Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Denní zpravodajství z veletrhů Bazény, sauny, solária & wellness a SPORTTECH - čtvrtek

Prestižní (nejen) bazénářský veletrh Bazény, sauny, solária & wellness 2009 a nově i 1. ročník veletrhu SPORTTECH se koná v Pražském veletržním areálu v Letňanech v obvyklém březnovém termínu.

Když se v roce 2007 veletrh Bazény, sauny & solária rozrostl o výstavu Bazény- Wellness jako důsledek rostoucího zájmu o zdravý životní styl, záměr slavil úspěch u vystavovatelů i návštěvníků.

Dalším krok na této cestě byl učiněn letos, kdy se 19. - 22. března v Pražském veletržním areálu Letňany potkávají BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS a 1. ročník odborného veletrhu výstavby a vybavení sportovišť SPORT TECH.

První přináší spoustu bazénů plně v provozu včetně jejich technologie, jako např. ohřev a chemická úprava vody, ale také osvětlení a zastřešení bazénů, druhy zařízení a vybavení sportovišť, ale i přilehlých parkovišť a dalších volných prostranství, městský mobiliář, dětská hřiště, mobilní ploty a zábrany, odvodňovací systémy, informační a kamerové systémy, mobilní reklamy, světelné panely i interiérové, venkovní nebo bezpečnostní osvětlení.

Pozvánka na dnešní den

Tisková konference veletrhu

10.00 hod - PVA Letňany, vstupní hala 1, konferenční sál 2
Program: představení veletrhů, vystavovatelů a doprovodných programů. Tiskové konference se zúčastní generální ředitel společnosti ABF Radomír Dočekal, členové přípravného výboru veletrhů - vedoucí katedry KZI na Stavební fakultě v Bratislavě Jozef Kriš a odborný asistent FSv ČVUT v Praze Bohumil Šťastný a ředitel veletrhu Martin Chmelík.

Odborná konference Současný vývoj v oblasti bazénů, saun a koupališť v ČR a v zahraničí

10.00 - 14.10 hod. - PVA Letňany, vstupní hala 1, konferenční sál 1
Zkušenosti s provozováním aquaparků, bazénů a koupališť, legislativa, Bezbariérová výstavba bazénů a koupališť v zahraničí a v ČR, Vzduchotechnika v bazénových provozech, Ekonomické provozování bazénů a koupališť, zkušenosti z konkrétních staveb.

Přijďte si vyzkoušet jak se chodí přímo po vodní hladině!

Návštěvníci veletrhu si budou moci v ukázkovém bazénu společnosti Desjoyaux v hale 2 vyzkoušet nový druh sportu, zábavy, nebo chcete-li relaxace na vodě, který se před dvěma lety zrodil v Asii. Jedná se o velkou nafukovací kouli z průhledného speciálního PVC, ve které jste vrženi na vodu. Kutálí se tak, jak sami potřebujete, a děláte pouze ty pohyby, které sami zamýšlíte. S doposud nepoznaným pocitem přitom pozorujete rotující okolí. Koule se zastaví, až ji k tomu sami přivedete. Rotovat můžete na vodě oblečeni bez ohledu na počasí.

Premiéra: česko-anglická tištěná verze časopisu "LE JUSTE LIEN"

Hala 3 - A 18
Česko-anglická tištěná verze časopisu "LE JUSTE LIEN", která bude rozdávána v průběhu veletrhu Bazény, sauny, solária & wellness v prostorách výstaviště a na expozici Eurospapoolnews.

Nabídka voucherů 1+1, ke zvýhodněnému vstupu do Aquapalace

Expozice Aquapalace
Na expozici společnosti Vám pracovníci Aquapalace poskytnou veškeré informace o aquaparku, uvidíte audiovizuální program toho "nejlepšího" z aquaparku: Palác dobrodružství, Palác pokladů, Palác relaxu, Římské lázně.

Nezapomeňte si vzít s sebou na veletrh brusle

Hala 6 - B 7
Na ukázkové ploše veletrhu SPORT TECH se bude také prezentovat umělé kluziště SuperIce společnosti Universal Most, kam jsou zváni všichni příznivci bruslení. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program a také brusle k zapůjčení. Na ledu SuperIce se totiž bruslí na klasických bruslích, proto si zájemci o bruslení mohou přinést i své vlastní brusle.

