Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kurz vytápění, větrání a příprava teplé vody v energeticky šetrných domech

Kurz zájem se uskuteční ve dvou třídenních částech 9. až 11. června a 2. až 4. září 2014. Pokud máte o kurz zájem, přihlašte se, jsou volná poslední místa.

Cílem kurzu je poskytnout informační nadstavbu pro projektanty, kteří se ve své praxi stále častěji setkávají s požadavkem na energetické úspory, ať už při realizaci novostaveb podle současné legislativy, tak při rekonstrukcích budov.

Témata přednášek:
Legislativa energetické náročnosti budov. Hodnocení budov. Certifikační systémy budov. Souvislosti TZB v “zelených” budovách. Vnitřní prostředí v úsporných domech. Větrání. Otopné soustavy. Otopné plochy. Sálavé vytápění. Plynové kotle. Zdroje tepla na biomasu. Hydraulický návrh otopných soustav, oběhová čerpadla. Regulace, hydraulická stabilita. Inteligentní MaR pro úsporné domy. Příprava teplé vody. Navrhování systémů přípravy teplé vody. Spalovací vzduch, odtah spalin, komíny. Solární tepelné soustavy. Tepelná čerpadla. Hodnocení ročního provozu tepelných čerpadel a solárních soustav. Výměníkové stanice CZT vs. plynové kotelny v bytových domech. Provozování technických soustav v pasivních domech.

Kurz vytápění, větrání a příprava teplé vody v energeticky šetrných domech
9. až 11. června a 2. až 4. září 2014

ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Technická 4, Praha 6


STP - Společnost pro techniku prostředí
logo STP - Společnost pro techniku prostředí

Společnost pro techniku prostředí soustřeďuje cca 1500 odborníků, zabývající se tvorbou vnitřního prostředí budov z hlediska projektování, provozování, realizace, výuky, výzkumu a vývoje a legislativy. Je otevřená pro všechny zájemce o výměnu informací ...

 
 
Reklama