Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

INFOTHERMA 2007 - dnes naposledy

Dnes je poslední možnost navštívit unikátní výstavu Infotherma 2007, která se zabývá snad nejpalčivějším tématem dneška - jak co nejefektivněji využívat stále dražší a dražší energii.

Výstava se po třinácti letech přesunula z Frýdlantu nad Ostravicí vzhledem k rekonstrukci tamního výstaviště do Ostravy na Černou louku. Byl to krok do neznáma, ovšem ukazuje se, že to přineslo nebývalý ohlas. Řada vystavovatelů a zástupců především větších firem již teď nešetří chválou. Prostory, dopravní spojení, Pendolíno za rohem, rozsáhlá parkoviště v okolí areálu to vše je nesrovnatelně jiné.

Zájem je obrovský

Centrum Ostravy, nové prostory, širší spektrum vystavovatelů, lepší spojení - vše v kombinaci s neustále stoupající cenou energie je příčina ohromného zájmu návštěvníků. První odhady se měly pohybovat okolo 20 tis. návštěvníků. Na konečná čísla si ale musíme ještě počkat, alespoň do dnešního večera.

 

A samotná výstava? – Minimálně splnila naše očekávání. Její zaměření na úspory energie, obnovitelné zdroje a energii budoucnosti patří k řešení problémů dnešního světa. Našinec našel potřebné stánky i perfektně zabezpečené poradenské středisko, kde kvalitní práci odvádějí zástupci České energetické agentury středisek EIKS a Státního fondu životního prostředí, který poskytuje řadu podpor na vytápění pomocí obnovitelných zdrojů energie pro fyzické osoby. Záštitu na výstavou převzali ministerstva průmyslu a obchodu, životního prostředí, zemědělství a pro místní rozvoj.

 

Dnešním dnem výstava Infotherma 2007 končí. Více informací a podrobný doprovodný program naleznete ZDE.

 
 
Reklama