Bazén roku

Bazén roku se stal tradiční doprovodnou soutěží mezinárodního veletrhu BAZÉNY, SAUNY, SOLÁRIA & WELLNESS. Nominované soutěžní stavby jsou představeny v rámci panelové prezentace na veletrhu v hale 3.

Idea soutěže:

  • podpora kvalitní komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby až po detail
  • prezentace kvalitních projektů v oblasti bazénové výstavby v ČR
  • přiblížení bazénové výstavby nejširší odborné i laické veřejnosti
  • prezentace investičních, projekčních a dodavatelských subjektů, které se podílejí na realizaci bazénové výstavby v ČR
  • celkové hodnocení provozů s odstupem času z pohledu investora, generálního dodavatele stavby, dodavatele technologií a návštěvníků

Nominované stavby:

AQUAPALACE PRAHA
Přihlašovatel stavby do soutěže: GMF AQUAPARK Prague, a.s.
Investor stavby: GREENVALE, a.s., člen finanční skupiny SPGroup

LETNÍ KOUPALIŠTĚ HODONÍN
Přihlašovatel stavby do soutěže: ARKO TECHNOLOGY, a.s.
Investor a uživatel stavby: Město Hodonín

Krytý bazén VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ
Přihlašovatel stavby do soutěže: ST SERVIS s.r.o.
Investor a provozovatel stavby: ST SERVIS s.r.o.

Slavnostní vyhlášení výsledků letošního 3. ročníku veřejné celostátní soutěže se uskuteční 19. března 2009 v rámci oficiálního programu Společenského večera vystavovatelů v multifunkčním areálu EDEN.

Slavnostní galavečer

Místo konání: stadion Slavie v pražském Edenu
Závěrem prvního dne veletrhu bude slavnostní galavečer vystavovatelů, letos v netradičním duchu. V rámci společenského večera vystavovatelů, který proběhne první den veletrhu, tedy 19. března 2009 v pražském Edenu, se budou moci účastníci galavečera zapojit do charitativní akce. Ta bude mít trochu netradiční charakter, který spočívá v penaltové show. Přímo na společenském večeru budou mít totiž návštěvníci možnost zkusit si kopnout penaltu na brankáře Slavie Praha Jakuba Diviše.

Za každou brankářovu chycenou penaltu bude do "banku" připsáno 100 Kč. Výsledná částka bude dopsána na šek a ten bude po skončení penaltové show předán na hrací ploše zástupcům dětské onkologie v Motole. Pořádající společnost ABF předá onkologii navíc ještě druhý šek na 5000 Kč.

Výběr z tisku

Stavba bruslařského stadionu za 1,5 miliardy může začít, peníze jsou z USA

Dlouho připravovaná stavba Národního bruslařského stadionu u Velkého Oseka na Kolínsku by mohla začít ještě letos. "V červnu by mohlo být vydáno územní rozhodnutí a ke konci roku by mohly začít první práce," uvedl starosta Velkého Oseka Jiří Otta.

Obci se již před časem podařilo sehnat investora, jeho bližší totožnost však zatím tají. "Peníze jsou z Ameriky, spravují je ale Češi," bylo jediné, co byl starosta ochoten sdělit.

Ani Vladimír Bartoš, jednatel Velkoosecké sportovní, společnosti, která si vzala stavbu stadionu jako svůj hlavní úkol, nechtěl být konkrétnější. "Investor to nedělá proto, aby se zviditelnil, ale aby pomohl sportu," vysvětlil Bartoš. Přesto by hádanka, kdo zaplatí potřebných 1,5 miliardy korun, mohla být rozluštěna již brzy, a to na schůzi obecního zastupitelstva koncem března či na té další v červnu. Tam by měli zastupitelé odhlasovat převod pozemků pro halu z Velkoosecké sportovní, kterou založilo město, právě na investora.

