je výrazně nižší než pro přípravu TUV. Na tuzemském trhu jsou plynové kotle Panther Hydroset jako jediné s tak nízkou spodní hranicí výkonu. Panther Hydroset vždy upřednostňuje přípravu TUV, v tomto režimu pracuje s maximálním výkonem. Kotle jsou standardně vybaveny ekvitermní regulací.

Všechny uvedené sestavy Panther Hydroset jsou řešeny standardně jako závěsné. Je tak zajištěn i při umístění zásobníku pod kotlem snadný přístup pro údržbu podlahy. Zásobník lze postavit i na podstavec, případně umístit vůbec jinam. Tato možnost kombinací umožňuje zákazníkům volit optimum podle konkrétní stavební situace, resp. podle vlastního vkusu. Zásobník je opatřen vlastní 2 litrovou expanzní nádobou. Zásobník lze připojit kdykoliv, tedy i dodatečně po montáži a zprovoznění kotle. Všechny kombinace této přípravy TUV lze pomocí cirkulačního čerpadla zapojit do okruhu TUV.

Všechny výrobky firmy PROTHERM si můžete kdykoliv prohlédnout ve stálé výstavní prostoře v centrále firmy v Praze Chrášťanech, můžete si kdykoliv vyžádat prospektovou dokumentaci nebo si kotle prohlédnout při výstavách a veletrzích případně v pojízdném infomobilu.
Pracovníci firmy PROTHERM jsou neustále připraveni podat Vám potřebné informace a to i ve dnech pracovního klidu na infolince 2 57 95 09 19 nebo si můžete potřebné informace najít na www.protherm.cz.

Pracovní schéma sestav PANTHER Hydroset
Pracovní schéma HYDROSET Spolupráce se zásobníkem
1. manostat 17. T-kus
1*. spalinový termostat 18. návrat OV ze zásobníku
2. ventilátor 19. trojcestný ventil s elektromotorem
2*. přerušovač tahu 20. přívod OV do zásobníku
3. kotlový výměník 11*. vstup OV (z topení)
4. hořák 14*. výstup OV (do topení)
5. plynový ventil
6. expanzní nádoba OV Zásobník
7. čerpadlo s odvzdušněním 21. výstup TUV
8. vypouštěcí ventil 22. vstup TUV
9. tlakový spínač 23. topný had (výměník) pro natápění TUV
10. pojišťovací ventil OV 24. teplotní čidlo
11. vstup OV 25. expanzní nádoba TUV
12. napouštění vody 26. pojišťovací ventil TUV
13. vstup plynu
14. výstup OV Připojení cirkulačního okruhu
15. čidlo teploměru 27. odběrné místo
16. havarijní termostat 28. čerpadlo cirkulačního okruhu
29. zpětná klapka - není součástí dodávky sestav
PANTHER Hydroset


Těšíme se na Vaši návštěvu na mezinárodním veletrhu AQUA-THERM 2002 v Praze na na výstavišti č. stánku 201 hala G


Kontakt:
Protherm spol. s r. o.
252 19 Chrášťany 188
Tel.: 2 57 95 09 19
Fax: 2 57 95 09 17
www.protherm.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři firem
Vyžádat další informace nebo podklady