Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Setkání příznivců textilních vyústek

Společnost Příhoda s.r.o. pořádala tradiční setkání příznivců textilních vyústek. Projektanti mohli vidět mimo jiné praktické ukázky kouřových zkoušek.

Ve dnech 22. - 23. 4. 2010 se uskutečnilo v pořadí již šesté „Setkání příznivců textilních vyústek“ a to tradičně v hotelu Devět skal na Milovech. Velice nás potěšila letošní výborná účast 47 převážně projektantů.

Setkání zahájil první večer pan Zdeněk Příhoda přednáškou o historii a současnosti Příhoda s.r.o. Zaujaly zejména ukázky nejrůznějších aplikací textilních vyústek. Zajímavosti z přednášky

Druhý den přednášky pokračovaly. Prof. Ing. Karel Hemzal, CSc. s přednáškou na téma distribuce vzduchu. Posluchači ocenili jeho dlouholetou zkušenost a nadšení pro obor.
Tématem přednášky Ing. Příhody byly praktické ukázky kouřových zkoušek pro různé perforované textilní vyústky za různých teplot. Vizualizace proudů vzduchu je pro projektanty velmi zajímavá, jelikože se jedná o potvrzení teorie, která je jedním z pilířů výpočtu.
Doc. Ing. Richard Nový, CS. poskytl svým příspěvkem dobré podněty pro praktické způsoby snižování hluku vzduchotechnických zařízení.
Přednáškový blok uzavřelo představení novinek společnosti Příhoda s.r.o. za poslední dva roky.


foto z www.prihoda.eu

 
 
Reklama