Mistrovství Evropy 2012

Předtím by však měla vstoupit na scénu ještě další důležitá postava příběhu # rychlobruslařská šampionka Martina Sáblíková. S ní, jejím trenérem Petrem Novákem a zástupci města by se měl investor sejít.

"Společně bychom probrali věci, které se týkají provozu haly," uvedl starosta. Až potom podle něj uzavřou smlouvy a pak už se bude čekat jen na územní rozhodnutí. Od jeho získání by měla být stavba hotová za 16 až 20 měsíců.

Trenér Petr Novák: "Nejvíc investora zajímalo, jak bude hala provozována, aby z ní nevzniklo vietnamské tržiště."

Že je kam spěchat potvrzuje trenér Petr Novák. Rychlobruslařský svaz podle něj uvažuje o tom, že by se v hale mohlo v roce 2012 konat mistrovství Evropy.

"V tomto roce bychom zde chtěli pořádat jak mistrovství Evropy na dlouhé dráze, tak v short tracku, oficiální přihlášku musíme podat do dubna," potvrdil Novák. Ani on totožnost investora nezná, uvedl však, že jednal s týmem lidí, kteří investici připravují. "Nejvíc je zajímalo, jak bude hala provozována, aby z ní nevzniklo vietnamské tržiště. Vysvětlil jsem jim, co vše se v hale bude moci dít a že nepůjde jen o rychlobruslení, ale i o pět dalších sportů," uvedl Novák.

Názory na stavbu přímo v Oseku se různí. "Je potřeba dodělat kanalizaci, silnice jsou jako tankodrom, ale prioritou je stadion," posteskl si jeden z místních obyvatel.

Podle starosty se však na stadion nikdy nepočítalo s obecními penězi. Osek prý jen připravil podmínky. "Naopak prodej podmiňujeme například vybudováním fotbalového hřiště pro místní klub či bruslením pro školní děti zdarma," řekl starosta. Podle něj dojde i k vybudování přivaděče vody a kanalizace pro obec. "A v souvislosti se stadionem se ozvaly i České dráhy, které by chtěly opravit místní nádraží," dodal Otta.

Zdroj: idnes.cz (3. března 2009)

Spuštěn pilotní projekt pro zvýšení hygieny povrchů veřejných bazénů

Na základě zjištění o neuspokojivém stavu pochůzných povrchů z pohledu mikrobiologické bezpečnosti návštěvníků v interiérech bazénových hal byl v letošním roce zahájen pilotní projekt pro zlepšení tohoto stavu. V současné době jsou k dispozici pracovní data z vybraných bazénů a ukazuje se, že údržbu - úklid, čištění a desinfekci povrchů je skutečně třeba výrazně zlepšit. V dalších fázích projektu bude třeba rozšířit soubor vzorkovaných hal a v součinnosti se státním zdravotním dozorem - hygienickými stanicemi - vytvořit relevantní soubory dat, ze kterých bude možno dále stanovit například doporučení pro správnou kompletní technologickou praxi od drobných oprav přes pravidelnost čištění a desinfekce. Nositelem tohoto projektu je společnost QZP Brno, s.r.o.

Zdroj: diskuse v rámci semináře sekce Zdravotní a průmyslové instalace Společnosti pro techniku prostředí, Brno 12.3.2009

Tipy na stánky

Ronn Drain Complet, s.r.o.

Odvodňovací systémy RONN DRAIN pro sportoviště. Spolehlivé a komplexní řešení odvedení povrchových vod pro atletické stadiony, fotbalová i dětská hřiště. www.ronn.cz


GHC Invest s.r.o.

Chemikálie pro úpravu vody, rekonstrukce bazénů a koupališť, bazény, whirlpooly a bazénová technologie, nerezové bazény, bazénové atrakce, dávkování, rozvody a dodávky chloru, měřící, regulační a dávkovací technika, přístroje měřící kvalitu vody a reagencie, bazénové příslušenství, čerpadla, filtry, poradenská a projekční činnost. www.ghcinvest.cz


Bazény Waterair s.r.o.

Francouzský výrobce a dodavatel bazénových stavebnic. Unikátní patentovaná technologie samonosné konstrukce, kompletní nabídka příslušenství, doplňků, náhradních dílů vč. poprodejního servisu. www.waterair.cz


PRAHER Armatury spol. s r. o.

