Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Závěrečná zpráva veletrhu Aqua-therm Praha 2007

Veletrh Aqua-therm oficiálně zahájil Jaromír Drábek, prezident Hospodářské komory ČR, Tomáš Hüner, náměstek Ministra průmyslu a obchodu ČR, František Holec, prezident Svazu podnikatelů v oboru technických zařízení ČR, Petr Kužel, prezident Hospodářské komory hl. m. Prahy a Karel Kabele, vedoucí Katedry technických zařízení budov Fakulty stavební ČVUT a předseda Společnosti pro techniku prostředí. Přítomen byl rovněž Matthias Limbeck, jednatel veletržní správy Reed Exhibitions Messe Wien, v jejíž licenci je AQUA-THERM Praha pořádán, a František Kočí, ředitel pořádající agentury Progres Partners Advertising.
Nad veletrhem převzaly záštitu ministerstva průmyslu a obchodu a životního prostředí, hospodářské komory ČR a hl. města Prahy a také samotné město Praha. Odbornou garanci zajišťovaly Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR, Asociace odborných velkoobchodů oborů plyn, voda, topení, vzduchotechnika a Společnost pro techniku prostředí.

AQUA-THERM V ČÍSLECH

Počet přímých vystavovatelů:466
Počet návštěvníků:41.540
Z toho počtu bylo odborníků a obchodníků:24.467
Čistá výstavní plocha expozic v m2:12.827
Celková plocha veletrhu v m2:22.860
 
Z průzkumu na vzorku 627 návštěvníků vyplynulo: 
o nákupech či investicích rozhoduje či spolurozhoduje58,8 %
veletrh více než jednou navštívilo18,5 %
s nabídkou vystavovatelů bylo spokojeno91,2 %
veletrh v roce 2008 navštíví94,6 %
z celkového počtu návštěvníků považuje veletrh Aqua-therm
Praha za nejprestižnější veletrh v oboru v ČR
88,4 %
Počet akreditovaných novinářů na veletrhu:116

Počet přímých vystavovatelů podle zemí:

Česká republika 360
Čína 38
Itálie 16
Německo 14
Slovensko 12
Rakousko 7
Polsko 5
Turecko 5
Maďarsko 2
Belgie 1
Dánsko 1
Francie 1
Holandsko 1
Slovinsko 1
Španělsko 1
Velká Británie 1

Ze zahraničí se veletrhu zúčastnilo 106 přímých vystavovatelů na čisté výstavní ploše 1992,5 m2. Německo, Itálie, Turecko a Čína se představily v kolektivních expozicích. V expozicích přímých vystavovatelů - především českých - bylo zastoupeno ještě dalších 377 firem.

ZLATÉ MEDAILE

KORADO, a. s.
SOKRA, s. r. o.
Vaillant Group Czech s. r. o.

Odborná hodnotitelská komise ocenila na veletrhu tři nejlepší exponáty prestižní Zlatou medailí, šest výrobků Čestným uznáním a jeden Zvláštním čestným uznáním. Asociace odborných velkoobchodů oborů plyn, voda, topení, vzduchotechnika pak udělila, při příležitosti konání 14. ročníku veletrhu AQUA-THERM, Velkou cenu AOV společnosti WILO Praha, s. r. o., za příkladný přístup při dodávkách zboží pro odborné velkoobchody v distribučním řetězci.
podrobné výsledky

Veletrh hostil v rámci doprovodného programu odbornou konferenci TZB 2007, jež probíhala přímo v prostorách Výstaviště, a semináře Energetické sekce Hospodářské komory ČR. Konference i semináře byly zaměřeny na informace o trendech v úsporách energie a nových možnostech v oblasti technického zabezpečení budov. Součástí letošního veletrhu AQUA-THERM Praha byla také první přehlídka vozů na alternativní pohon, které se prodávají na českém trhu, s názvem Auto Alternativa. Veletrh také přivítal půlmiliontého návštěvníka. Stal se jím Václav Kozák z Prahy, který obdržel diplom a památeční zlatou medaili veletrhu Aqua-therm Praha.

 
 
Reklama