Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Denní zpravodajství z veletrhů Bazény, sauny, solária & wellness a SPORTTECH - neděle

Dnes se zavírají brány 5.ročníku veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS a zároveň 1.ročníku odborného veletrhu SPORT TECH. Další inspiraci bude možné načerpat až v roce 2011. V příštím roce 2010 však pořadatelé chystají odbornou konferenci na téma vycházející ze zvyšujícího se zájmu o zdravý životní styl.

Pozvánka na dnešní den

Přijďte si vyzkoušet jak se chodí přímo po vodní hladině!

Návštěvníci veletrhu si budou moci v ukázkovém bazénu společnosti Desjoyaux v hale 2 vyzkoušet nový druh sportu, zábavy, nebo chcete-li relaxace na vodě, který se před dvěma lety zrodil v Asii. Jedná se o velkou nafukovací kouli z průhledného speciálního PVC, ve které jste vrženi na vodu. Kutálí se tak, jak sami potřebujete, a děláte pouze ty pohyby, které sami zamýšlíte. S doposud nepoznaným pocitem přitom pozorujete rotující okolí. Koule se zastaví, až ji k tomu sami přivedete. Rotovat můžete na vodě oblečeni bez ohledu na počasí.

Nezapomeňte si vzít s sebou na veletrh brusle

Hala 6 - B 7
Na ukázkové ploše veletrhu SPORT TECH se bude také prezentovat umělé kluziště SuperIce společnosti Universal Most, kam jsou zváni všichni příznivci bruslení. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program a také brusle k zapůjčení. Na ledu SuperIce se totiž bruslí na klasických bruslích, proto si zájemci o bruslení mohou přinést i své vlastní brusle.

Bazén roku

Bazén roku se stal tradiční doprovodnou soutěží mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS - Nominované soutěžní stavby jsou představeny v rámci panelové prezentace na veletrhu v hale 3.

Výběr z tisku

Evropská unie zaplatí jižní Moravě koupele v burčáku a pivu

Za evropské miliony se už za rok mohou návštěvníci jižní Moravy koupat nejen ve vodě, ale i v pivu nebo třeba v burčáku. Na velké částky si totiž z regionálního operačního programu přišlo i několik hotelů v kraji, které peníze investují kromě rozšiřování ubytovacích kapacit i do rozvoje podobných wellness aktivit.

Přibližně 44 milionů korun jde na účet My hotelu v Lednici. Z evropských fondů zde rozšíří ubytovací kapacity a vybudují wellness s vínoterapií. "Chtěli jsme klientům nabídnout jedinečný zážitek, který by měl zároveň spojitost s regionem," vysvětluje majitelka My hotelu Michaela Cibulková.

Hotel hostům nabídne koupele ve víně či v burčáku, zábaly a masky, které budou obsahovat rozemletá vinná semínka, či masáže vinným olejem.

Kdo dává před vínem přednost pivu, tomu se bude dobře relaxovat v Černé Hoře. Stejnojmenný pivovar právě začíná s přestavbou sladovny na čtyřhvězdičkový hotel. Jeho součástí budou i pivní lázně s dřevěnými vanami, ve kterých bude směs vody, piva, kvasnic a bylinek. Padesát milionů jde i do pivovaru v Jevišovicích na Znojemsku.

Peníze se sypou hlavně z kongresů

Hoteliéři si od rozšiřování a renovací slibují jediné: že si udrží kongresovou klientelu. "Kongresová turistika je jádrem našeho podnikání. Kdybychom čekali na víkendové turisty, neuživili bychom se," tvrdí ředitel hotelu Kraví hora v Bořeticích Oldřich Sadílek. Podle něj jsou firmy náročné a chtějí co nejlepší zázemí. A k tomu patří i wellness.

Do Bořetic dorazí 17 milionů na školicí místnost, vinotéku a wellness centrum s vířivou vanou, parní i finskou saunou či masážemi. Totéž bude hosty čekat i na hranicích s Rakouskem za Břeclaví. Podnikatelka Anna Nešporová tady chce postavit čtyřhvězdičkový hotel.

Zdroj: idnes .cz (15. října 2008)

Rehabilitační centrum v Hodoníně slouží dětem i důchodcům

Vířivé vany na ruce i nohy, parafínové zábaly, masáže, elektroléčba a mnoho dalších léčebných vymožeností nabízí nové rehabilitační centrum v nemocnici T. G. Masaryka v Hodoníně. Oficiálně jej uvedl do provozu hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek společně s představiteli města a vedením nemocnice. "Máme tu snad všechny možné léčebné metody. Vysoká je také odborná úroveň našich fyzioterapeutů," pyšnila se hejtmanovi primářka oddělení Jindřiška Chocholová.

Rehabilitační léčbu mohou využívat pacienti všech věkových kategorií. Od dětí až po důchodce. "Zabýváme se léčbou motorických poruch, mozkových příhod, můžeme pomoci i s léčbou ženské neplodnosti, provádíme elektroléčbu a řadu dalších metod," nastínila široký záběr rehabilitačního oddělení Chocholová.

Celkem šestadvacet milionů, které do rekonstrukce suterénu, v němž nové centrum vzniklo, investoval kraj. Dalších dvaapadesát milionů "nalil" ještě do rekonstrukce lůžkového oddělení, obnovy prádelny a kuchyně s jídelnou.