Firma PRAHER Armatury spol. s r. o. vyrábí a dodává bazénovou technologii a příslušenství pod značkou PERAQUA. Roury, fitinky, armatury, LED světla, solární kolektory. www.praher.cz


DYNTAR spol. s r.o.

DYNTAR - Výrobce saunových a infračervených prohřívacích kabin, nábytku, vyznačující se vysokou kvalitou provedení a dodavatel saunových topidel a doplňků pro nejkrásnější zážitky při saunování. Každá kabina na míru. Doprava a montáž po celé ČR. Největší výrobce saun v ČR, od r. 1991. www.dyntar.com


LOWO - zastřešení bazénů

Německá firma LOWO - výrobce unikátního systému zastřešení bazénů svěřila své výhradní zastoupení pro Českou republiku firmě Dynamic Media s. r. o.
Součástí zákaznického servisu zastřešení je:

  • zaměření bazénu (jékéhokoliv tvaru)
  • výroba zastřešení na míru
  • instalace zastřešení
  • záruční a pozáruční servis
  • prodej doplňků (osvětlení apod.)

LOWO Zastřešení bazénů je jediným systémem svého druhu na českém trhu. Díky výhodám oproti jiným zastřešením a příznivé ceně si za velice krátkou dobu našlo zastřešení LOWO své příznivce nejen v Evropských státech, ale též v USA a Africe.

Zastřešení bazénů LOWO udržuje vodu v bazénu čistou a příjemně teplou bez většího úsilí. Stačí jen zmáčknout tlačítko na dálkovém ovládání. Můžete se koupat od jara do podzimu v teplé vodě, aniž byste vydali jedinou korunu za její ohřev. Další nespornou výhodou je vysoká bezpečnost. Zastřešení bazénů LOWO zabraňuje nechtěným pádům dětí a zvířat do vody. Instalace systému LOWO není podmíněna tvarem bazénu. Zastřešíme bazény všech pravidelných i nepravidelných tvarů. www.lowo-zastreseni-bazenu.cz


BALNEO GLORIA PLUS s.r.o.

Dodáváme wellness spa vybavení od návrhu po realizaci vč. montáže obkladů. V nabídce jsou privátní, hotelové, lázeňské a veřejné bazény - keramické, fóliové, akrylátové včetně příslušenství, venkovní zastřešení bazénů. Dále nabízíme: Cryosauny - kryoterapie, polária, sauny, parní lázně, vířivé vany, keramické obklady - mozaiky. Tepelná čerpadla a solární ohřev. Na objednávku provádíme pravidelný servis na hotelových bazénech a wellness provozech, včetně dodávek bazénové chemie atd.www.gloria.cz

Seznam přihlášek do soutěže GRAND PRIX 2009

1. Nerezový whirlpool s integrovanou bezchlorovou úpravou vody (BERNDORF BÄDERBAU s.r.o.)
Nerezový whirlpool s integrovanou bezchlorovou úpravou vody, s osvětlením, se sedací lavicí se 4 masážními tryskami a 2 trubkovými lehátky se vzduchovou masáží.

2. Nerezová skluzavka DINO, nerezová skluzavka MÉĎA (BERNDORF BÄDERBAU s.r.o.)
Nerezová skluzavka DINO a MÉĎA jsou určeny jak do interiéru, tak do exteriéru. Jsou v různých barevných provedeních dle přání zákazníka.

3. Filtr TRITON II s Clear Pro Technology (VÁGNER POOL s.r.o., výrobce PENTAIR)
Klasický polyesterový (sklolaminátový) pískový filtr s účinností filtrování jako DE křemelinový filtr.

4. Tepelné čerpadlo FAIRLAND PH20-75 (VÁGNER POOL s.r.o., výrobce FAIRLAND)
Tepelné čerpadlo pro ohřev bazénu typ vzduch-voda s titanovým výměníkem a s externí regulací.

Vyhlášení výsledků soutěže GRAND PRIX 2009 proběhne dne 19. 3. 2009 na slavnostním Galavečeru vystavovatelů v cca 20.15.

 
 
Reklama