Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - Aqua-therm Praha 2007 (III)

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu Aqua-therm. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.



G-TERM - Zaměřeno na kapilární rohože
Spalinové systémy BRILON - brilantní řešení odvodů spalin
Komextherm - přední český výrobce regulační techniky
KEMPER CZ - Jiří Hýsek - Hygienický systém
KORADO - otopné stěny a komfortní otopná tělesa
GEMINOX - kondenzační kotle
Thermona - všechno co děláme hřeje
Grundfos - Úžasné čerpadlo ALPHA2 - pohled do budoucnosti čerpadel
Regulus - Využití energie slunce pro ohřev vody
Bitherm - Vytápění, které má styl



Zaměřeno na kapilární rohože
HENNLICH INDUSTRIETECHNIK, spol. s r. o. odštěpný závod G-TERM
Hala J, číslo stánku 036

G-TERM na letošním veletrhu Aqua-therm představí především kapilární rohože, které jsou ve spojení s úspornými a ekologickými tepelnými čerpadly jednou z cest k úsporám energií, což je jedno z nosných témat letošního Aqua-thermu.

"Kapilární rohože představují další posun v úsporách energií a ekologickém způsobu vytápění. Díky svým vlastnostem jsou ideálním řešením v oblasti úspor energií, především v době, kdy se postupně ztenčují zásoby fosilních paliv a ceny energií dlouhodobě rostou," poznamenal Vladimír Vácha.

Více návštěvníkům veletrhu řeknou pracovníci G-TERMu na stánku číslo 036 v hale J.

Více na www.g-term.cz.


nahoru


Spalinové systémy BRILON - brilantní řešení odvodů spalin
Brilon CZ s.r.o.
Hala F, číslo stánku 327

Na stánku 327 v hale F budou prezentovány spalinové systémy BRILON, špičkový produkt renomovaného německého výrobce, který se specializuje na plastové systémy odvodů spalin již od roku 1994. Výrobce spalinových systémů BRILON si díky svým zkušenostem, perfektní kvalitě a zejména nadstandardní technické podpoře nabízených produktů získal vedoucí postavení v OEM dodávkách pro přední výrobce kondenzační techniky v celé Evropě.

Spalinové systémy BRILON s certifikací CE jsou určeny pro nízkoteplotní a kondenzační kotle s maximální teplotou na hrdle spotřebiče 120 °C a umožňují jak podtlakový, tak přetlakový provoz. Spojení jednotlivých částí se děje pomocí hrdlových spojů se speciálním těsnícím kroužkem odolným agresivnímu působení kondenzátu, u některých typů (například u fasádních provedení nerez/plast) pak navíc svěrnou objímkou.
Výraznou předností spalinových systémů BRILON je ucelený a plně kompatibilní stavebnicový sortiment, který umožňuje sofistikované řešení všech známých způsobů odvodů spalin bez nutnosti přijímání mnohdy bolestivých kompromisů doposud známých z každodenní praxe.

Pro spalinové systémy BRILON je na českém trhu nabízena stejná nadstandardní technická podpora jako na všech ostatních trzích po celé západní Evropě.


nahoru


Přední český výrobce regulační techniky
Komextherm Praha spol. s r.o.
Hala F, číslo stánku 314

Vážení obchodní přátelé,
dovolujeme si Vás pozvat na mezinárodní odborný veletrh vytápění, ventilace, klimatizační a sanitární techniky Aqua-therm do naší expozice, kterou najdete od 20.11. - 24.11.2007 v hale "F", stánek č. 314.


Z naší nabídky:

Směšovače - Regulátory pro ekvitermní regulaci - Regulátory pro solární systémy - Čidla a doplňky k regulátorům - Elektroakumulační kotle


více na www.komextherm.cz

nahoru


Hygienický systém
KEMPER CZ - Jiří Hýsek
Hala J, číslo stánku 023

KEMPER Hygienický systém

"Voda musí téci"
Vytváření provozu odpovídajících předepsanému účelu v systémech pitné vody pomocí nuceného proudění a cílených proplachovacích opatření.


NOVINKA z ISH Franfurkt
na stánku KEMPER v hale J 023



nahoru


Otopné stěny a komfortní otopná tělesa
KORADO, a.s.
Hala G, číslo stánku 218


KORATHERM HORIZONTAL
Novinkou firmy KORADO jsou otopné stěny KORATHERM

Výrobce nejprodávanější značky otopných těles - firma KORADO významně rozšiřuje portfolio komfortních designových otopných těles o široký sortiment ucelené výrobkové řady.


Otopné těleso na míru
Každý z nás má svou jasnou představu o tom, jak asi vypadá takové normální, obyčejné otopné těleso ať už v panelákovém bytě či rodinném domku. Ovšem umíte si představit otopné těleso také jako efektní designový doplněk vaší domácnosti, který se nemalou měrou podílí na celkovém vyznění atmosféry třeba ve vašem obývacím pokoji?

V dnešní době stále rostou nároky na modernost, praktičnost i účelnost bytového zařízení. Při koupi otopných těles ať už pro byt či rodinný dům mají zákazníci vyšší požadavky na design, firma KORADO jim proto vychází vstříc se svou novou řadou KORATHERM.


KORATHERM VERTIKAL
Otopné stěny KORATHERM navazují na velice populární řadu PRISMA, kterou svým sortimentem nahrazují a zároveň doplňují. Nyní je již možné si u tělesa KORATHERM vybrat z několika deskových typů včetně variant s rozšířenou přestupní plochou.

Řada KORATHERM tak významně rozšiřuje nabídku komfortních designových těles. Ucelenou výrobkovou řadu KORATHERM představuje pět základních modelů. Liniové, horizontálně nebo vertikálně orientované otopné profily jsou konstrukčně uspořádány do mnoha typů. Nabízená barevná paleta spolu s variabilně řešeným připojením těchto těles k otopné soustavě rozhodně vyhoví požadavkům i toho nejnáročnějšího klienta.

Autoři tohoto inovativního řešení nezapomněli ani na praktickou stránku věci. Otopné stěny KORATHERM VERTIKAL spojují moderní design s efektivním způsobem sdílení tepla ve vytápěné místnosti. Jejich čelní plocha totiž zvýrazňuje sálavou složku tepla a navozuje tak pocit tepelné pohody.


KORATHERM HORIZONTAL
KORATHERM HORIZONTAL se nabízí jako vhodný a výkonný pomocník pro vytápění prostor s velkoplošnými prosklenými plochami jako například výkladní skříně, zimní zahrady panoramatická okna atd. KORATHERM HORIZONTAL zároveň díky svému tepelnému výkonu zdatně konkuruje klasickému deskovému tělesu. Stejně jako provedení VERTIKAL tak i provedení HORIZONTAL je nyní k dispozici ve variantě se středovým připojením. Posledním nabízený model - KORATHERM REFLEX díky osazení zrcadlem je nejen příjemným, ale také vysoce praktickým doplňkem předsíní a vstupních hal.

Otopné stěny KORATHERM od společnosti KORADO jsou na trhu v mnoha barevných variantách, díky této rozsáhlé nabídce se právě ony mohou stát sympatickou a hřejivou tečkou při zařizování interiérů.


Rádi Vám výhody otopných stěn KORATHERM osobně představíme na našem stánku číslo 218 v hale G.



nahoru


Kondenzační kotle
PROCOM BOHEMIA, s. r. o. - GEMINOX
Hala F, číslo stánku 327


nahoru


Všechno co děláme hřeje
THERMONA, spol. s r.o.
Hala J, číslo stánku 051

Vážení partneři a přátelé Thermony,

Již tradičně se naše společnost účastní největší přehlídky produktů z oboru TZB, Aqua-Therm 2007 v Praze. Velice rádi Vás přivítáme na naší expozici v hale J, na stánku č. 051, kde můžete ochutnat různé druhy kvalitního moravského vína, zhodnotit nový design kotlů Therm, který uvedeme na trh v příštím roce, nebo jen tak přátelsky poklábosit s našimi pracovníky o produktech značky Therm či kráse našich hostesek.

Mimo zmiňovaných atraktivních hostesek uvidíte nové kondenzační kotle s výkonem 3,5 -17 kW, kondenzační kaskádovou kotelnu online řízenou regulačním systémem Tronic 2008E, zapojení solárního systému či zástupce úspěšné řady elektrokotlů Therm EL. Přijďte načerpat nové informace, dobrou náladu a ochutnat kvalitní moravská vína!


