Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens získal certifikát pro regulátory teploty v jednotlivých místnostech

Regulátory Synco RXB z produkce společnosti Siemens pro individuální řízení teploty v jednotlivých místnostech získaly certifikát shody s evropskými normami. Certifikát potvrzuje vysokou energetickou účinnost regulátorů při zajišťování tepelné pohody v místnostech - díky jejich nasazení lze ušetřit až 14 % energie.

Systém Synco pro automatizaci budov je dobře zaveden na trhu s technikou pro automatizované řízení vytápěcích, větracích a klimatizačních systémů v malých až středně velkých multifunkčních budovách. Právě v těchto budovách lze dosahovat významných úspor energie. Certifikované produkty umožňují projektantům posuzovat nabídky různých typů regulátorů podle kvality regulace a vybírat do řídicích systémů v budovách prvky, které umožní optimalizovat spotřebu energie. Certifikaci provedlo eu.bac - evropské průmyslové sdružení pro automatizaci technických zařízení v budovách - na základě svého zkušebního a certifikačního programu.

Rozhodujícím kritériem pro vydání certifikátu je v případě pokojových regulátorů vysoká přesnost regulace, tj. minimální odchylka skutečné teploty v místnosti od její požadované hodnoty zvolené uživatelem. Analýzy provedené ve vědeckotechnickém středisku CSTB (Centre Scientifique et Technique du Bâtiment) ve Francii ukázaly, že při individuálním řízení teploty v místnostech pomocí výkonných pokojových regulátorů s trvalou regulační odchylkou do 0,1 K lze v porovnání se standardním zařízením ušetřit až 14 % energie. U budov a regulátorů se v současné době podobně jako u praček či ledniček zavádí označení energetické náročnosti v třídách A, B, C a D.

European Building Automation and Controls Association (eu.bac) je evropské sdružení výrobců automatizační techniky pro použití v budovách, které vzniklo z iniciativy společnosti Siemens v roce 2003. Organizace eu.bac Cert je společný podnik sdružení eu.bac a různých evropských certifikačních orgánů a zkušebních laboratoří podle příslušných ustanovení norem řady EN 45000.

Více informací najdete na internetových adresách http://www.siemens.com a http://www.siemens.cz.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama