Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Snížení spotřeby tepla = úspora nákladů na vytápění

Snížením spotřeby tepla při vytápění vysokých prostor Nivolairy, docílíme i snížení nákladů na vytápění až cca o 30%. Nivolair je unikátní topná jednotka s destratifikátorem !!!

Teplovodní topné jednotky Nivolair – jsou velice jednoduchou a logickou kombinací destratifikátoru a jemně žebrovaného topného výměníku s vysokou účinností. Tento systém teplovodního vytápění je jedinečný a zásadně se odlišuje od tradičních systémů.

Dochází zde k trvalé cirkulaci velkého množství vzduchu o malé rychlosti proudění, které se ohřívá pouze o několik málo stupňů. Takto získané teplo se snadněji dopravuje do spodních částí vytápěného prostoru viz. obr.

Prostory jsou vytápěny rovnoměrně s rozdílem teplot cca +/-3°C (podlaha/strop), bez "průvanu'', vlhkost vzduchu je konstantní a vzhledem k proudění vzduchu do jakéhosi kužele nedochází k víření prachu a pocit proudění vzduchu je velice příjemný.

Používá se pro vytápění prostor o výšce od 4 do 20m, kde se dosahuje rovnoměrného rozložení teploty jak ve svislém, tak ve vodorovném směru.

Více informací o teplovodní topné jednotce Nivolair.


UNITHERM Group, a.s.
logo UNITHERM Group, a.s.

UNITHERM Group nabízí: Podporu projekční činnosti vytápění hal, návrh měřičů tepla Kamstrup. Prodej vybraného obchodního zboží pro energetiku a tepelnou techniku: Měřiče tepla Kamstrup, topné jednotky Nivolair, destratifikátory.

 
 
Reklama