Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

POHODLNÉ ČIŠTĚNÍ A VYBÍRÁNÍ SAZÍ Z KOMÍNŮ

Firma Izomat nabízí novinku - kontrolní a vymetací díl - v komínovém systému ZOFEST pro vložkování komínových těles a IZOTERM pro nerezové fasádní komíny, která zajistí pohodlí a maximální čistotu při vybírání sazí a nečistot po vymetení a kontrole komínového průduchu.

Jedná se o nový komínový prvek, kontrolní a vymetací díl. V systému IZOFEST nabízíme box s nádobou na saze nebo kondenzát,a v systému IZOTERM brankový díl s touto nádobou.

Nerezová nádoba se standartně vyrábí 200 mm vysoká a její průměr je shodný s průměrem průduchu.Vyjmutí nádoby se provede lehkým pootočením a vysunutím nádoby s kondenzátem, případně popelem.

Box je univerzální jednoduchá konstrukce kontrolního a vymetacího dílu umístěna v půdici komínového průduchu. Lze jej použít pro komín jak na plyn tak na tuhá paliva. Tvoří pevnou a stabilní konstrukci komínového tělesa, na kterou lze postavit libovolně vysoký komín. Uvnitř je umístěna nádoba. Box je zároveň vhodný jako základový prvek pro obezdění komínového systému.

Použití nerezové nádoby není omezeno na osazení pouze do boxu nebo brankového dílu.Jiné další varianty lze řešit individuálně dle konkrétních podmínek

.

K výše uvedenému zařízení je třeba dodat, že vyžaduje správnou údržbu, pravidelné čištění komínu a vybírání sazí. Dle sazí a nečistot, které se usadí v nádobě a komínovém průduchu můžete odvodit jak dobře nebo i špatně využíváte připojený spotřebič nebo jak kvalitní Vám bylo dodáno palivo (vlhkost, popelnatost).

Dále připomínáme,že je stále platná vyhláška č.111 o čištění komínů,kterou najdete na stránkách www.skcr.cz, tato vyhláška uvádí, že kontrolu a čištění komínů pro spotřebiče na tuhá paliva do 50kw je třeba provádět až 6x ročně.

Tyto prvky Vám zaručují lepší hygienu, pohodlí a šetrnost při kontrole nebo čištění komínového průduchu který je ukončen v obytném prostoru, jsou svým použitím jedinečné a tedy i průmyslově chráněny.

 
 
Reklama