Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečnostní systém SiPass integrated společnosti Siemens podporuje off-line čtečky Salto

Systém kontroly vstupu SiPass integrated společnosti Siemens nově podporuje off-line čtečky firmy Salto.

Pro provozovatele budov to v praxi znamená možnost nasazení jednoho uceleného systému, v němž se pro ovládání dveří v on-line i off-line režimu používá jedna společná karta.

Sofistikovaný systém SiPass integrated zajistí vysokou úroveň zabezpečení všech kritických dveří a pomocí off-line komponent ze široké nabídky firmy Salto lze současně řídit přístup ke dveřím s nižší požadovanou úrovní zabezpečení v interiérech. K ovládání průchodu on-line i off-line dveřmi totiž díky propojení systémů slouží stejná karta. Všechny údaje o držitelích karet pro oba systémy jsou uchovány v databázi systému SiPass integrated a ve výpisu událostí se objevují veškeré události na všech dveřích (on-line i off-line). Události zaprotokolované na off-line dveřích se ukládají na kartách a jejich prostřednictvím se zařazují mezi záznamy o událostech pořizovaných on-line v systému SiPass integrated. V něm jsou tudíž k dispozici úplné záznamy o událostech na všech dveřích v objektu.

Spolupráce mezi společnostmi Salto a Siemens na vývoji tohoto novátorského integrovaného systému představuje začátek nové éry v oboru zabezpečení objektů. Pro uživatele integrovaného systému bude přínosem skutečnost, že mohou u všech dveří používat jednu kartu. Bezpečnostním manažerům odpadnou starosti s klíči, které nyní musí řešit, mají-li z hlediska zabezpečení méně kritické dveře v interiérech vybavené mechanickými zámky.

Kombinací systému SiPass integrated s off-line komponenty firmy Salto se na trh dostává uživatelsky vstřícný, spolehlivý a cenově příznivý systém vhodný i pro interiérové dveře s menšími požadavky na zabezpečení. Kombinovaný systém je určen například pro nemocnice, univerzity, velké korporace a další organizace sídlící v objektech s velkým počtem dveří.

Společnost Salto je přední světový dodavatel systémů pro kontrolu vstupu pracujících v off-line režimu, které umožňující uživatelům zajistit jejich potřeby v oblasti fyzického zabezpečení použitím sítě samostatných zámků. Off-line systém Salto může spravovat až 65.000 dveří a současně 65.000 uživatelů a neustále spolehlivě řídit přístupová práva v celém objektu.

Systém SiPass integrated je výkonný a téměř neomezeně přizpůsobitelný nástroj pro kontrolu vstupu, který je určen pro široký rozsah úloh – od středních až po velmi složité. Nabízí mnoho pokročilých funkcí včetně pokročilé správy karet, manipulace s multimediálními poplachovými hlášeními, správy výtahů, uživatelského rozhraní pro systémy CCTV a vedení úplných záznamů o událostech v jediném systému. SiPass integrated je často používán ve funkci bezpečnostní nadstavby (Security Management Station – SMS), která integruje do jednoho celku funkce kontroly vstupu, elektrické zabezpečovací signalizace a video dohledu. Systém je navržen v souladu s nejnovějšími trendy v oblasti IT. Jeho modulární struktura a rozšiřitelnost umožňují zabezpečovacímu systému snadno vyhovět měnícím se potřebám kterékoliv organizace. Systém podporuje téměř neomezený počet dveří i držitelů karet a je vhodný také pro velké budovy či rozsáhlé areály.




Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama