Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dva největší výrobci tepelných čerpadel v ČR zahájili spolupráci

Dne 1. června 2006 zahájili spolupráci dva největší čeští výrobci tepelných čerpadel PZP KOMPLET a.s. a Kostečka Group spol. s r.o.

Smlouva o výrobní a obchodní spolupráci, kterou podepsali 22. května 2006, již přinesla své první ovoce v podobě nové řady produktů ve velmi elegantním designu a špičkových výkonových parametrech, kterou oba výrobci uvedou na trh v průběhu června.

„Spojení Kostečka Group spol. s r.o a PZP KOMPLET a.s. je důsledkem rostoucího konkurenčního tlaku ze strany některých zahraničních dovozců tepelných čerpadel, kteří čerpají ve svých mateřských zemích na alternativní zdroje vytápění vládní i evropské dotace pro výrobu, čímž dosahují výrazně nižších výrobních nákladů než místní výrobci,“ říká Milan Kostečka, majitel Kostečka Group spol. s r.o. a dodává: „Česká vláda zatím výrobu tepelných čerpadel nepodporuje a hlavně proto jsme se rozhodli přestat soupeřit na domácím trhu. Místo toho chceme spojit své síly v oblasti know-how a financování vývoje nových produktů a stát se konkurenceschopnými nejen v českém, ale i v evropském měřítku.“ Společná produkce umožní oběma firmám snížit výrobní náklady nejen díky nižším nákladům na vývoj nových produktů, ale také díky výhodnější pozici při vyjednávání s dodavateli o dodávkách materiálu či při získávání státních dotací.

Navázáním spolupráce Kostečka Group spol. s r.o. a PZP KOMPLET a.s. vznikne nejsilnější dodavatelské seskupení na trhu tepelných čerpadel v ČR, a to se 100% českou majetkovou účastí. Péče o zákazníky a servis bude zajištěna rovnoměrně na celém území České republiky.

„Díky spolupráci v oblasti vývoje a výroby budeme moci nejen účinněji chránit český trh před dovozem tepelných čerpadel ze zahraničí, která ne vždy mají odpovídající technické parametry a kvalitu, ale dosáhneme také výrazných úspor výrobních i propagačních nákladů, což se příznivě projeví na cenách pro koncové zákazníky i spolupracující firmy“, říká Ivo Novohradský, člen představenstva PZP KOMPLET a.s. a dodává, že k efektivnějšímu a levnějšímu provozu obou firem přispěje zejména jejich specializace na oblast, kterou lépe ovládají.

Tepelná čerpadla patří v současnosti mezi nejpopulárnější alternativní zdroje vytápění a jejich instalace je výrazně podporována státními dotacemi v řadě zemí (např. Anglie, Švédsko, Irsko, Francie). Mezi jejich hlavní výhody patří ekologická šetrnost, tichý chod a v neposlední řadě velmi nízké provozní náklady v porovnání s ostatními technologiemi vytápění. Podrobnější informace o tepelných čerpadlech lze získat na stránkách www.kostecka.net nebo www.pzp.cz.

Pro více informací kontaktujte:

Milan Kostečka, Jana Poloková
Kostečka Group spol. s r.o.
tel.: 380 309 227

Ivo Novohradský, Vlasta Skalická
PZP KOMPLET a.s.
tel.: 494 664 203


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...

 
 
Reklama