Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První ročník konference Lehké Obvodové Pláště, Fasády a Střechy

Poslední možnost přihlášení účastníků!

Konference Lehké Obvodové Pláště Fasády a Střechy 13. - 14. 3. 2012 v Hradci Králové spojuje normové a zákonné požadavky s konstrukčními zásadami, a tím nabízí architektům, projektantům, investorům, výrobcům a zpracovatelům orientaci v široké škále výrobků a materiálů použitelných při realizaci.

Společnost STAVOKONZULT, která je známá pořádáním mezinárodní konference Otvorové výplně stavebních konstrukcí, se rozhodla ve dnech 13.3. – 14.3. 2012 v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uspořádat mezinárodní odbornou konferenci Lehké Obvodové Pláště Fasády a Střechy. Reaguje na požadavek výrobců a stavebních firem vytvořit širokou diskusní platformu, která bude informovat odbornou veřejnost o rozvoji tohoto trhu v oblasti norem, projektování a realizace.

Spolupracujeme s nejlepšími českými i zahraničními odborníky a zároveň sledujeme úroveň navrhování a provádění konstrukcí LOPFAS. Tato konference spojuje normové a zákonné požadavky s konstrukčními zásadami a tím nabízí architektům, projektantům, investorům, výrobcům a zpracovatelům orientaci v široké škále výrobků a materiálů použitelných při realizaci. Tyto souborné informace bezesporu přispějí k rozšíření znalostí a povedou zároveň ke zkvalitnění projektování, výroby a montáže LOPFAS.

Cílem bude informovat architekty a projektanty o technologiích, výrobcích a materiálech pro realizace moderních staveb, ale také širokou odbornou veřejnost např. o pravidlech kvalitních výběrových řízení a kontrolách kvality dodávek.

Na konferenci zazní příspěvky týkající se posuzování shody stavebních výrobků v rámci členských států EU, energetických vlastností obvodových plášťů, neprůzvučnosti obvodových plášťů, napojení otvorových výplní na nosnou konstrukci lehkého obvodového pláště a požární ochrany budov.

Dokladem kvalitního výběru přednášejících a vhodně zvolených témat odborných přednášek je vysoká účast odborníků, zabývajících se problematikou lehkých obvodových plášťů.

Závěrem lze konstatovat, že v současnosti jsou fasádní systémy budov jedním z nejatraktivnějších a nejrychleji se rozvíjejících oborů ve stavebnictví. Přitom se jednotlivé fasádní systémy stále častěji kombinují s cílem dosažení optimálního výsledného efektu u fasád inteligentních budov.


Klíčové otázky konference

  • Jaké jsou obvyklé vady lehkých obvodových plášťů a kde je jejich prvotní příčina?
  • Kde „končí“ výplně otvorů a začínají lehké obvodové pláště?
  • Jaké je odborné povědomí o konkrétních technických a legislativních požadavcích na lehké obvodové pláště a jak je naplňováno v praxi?
  • Lehké obvodové pláště z pohledu požadavků, odpovědností a povinností (projektantů, zhotovitelů, TDI).

Cíle konference

  • Rozšířit povědomí o problémech projekčních návrhů a realizací lehkých obvodových plášťů.
  • Zmenšit bariéry mezi notifikovanými osobami a projektanty a realizátory LOP

Každý účastník konference LOPFAS obdrží zdarma: MANUÁL ENERGETICKY ÚSPORNÉ ARCHITEKTURY

Manuál na 230 stránkách poukazuje na problematiku energetických úspor z architektonického a inženýrského hlediska. Kniha je určena architektům, projektantům i stavebníkům. Manuál je rozdělen do pěti oddílů, v nichž se snaží upozornit na rizika některých obvyklých řešení, na časté chyby, resp. nabídnout příklady dobré praxe.

 
 
Reklama