"Jsem rád, že kraj svou pomocí potvrdil, že naše nemocnice patří do zdravotnických zařízení, která mají být zachována. Vždycky jsme o ni bojovali a jsme připraveni nabídnout pomocnou ruku," poznamenal na slavnostním otevření starosta Hodonína Lubor Šimeček.

Deset tisíc lidí ročně

Kromě příjemného a čistého prostředí čeká teď na pacienty i nové vybavení a nové možnosti léčby. Podle Antonína Tesaříka, který je pověřený vedením nemocnice, modernizace zařízení zdaleka nekončí. "Máme v plánu postavit ještě tělocvičnu a zřídit hemodialýzu. Už teď ale očekáváme návštěvnost kolem deseti tisíc lidí ročně," zdůraznil Tesařík.

Plány na přestavbu nemocnice začaly před šesti lety. U zrodu stál tehdy bývalý hejtman Stanislav Juránek. "Byl u základního kamene, pásku dnes stříhám já. Málokterému politikovi se podaří obojí," vzpomněl na zásluhy svého předchůdce Michal Hašek. Zdravotníkům také garantoval, že kraj podpoří nemocniční zařízení i v době hospodářské krize. "Investice do zdravotnictví nezkrátíme," řekl hejtman Michal Hašek.

Zdroj: idnes.cz (28. února 2009)

Tipy na stánky

Dinotec conzult czek

Firma dinotec vznikla v Německu před 30 lety. V roce 2007 se spojila se skupinou CORAM. Toto spojení dalo základ dalšímu vývoji technologií v péči o vodu. Naše firma se zabývá bazénovou technologií a chemií - patří sem např. kompletní bazénové technologie, jako jsou dávkovací zařízení, měření a regulace, zařízení na elektrolýzu vody, UV lampy, ionizace. Nezaměřujeme se jen na privátní sektor, ale také na veřejné bazény. Naše dodávky najdete na řadě míst v zahraničí např. v pětihvězdičkovém hotelu Villa Kennedy ve Frankfurtu. Za zmínku stojí rovněž dodávka zařízení pro úpravu vody pro Olympijské hry v Athénách (2004) nebo zařízení na úpravu pitné vody pro brunejský sultanát. Další oblastí činnosti společnosti jsou pravidelná školení pro pracovníky montážních a servisních firem a pro provozovatele. Mohli bychom dále psát o výčtu našich dalších aktivit. Nic by Vás však nepřesvědčilo lépe než kontakt s našimi pracovníky. Těšíme se na brzkou spolupráci - za firmu dinotec conzult czek Šéfmanažér Josef Weingart. Teplice v Čechách. www.dinotec.de, www.water-guard.com

BERNDORF BÄDERBAU s.r.o.

Společnost BERNDORF BÄDERBAU s.r.o, zabývající se stavbou, rekonstrukcí a modernizací původních bazénů a veřejných koupališť, se představí na ploše 160 m² s nerezovým Whirlpoolem s integrovanou bezchlórovou úpravou vody. Tento Whirlpool s osvětlením, sedací lavicí se čtyřmi masážními tryskami a 2 trubkovými lehátky se vzduchovou masáží se vyznačuje výbornými hygienickými vlastnostmi díky použitému materiálu, a to nerezové oceli, minimálními provozními náklady, neomezenou životností a jednoduchou údržbou. Je možné jej dodávat jak v dílech, tak i v celku. Díky této možnosti jej lze použít do všech stavebních celků. Další novinkou jsou nerezové skluzavky DINO a MÉĎA, které jsou určeny jak do interiéru tak exteriéru. Charakterizují se rovněž výbornými hygienickými vlastnostmi, jednoduchou údržbu, neomezenou životností a v neposlední řadě také různou barevnou proveditelností dle přání zákazníka. www.berndorf-baederbau.cz

SAPHO Hydro & Air

Firma SAPHO HYDRO & AIR s.r.o. specializující se již od roku 1995 na vývoj, výrobu a inovaci komponentů pro hydroterapeutické systémy a jejich instalaci do van a sprchových koutů, dnes tvoří moderní a dynamicky se rozvíjející výrobní firmu. Firma SAPHO HYDRO & AIR, s.r.o. je zavedeným ryze českým výrobcem a dodavatelem pro nejširší veřejnost, specializované stavební firmy i další výrobce hydroterapeutických systémů. Kvalita nabízených produktů a jejich spolehlivost je zajištěna nejen důkladným výběrem subdodavatelů, ale rovněž prostřednictvím evropských atestů. www.hydromasaze.cz

BAZÉNY - KREIDL

Předmět naší činnosti je: Výroba, dodávka a montáž rodinných bazénů různých tvarů, velikostí a barev dle přání zákazníka. Dodávka bazénového zastřešení a bazénového příslušenství. www.kreidl.cz

Bazény Brandejský

Výroba, montáž, záruční a pozáruční servis bazénů. Kompletně od návrhu po realizaci. Zastřešení bazénů, vířivých van. Kompletní bazénová technologie. www.bazeny-brandejsky.cz

 
 
Reklama