Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Týden Facility managementu 2011

Akce se koná pod záštitou premiéra ČR, RNDr. Petra Nečase

Na podzim se uskuteční již XI. ročník Týdne Facility managementu 2011, který se koná ve dnech 7. – 11. listopadu 2011 v Praze. Letošní motto akce je „Facility management – příležitost pro integraci“. Mezinárodní konferenci dne 8. listopadu 2011 osobně navštíví i exkluzivní zahraniční hosté.

Mezinárodní konferenci dne 8. listopadu 2011 osobně navštíví exkluzivní zahraniční hosté. Pozvání přijali nejvyšší zástupci IFMA (International Facility Management Association) Tony Keane - Prezident IFMA a Kathy Roper - Chairman IFMA. Pro naši pobočku (IFMA CZ) je tato návštěva a účast obou nejvyšších představitelů mezinárodní asociace význačným oceněním. Z dalších významných zahraničních hostů, je třeba jmenovat pana Freda Kloeta, Viceprezidenta EuroFM a hlavního vyjednávače FM v Evropském parlamentu a Radě EU a presidentku SAFM (Slovenská asociace facility managementu) paní doc. Ing. Vieru Somorovou, Ph.D. Workshop dne 10. listopadu 2011 navštíví pan Bruce Kenneth Forbes, prezidentem společnosti ARCHIBUS Inc. z Bostonu v USA.

Velice si ceníme převzetí záštity nad akcí předsedou vlády České republiky panem RNDr. Petrem Nečasem. Svou účast na akci dále přislíbil ministr pro místní rozvoj pan Ing. Kamil Jankovský. I tyto skutečnosti svědčí o vzrůstajícím povědomí o FM a jeho významu. Programová náplň Týdne Facility managementu 2011 proběhne v tradičním duchu. První den, tj. 7. listopadu 2011, je vyhrazen pro exkurzi. Letos mohou účastníci akce navštívit technické zázemí největšího a nejkrásnějšího českého Aquaparku v Čestlicích u Prahy.

Hlavní částí akce je mezinárodní konference, která se uskuteční dne 8. listopadu 2011 od 9. hod. v Hotelu Olympik/Artemis. Po ukončení konference bude následovat společenský večer se slavnostním vyhlášením cen FM AWARDS 2011, který bude zahájen v 19. hod. v Nové budově Národního muzea, Vinohradská 1, Praha 1. Následující den bude celodenní středeční workshop na téma "Implementace FM" (vede FM Institute) proběhne dne 9. listopadu 2011 taktéž v Hotelu Olympik/Artemis od 9.00 hod.

Letošní workshop je koncipován jako průprava účastníků na přípravu výběrového řízení na FM poskytovatelskou firmu „Krok za krokem“. Workshop vychází z ověřeného modelu výuky Facility managementu ve vzdělávacích kurzech FM Institute viz www.fminstitute.cz (absolventi 1 – 5 běhu a některých podnikových kurzů ještě tento workshop neabsolvovali, protože v té době ještě nebyl zaveden do osnov).

Workshop je zaměřen na několik základních operací:

  • Umět přesně popsat základní podnikání své společnosti
  • Umět vydefinovat, které FM procesy jsou vhodné k outsourcingu
  • Analyzovat vybranou FM službu – připravit podklady pro SL (SLA)
  • Pro tuto službu specifikovat KPI
  • Vybrat prioritní oblasti pro výběrové řízení a specifikaci komise

V rámci workshopu jsou představeny nové přístupy k tvorbě požadavku tzv. „na výstupu“, je vysvětlováno na praktických příkladech, jak je tento přístup odlišný od tradičního výčtu požadavků. Celý workshop je v souladu s ČSN EN 15221 a to všech jejich šesti dílů.

Doprovodné akce v následujících dnech (tj. 10. – 11. listopadu 2011) jsou rezervovány pro partnery.

Ve čtvrtek dne 10. listopadu 2011 proběhne, v rámci pravidelného diskusního fóra FM Fórum, akce zabývající se problematikou uplatnění studentů a absolventů kurzů FM v praxi s názvem Facility management z pohledu nastupující generace ... aneb odborné či studentské práce a jejich uplatnění v praxi. Akce se uskuteční na akademické půdě v zasedací místnosti děkanky FAST, VŠB - TU Ostrava. Vstup zdarma. Více informaci na www.fmforum.cz.

Téhož dne se uskuteční v Hotelu Olympik/Artemis akce ARCHIBUS BEZ HRANIC. Tato akce je zastavením celoevropské ARCHIBUS ROAD SHOW, která přivede do Prahy pana Bruce K. Forbese, nositele prestižního ocenění IFMA Fellow. Pan Bruce Forbes je zároveň prezidentem společnosti ARCHIBUS Inc. z Bostonu v USA, 39. největšího vývojáře software na světě. Prezident ARCHIBUSu společně se svým lokálním partnerem, společností IKA DATA spol. s r.o., na svém WorkShopu představí pro zájemce z řad odborné i laické veřejnosti způsoby použití BIM v CAFM, způsoby prezentace a vizualizace KPI a metodiku pro hodnocení trvale udržitelného rozvoje, zelených budov a energetického managementu. Vstup dobrovolný.
Přihláška

A poslední akcí zařazenou mezi doprovodné akce dne 10. listopadu 2011 je Realitní kongres 2011, který se uskuteční v Hotelu Clarion Congress Hotel Prague. Druhý ročník Realitního kongresu přináší odpovědi na otázky týkající se problematiky současného trhu s nemovitostmi. Profesionálové z oboru budou diskutovat o novinkách a aktualitách týkajících se nemovitostní, o ožehavých tématech zabývajících se návrhy nových zákonů a o již schválené zvýšené sazbě DPH na nové byty. Mezi zúčastněnými budou zástupci realitních kanceláří, developerských společností, investoři, banky a další firmy působící na realitním trhu. Členové IFMA CZ mají 50% slevu na vstupném.

Následující den, tj. pátek 11. listopadu 2011 uspořádá Hlavní mediální partner Wagner Press diskusní panel s názvem: UDRŽITELNÉ BUDOVY S CERTIFIKACÍ Z POHLEDU JEJICH PROVOZU A SPRÁVY.

Tématy panelu budou:

  • Co přináší certifikace "udržitelnosti" budov z pohledu Facility Managera?
  • Které z certifikačních metod používané v ČR přináší Facility managerům největší zisk/prospěch?
  • Je certifikace z pohledu FM nutný proces pro budoucnost, či módní trend, co stojí investice navíc?

Další program a detaily akcí budou upřesněny. IFMA CZ si vymezuje možnost změny programu.

Letošní program mezinárodní konference zaměřený na přínosy a hlavně příležitosti integrace nabízí širokou paletu námětů pro příspěvky. Programový blok je již téměř zaplněn, pokud však některý příspěvek přinese zajímavé zkušenosti z praxe, rádi ho do programu začleníme. Vaše zajímavé náměty posoudí pan ing. Jiří Porteš (e-mai: jiri.portes@yit.cz ), který celý program koordinuje.

Dále do 14. září 2011 přijímá IFMA CZ na adrese administrativa@ifma.cz náměty a kandidáty na ceny FM AWARDS 2011. Letos budou tyto ceny předány z rukou nejvyšších představitelů IFMA. Neváhejte proto a včas vyplňte přihlášky, které naleznete na našem webu www.ifma.cz, kde naleznete i podmínky soutěže. Soutěžit můžete v kategoriích:

  • Projekt roku 2011 v oboru FM
  • Osobnost roku 2011 v oboru FM
  • Zvláštní cena poroty
  • Studentská práce roku 2011
  • Odborná práce roku 2011
http://www.ifma.cz/index.php/tyden-fm-2011/zakladni-informace Program týdne FM
http://www.ifma.cz/index.php/tyden-fm-2011/registracni-formular Registrační formulář
http://www.ifma.cz/index.php/tyden-fm-2011/predbezny-program-tfm Program konference týdne FM


 
 
Reklama