Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaap Hogeling, odborník na tvorbu a zavádění evropských technických norem, na Aqua-thermu v Praze

Pořadatel veletrhu AQUA-THERM Praha spolu se Společností pro techniku prostředí České republiky si Vás dovolují pozvat na seminář s podtitulem "Energetická náročnost budov a evropské normy", jehož hostem a hlavním řečníkem je pan Jaap Hogeling, přední odborník na tvorbu a zavádění evropských technických norem.

Dne: 27.11.2009 od 11h.
Místo: Sál č. 2
Garant: Ing. Marcel Kadlec, STP Os06

VSTUP ZDARMA NA ZÁKLADĚ REGISTRACE (Hlavní příspěvěk bude simultálně tlumočen do českého jazyka.)

Kontakt pro registraci:

sl. Silvie Šimková
simkova@ppa.cz
tel.: 221 602 362
(registrace bude probíhat až do obsazení kapacity sálu)

Důsledky vstupu ČR do EU se promítají do všech oblastí našeho života. Palčivým problémem současnosti je přejímání evropských technických norem a jejich aplikace v praxi. Seminář "Energetická náročnost budov a evropské normy", pořádaný Společností pro techniku prostředí (STP) ve spolupráci s Evropskou federací REHVA v rámci doprovodného programu mezinárodního veletrhu AQUA-THERM 2009 je ojedinělou příležitostí se setkat s předními odborníky v této oblasti.

Vzácným zahraničním hostem semináře je pan Jaap Hogeling přední evropský odborník na tvorbu a zavádění evropských technických norem. Od roku 1978 je výkonným ředitelem ISSO - Holandského výzkumného ústavu TZB a od roku 2000 ředitelem KBI - Institutu pro řízení kvality systémů TZB. Je aktivním předsedou pracovní skupiny pro koordinaci technických výborů CEN, technických výborů 89 Tepelné chování budov, 156 Větrání, 169 Osvětlení, 228 Tepelné soustavy v budovách a 247 Automatizace budov a současně členem těchto výborů. Je spoluautorem více než 50 publikací, článků a technických příruček v oblasti energetiky a systémů budov.

V současnosti je pan Jaap Hogeling jedním z nejrenomovanějších odborníků s přehledem o celém spektru problematiky evropské normalizace v oblasti energetické náročnosti budov a souvisejících oborů vytápění, větrání a klimatizace budov. V rámci semináře přednese přednášku na téma "European standards for building certification - presence and future", která poodhrne oponu zákulisí tvorby evropských norem.

Účast a přednášku na tomto semináři, organizovaném Ing. Marcelem Kadlecem z odborné sekce STP OS06 Integrované navrhování a hodnocení budov, přislíbil i předseda STP a vicepresident REHVA prof. Karel Kabele ze Stavební fakulty ČVUT v Praze, předseda OS06 Ing. Jiří Petlach, místopředseda STP Ing. Jiří Frýba, odborník v oblasti kontroly klimatizačních zařízení Ing. Miloš Lain, Ph.D., ze strojní fakulty ČVUT v Praze a ředitel expertní kanceláře STP Ing. Vladimír Poledna.

11:00 - 11:20 Evropské projekty na podporu snížení energetické náročnosti budov prof. Ing. Karel Kabele, CSc.
11:20 - 12:00 Evropské standardy pro certifikaci budov - přítomnost a budoucnost Jaap Hogeling, ISSO managing
director, Nizozemí
12:00 - 12:30 Kontrola klimatizačních systémů Ing. Miloš Lain,Ph.D.
12:30 - 13:00 Energetická náročnost budov prof. Ing. Karel Kabele, CSc.
13:00 - 13:30 Integrované navrhování budov - Návrhové parametry pro větrání budov Ing. Jiří Petlach
13:30 - 13:50 Normy pro přejímky a uvádění vzduchotechnických zařízení do provozu Ing. Vladimír Poledna
13:50 - 14:10 Evropské normy pro facility management Ing. Jiří Frýba
14:10 - 14:30 Diskuse, závěr semináře Ing. Marcel Kadlec
 
 
Reklama