Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezinárodní konference CZAEE

V Praze probíhá mezinárodní konference o ochraně kritické infrastruktury. Při zajištění minimálních zdrojů a fungování sítí je zcela jistě důležitá mezistátní spolupráce.

V Praze právě probíhá mezinárodní konference o ochraně kritické infrastruktury.
Odborníci jednají o tom, jak co nejefektivněji chránit síťová odvětví před teroristickými útoky, přírodními katastrofami, nebo před technickým selháním. A také o tom, jak v případě havárie provoz sítí co nejrychleji obnovit.

Podle studie amerického Senátu energetika tvoří pouze čtyři procenta národního produktu, nicméně kolaps těchto čtyř procent způsobuje kolaps celé ekonomiky.
Příkladem z naší země mohou být záplavy nebo současné sněhové přeháňky na Moravě a na pomezí Moravy a Slezska, které jsou dostatečným důkazem, že třeba sníh dokáže taková vedení elektrická přerušit.

V anglosaských zemích je ve velkém rozkvětu pojem, který se jmenuje bussines continental plaining, což je opatření, administrativní, možná organizační, které zajišťuje, že tento důležitý sektor zůstane funkční možná na nějaké prahové hodnotě, z které se však velice rychle může vrátit do své plné hodnoty.

Konference se účastní přes 80 odborníků asi z 12 zemí, především evropských, ale i ze Spojených států a Velké Británie, kde s touto problematikou mají největší zkušenosti. Při zajištění minimálních zdrojů a fungování sítí je zcela jistě důležitá mezistátní spolupráce.

Více informací
 
 
Reklama