Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Český Siemens roste, zvýšil tržby o téměř sedm procent na 32 miliard Kč

"Díky vysoké kvalitě našich závodů se nám daří převádět výrobu v rámci koncernu Siemens do ČR a rozšiřovat také vývojové, administrativní a servisní aktivity," říká Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v ČR.

Zvýšená konkurenceschopnost, vyšší flexibilita a oživení na českých i světových trzích přineslo skupině Siemens v České republice zlepšené hospodářské výsledky. Za obchodní rok 2010/2011, který začal 1. října 2010 a skončil 30. září 2011, dokázal Siemens v České republice zvýšit tržby o téměř sedm procent z 30 miliard Kč na 32 miliard Kč. Vedle zvýšeného objemu prodeje vzrostl i objem exportu, který dosáhl úrovně 19,5 miliard Kč. Počet zaměstnanců dosáhl k 30. září 2011 více než 10 500.

„Zažili jsme úspěšný rok. Oživení na českých i světových trzích jsme využili ke zvýšení objemu jak výroby, tak prodeje, a získali jsme množství nových domácích zákazníků. A to je v současném křehkém a nepředvídatelném hospodářském prostředí skvělý výsledek,“ říká Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v České republice a dodává: „Díky vysoké kvalitě našich závodů se nám daří převádět výrobu v rámci koncernu Siemens do České republiky a rozšiřovat také vývojové, administrativní a servisní aktivity.“

V uplynulém roce byla do České republiky převedena výroba vzduchových jističů. Letohradský podnik OEZ pro rozšíření výroby postavil novou halu a otevřel 160 pracovních míst. Další rozšíření jej čeká v příštím roce, kdy otevře výrobní areál v nedalekých Králíkách. Podobná koncentrace a rozšíření výroby čeká v roce 2012 i mohelnický závod na výrobu elektromotorů. I zde bude znamenat rozšíření výrobního portfolia postavení nové haly a otevření téměř dvou stovek pracovních míst. Velkým úspěchem je také rekordní počet 53 průmyslových parních turbín vyrobených letos v brněnském závodě.

Růst zaznamenala i dvě významná servisní a vývojová centra koncernu Siemens v České republice. Ve stále rostoucím servisním centru v Praze a Ostravě zpracovává již téměř tisíc zaměstnanců účetní, personální a agendu pro ostatní země koncernu. Ve stejných městech roste centrum pro vývoj a výzkum kolejových vozidel, ve kterém nyní pracuje více než sto vývojářů a konstruktérů.


Siemens je v České republice se svými více než 10,5 tisíci zaměstnanci a významným exportérem českých výrobků do celého světa. Vedle prodejních, servisních a vývojových aktivit Siemens provozuje v České republice osm výrobních závodů. V Brně vyrábí průmyslové parní turbíny a v nedalekém Drásově generátory. Ve Frenštátě pod Radhoštěm a Mohelnici vyrábí elektromotory a přípojnicové systémy. Nízkonapěťovou jisticí a spínací techniku vyrábí v Trutnově a pod značkou OEZ v Letohradě. V Bruntále vyrábí pod značkou OSRAM osvětlovací techniku.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama