Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oprava bazénu? Zatím jen záplaty

Stav krytého bazénu v Pardubicích na první pohled nevypadá katastrofálně, ve skutečnosti je ale v dezolátním stavu a potřebuje opravu za 200 milionů korun.

Plavecký areál v Pardubicích funguje teprve šestnáct let, ale potřebuje co nejdříve opravit vzduchotechniku, vytápění, kanalizaci, úpravu vody, konstrukci bazénů a celou jednu stěnu. Magistrát musí ještě letos splnit nové hygienické normy a odstranit nejhorší závady. Jinak hrozí, že plavecký bazén hygienici zavřou.Celá oprava by měla podle odborných odhadů stát do 200 milionů korun. Její první etapa proběhne ještě letos a budou při ní odstraněny závady, které ohrožují provoz areálu a zdraví koupajících se lidí.

Je třeba zajistit výměnu oken v tělocvičnách, aby tam bylo možné větrat, bude nutné upravit sociální zařízení a největším problémem bude zařídit, aby se voda, která obíhá v bazénu, nemíchala s vodou užívanou k ošetřování podlah, jako je tomu dosud. Potíže působí ale i kluzké dlaždičky. Město chce zároveň opravit některé technologie, jako jsou rozvody vody, ventily nebo elektroinstalace.

Je snaha případné uzavření bazénu z důvodu oprav směrovat na léto. Padesát metrů dlouhý bazén se stavěl s přestávkami skoro třicet let a otevřen byl v roce 1989. Pardubický bazén je proslulý pořádáním závodů ve skocích do vody. Bez rekonstrukce však skokanská věž nebude do budoucna vyhovovat podmínkám soutěží.

 
 
Reklama