Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plošné stěnové topení do koupelny

Nejteplejším doporučovaným topením je moderní stěnové topení. Vytváří citelné pohodlí a rozvádí teplo zcela rovnoměrně po celé místnosti.

Stěnové topení funguje na stejném principu jako hřejivý obal nebo jako Hypokaustum ve starověkém Římě. Tehdy byl horký vzduch veden dutými cihlami a ohříval tak stěny. Dnes se používají vodní systémy, které se dají flexibilně a především rychle a čistě instalovat.

Další efekt jako bonus: suché, teplé stěny bez plísní
Stěnové topení pomáhá i při problému, který v poslední době vzniká kvůli neprodyšné konstrukci domu a nedostatečnému odvodu vlhkého vzduchu. Tento druh vytápění přispívá k tomu, že se ve studených rozích pokojů, u stropů v koupelnách nebo v okenních ostěních netvoří obávaná plíseň. V okolí teplých a suchých stěn se totiž plísni vůbec nedaří.

Systém vhodný pro každou situaci
Stěnové topení je k dispozici v různých provedeních. Například systém Fonterra Side 12 Clip společnosti Viega má jako základní prvek svorkovou lištu, která se upevní na zeď a osadí topnými trubkami. Jedná se o takzvaný mokrý systém, který se hodí k instalaci na masivní zdi.


Sálavé topení

Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama