Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výstavba Rezidence Studánka zahájena

V Libni vzniká nový projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka s 28 moderními byty, s šesti nadzemními a jedním podzemním podlažím. Umístění bytů na půdorysu domu vychází z možností lichoběžníkového pozemku.

V Libni vzniká nový projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka s 28 moderními byty, s šesti nadzemními a jedním podzemním podlažím. Nadzemní podlaží jsou rozšířená na plochu celého pozemku, mají pouze obytný charakter a obsahují byty převážně velikosti kategorie 3+kk. V přízemí zájemci najdou dva byty 2+kk a 1+kk. V podzemním patře se nachází odpovídající počet parkovacích stání a prostory domovního vybavení. Všemi patry prostupuje těleso schodiště a výtah s nosností 650 kg pro možnost přepravy osob se sníženou pohyblivostí.

projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka
projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka

Vítejte! Welcome! Willkommen!

Prohlídka bytu ukáže následovné… Byty mají vstupní prostor s místem pro šatní skříň, v obytném prostoru je kuchyňská kout s ložnicí situovanou do klidové zóny bytu.
Všechny byty kromě 2+kk mají oddělenou koupelnu a WC. Přízemní byty obrácené do dvora a ustupující byty v pátém a šestém podlaží mají své vlastní terasy. K dispozici je také společná veřejná terasa k volnému užívání.

Umístění bytů na půdorysu domu vychází z možností lichoběžníkového pozemku. Po obou stranách jsou byty obrácené na ulici i do dvora, středové byty mají jednostrannou orientaci.
Byty jsou vzájemně oddělené nosnými stěnami nebo zdvojenými příčkami s protihlukovou izolací. Konstrukční systém nadzemních pater domu je stěnový příčný, stěny a stropy jsou z monolitického armovaného betonu. Podzemní podlaží tvoří kombinace stěnového systému a monolitického skeletu. Střecha domu je plochá, krytinu tvoří modifikované asfaltové pásy. Střecha garáží tvoří terasy.

Architektura celého objektu se drží jednoduchého soudobého výrazu, který podtrhuje obytnou funkci domu a navazuje na průmyslový charakter Libně. Hmotové členění budovy vychází z klasického systému sokl – dřík – hlavice. Sokl představuje 1. NP a nad terén vystupující část 1. PP. Dřík tvoří tři běžná podlaží a hlavici zastupují dvě horní patra. Tyto kompoziční prvky budou vyjádřeny i v barevném a materiálovém podání průčelí ulice i do dvora. Zasunuté dvorní průčelí pootočených bytů umožní proslunění středových bytů dvorního traktu.

projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka
projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka
projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka

O projektu jsme zveřejnili i článek Rezidence Studánka: Komorní bydlení s důrazem na detail

projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka
projekt skupiny Neocity Rezidence Studánka
 
 
Reklama