Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Druhý ročník soutěže Wienerberger pro studenty středních průmyslových škol finišuje

Do uzávěrky soutěže zbývá už jen pár dní. V soutěži je úkolem studentů ze třetích ročníků navrhnout projekt rodinného domu, studenti čtvrtých ročníků mají připravit projekt občanské stavby.

České Budějovice, 20. 4. 2011 - Studenti čtvrtých ročníků středních průmyslových škol stavebních už mají pouze několik posledních dní, aby se přihlásili do soutěže „O nejlepší projekt“, kterou pro ně připravila společnost Wienerberger cihlářský průmysl. Přihlášky musí odeslat nejpozději do pátku 22. 4. 2011. Třeťáci se mohou hlásit až do 27. května. Pro vítěze jsou připraveny zajímavé finanční odměny. Práce musí obsahovat půdorysy podlaží a stropu, vizualizace je dobrovolným prvkem. I v tomto ročníku musí soutěžní práce obsahovat půdorysy jednotlivých podlaží (přízemí, podkroví) a kladecí výkres stropu. Požadován je také řez budovou, pohledy a detaily. V rámci návrhu přitom musí být v maximální možné míře použity výrobky POROTHERM včetně typových detailů a konstrukčních řešení. Dobrovolnou částí práce je vizualizace navrženého objektu.

Dvoukolová soutěž se slavnostním finále
V prvním kole klání budou přihlášené práce hodnoceny zástupci společnosti Wienerberger a pedagogy na každé zúčastněné škole samostatně. V druhém kole se bude vybírat pouze z projektů, které zvítězily v jednotlivých školách. Zde o vítězích rozhodne odborná porota složená ze zástupců společnosti Wienerberger a mediálních partnerů – titulů Materiály pro stavbu, Stavba a Stavebnictví a interiér. Členem hodnotící komise bude i doc. Ing. František Kulhánek, CSc., z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha.

Dva termíny uzávěrky
„Soutěž o nejlepší projekt“ probíhá ve školním roce 2010/2011. Formulář přihlášky je k dispozici v sekretariátu soutěže, zájemci si ho mohou vyžádat i na emailové adrese soutez_skoly@porotherm.cz nebo stáhnout na internetových stránkách www.porotherm.cz/soutez_skoly. Zájemci ze čtvrtých ročníků se mohou přihlásit nejpozději do 22. 4. 2011. Pro účastníky z třetích ročníků je nejzazší termín odevzdání přihlášky do 27. 5. 2011. Přihláška musí být zřetelně označena heslem „Soutěž o nejlepší projekt“ pro studenty SPŠS. K uvedeným termínům musí studenti odevzdat i přihlašované práce. Předají je osobě určené vedením školy, která převzetí písemně potvrdí.

Více informací o podmínkách soutěže naleznete na www.porotherm.cz/soutez_skoly.
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama