Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slavnostní zahájení veletrhu Aqua-therm Praha 2007

Za účasti významných hostů proběhlo dnes na scéně Goja Music Hall v areálu pražského Výstaviště v Holešovicích slavnostní zahájení 14. ročníku mezinárodního veletrhu Aqua-therm Praha.

Slavnostní zahájení veletrhu

Slavnostní zahájení veletrhu se konalo opět v GOJA MUSIC HALL na Výstavišti a přítomné zástupce vystavovatelů a novinářů uvítala milá slova z úst tradičního moderátora Petra Svobody. I volbou moderátora tak pořadatel veletrhu Progres Partners Advertising vyjadřuje význam tradice tohoto mezinárodného veletrhu. I pan Mathias Limbeck, jednatel společnosti Reed Exhibition Messe Wien uvedl, že veletrh Aqua-therm v Praze je jeden ze dvou největších Aqua-thermů z celkem 8 ve střední a východní Evropě. Ocenil především kvalitu veletrhu, vysokou návštěvnost a množství vystavovatelů. Na závěr svého vystoupení popřál všem vystavovatelům dobrý bussines.

Prezident HK ČR p. Jaromír Drábek, vyzdvihl význam doprovodného programu veletrhu. Konference TZ Praha, která probíhala ještě před zahájením veletrhu ukázala, že základním limitem stavebnictví a celé ekonomiky je nedostatek pracovních sil, se kterým se potýkají i okolní státy. Je třeba se usilovně věnovat problematice školství a pracovat na zvýšení atraktivity a provázání s komerční sférou. J.Drábek zdůraznil, že je důležité, aby vystavovatelé chápaly veletrh především z dlouhodobého hlediska vývoje firem.

Prezident pražské HK p.Petr Kužel poděkoval vystavovatelům, ale i organizátorům. 28 000 m2 zaplněné výstavní plochy je již pořádný kus práce. Podle jeho slov jako stavař je nadšen. Veletrh přináší vždy něco nového a pro HK je to již tradičně inspirace. Na závěr popřál nejen obchodní úspěchy a příjemný podzim, ale i pěkné vánoce, čímž upozornil na společenský podtext veletrhu v době, kdy sdílení informací v elektronické podobě by teoreticky mohlo nahradit podobné akce.

Viceprezident Hospodářské komory ČR p. František Holec ocenil navýšení počtu přihlášených exponátů v kategorii služeb a připomněl vystavovatelům význam prezentace dlouhodobého efektu výrobku a zhodnocení návratnosti investice, stejně tak jako význam dobré energetické politiky státu, která směruje konečné investory.

Prof.Ing.Karel Kabele, Csc., předseda Společnosti pro techniku prostředí upozornil na doprovodný program, který STP společně s TZB-info a pořadatelem veletrhu pořádá přímo na výstavišti v hale D po celou dobu konání veletrhu. V loňském roce bylo "vyprodáno" a témata letošní konference jsou opět velmi atraktivní a jsme na nejlepší cestě aby i konference TZB 2007 splnila svůj úkol významné části veletrhu. Konference je volně přístupná pro všechny návštěvníky veletrhu.

Mezi řečníky slavnostního zahájení nesmí samozřejmě chybět ředitel společnosti Progres Partners Advertising Ing.František Kočí, pořádající společnosti, který kromě poděkování za přízeň vystavovatelů rovněž souhlasil s významem veletrhu jako ukazatelem trendů a novinek a zrcadlem vývoje trhu. Význam doprovodného programu vidí z pohledu pořadatele jako důležitou možnost komentáře technických novinek a podminek jejich uplatnění na trhu.

Slavnostní zahájení veletrhu ukončil křest tří nových odborných publikací: Plynová zařízení v budovách v otázkách a odpovědích, Topenářské příručky a Mezinárodní energetické ročenky 2007.

Za redakci TZB-info Ing.Dagmar Kopačková


Petr Kužel, prezident HK hl. m. Prahy


Viceprezident Hospodářské komory ČR p. František Holec


Krátký koncert kvarteta AMU

 
 
Reklama