Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Den otevřených dveří energeticky pasivních domů - poprvé také v České republice

IG PASSIVHAUS v Německu a IG PASSIVHAUS v Rakousku, také díky vstřícnosti obyvatel realizovaných energeticky pasivních objektů v těchto zemích, pořádá ve dnech 12. a 13. listopadu 2005 již 2. ročník DNE OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PASIVNÍCH DOMŮ.

Zájemci z řad investorů, projektantů, realizačních firem i politiků tak mají jedinečnou možnost získat osobní zkušenosti od obyvatel těchto objektů, které se týkající života v domech realizovaných v energeticky pasivní standardu výstavby, výši provozních nákladů atd. Mají možnost na vlastní oči vidět architekturu vhodnou pro realizaci energeticky úsporné výstavby, zblízka si prohlédnout detaily a provedení jak stavební části, tak i způsobu temperování a větrání. I krátkodobý pobyt v interiéru těchto domů přinese další zkušenosti, které nelze získat studiem literatury.

V tomto roce je poprvé možné navštívit takový objekt i v České republice.

CENTRUM PASIVNÍHO DOMU Brno, ve spolupráci se společností Atrea s.r.o., zajistilo na stejný termín, tj. 12. a 13. listopadu od 10:00 do 17:30 možnost návštěvy trvale obydleného energeticky pasivního domu v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Připravena je stejná nabídka jako v zahraničí - je možno získat obecné informace k energeticky pasivní výstavbě, zkušenosti z provozu tohoto domu, pro budoucí investory se studií jejich připraveného domu (nejen energeticky pasivního) i možnost krátké konzultace s projektanty.

Zájemci o návštěvu tohoto domu si mohou na kontaktních adresách vyžádat mapku příjezdu, pro návštěvníky z Německa je připravena možnost diskuze v jejich mateřštině.


ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...

 
 
Reklama