Exponáty:
  • Kotle v novém designu na rok 2008
  • Kaskádová kondenzační kotelna s online řízením regulace Tronic 2008E
  • Solární systémy Thermona
  • Kondenzační kotle
    - Therm 17 KDZ 5 s integrovaným 55-litrovým nerezovým zásobníkem
    - Therm 28 KDZ 10 s integrovaným 100-litrovým zásobníkem
  • Elektrokotel Therm EL 15
  • Therm TRIO 90 T - 90 kW kotel s nuceným odtahem spalin
  • Therm DUO 50 FT - 45 kW kotel v turbo provedení
  • Plynové stacionární kotle Therm
  • Kotle řady DU na pevná paliva

nahoru


Úžasné čerpadlo ALPHA2 - pohled do budoucnosti čerpadel
GRUNDFOS s.r.o.
Hala J, číslo stánku 048



Energetický štítek "A"
Kombinace unikátního frekvenčního měniče, technologie permanentních magnetů a kompaktního statoru staví oběhové čerpadlo ALPHA2 na nejvyšší příčku systému energetického štítkování.

Kompaktní konstrukce
Díky zcela nově koncipované řídící elektronice integrované uvnitř čerpadla je ALPHA2 nejkompaktnější oběhové čerpadlo Grundfos, které lze instalovat i ve velmi stísněném prostoru.

S novým revolučním čerpadlem ALPHA2 můžete vašemu zákazníkovi nabídnout přesně to, co od oběhového čerpadla očekává - úsporné a spolehlivé čerpadlo, které dělá to, co je od něho očekáváno. Nic jiného.

Uživatel nechce ztrácet svoje peníze nebo čas na servisních pracích, výměnách a vysoké spotřebě elektrické energie. Jeho přání je to, že když se čerpadlo nainstaluje a nastaví, nemusí se o něj již starat.



Těšíme se na Vaši návštěvu v našem stánku v hale J.



nahoru


Využití energie slunce pro ohřev vody
REGULUS spol. s r. o.
Hala F, číslo stánku 321

Také topíte a ohříváte vodu drahou elektřinou nebo plynem, i když svítí slunce? Myslíte si, že využití sluneční energie je jen pro úzký okruh odborníků? Pořízení jednoduchého a přitom kvalitního solárního systému nemusí být vůbec drahé. Zvyšování cen energií a snížení cen solárních systémů zkracuje dobu návratnosti investice do takového systému, přičemž kvalitní solární systém má životnost 30 a více let. V budoucnu budete vždy ohřívat vodu zdarma bez ohledu na vývoj cen energií a díky použití ekologicky čisté energie přispějete ke zlepšení životního prostředí. Sluneční kolektor mění sluneční záření na tepelnou energii, kterou předává nemrznoucí teplonosné kapalině. Ta potom ohřívá vodu v zásobníku teplé užitkové vody (dále jen TUV), akumulační nádrži nebo bazénu. Energii, kterou s jejich pomocí získáte, můžete využít pro předehřev TUV nebo kombinaci ohřevu TUV a ohřevu bazénové vody nebo přitápění.Vhodně zvolené jednotlivé komponenty sestavy mohou zlepšit účinnost solárních systémů.

V široké nabídce slunečních kolektorů Regulus naleznete kolektory od nejlevnějších plochých pro sezónní využití sluneční energie až po prvotřídní ploché kolektory s vysoce selektivním povrchem Sunselect. Pro využití sluneční energie především v zimním období jsou určeny kolektory s vakuovými trubicemi. Ke kolektorům nabízíme držáky jak na šikmou, tak i na rovnou střechu. U některých typů kolektorů nabízíme také systémy uchycení na fasádu, pro vestavbu do střechy nebo speciální solární markýzy.

Široký výběr je i v sortimentu zásobníků TUV s jedním topným hadem, s dvěma topnými hady až po vestavěné zásobníky v akumulačních nádržích. Vybrané typy zásobníků TUV a akumulačních nádrží umožňují instalaci speciálních topných hadů do přírub pro solární ohřev a průtočný ohřev TUV.

Solární systém TUV s průtokovým dohřevem
online na: www.regulus.cz

Navštivte nás ve dnech 20. - 24. 11. 2007 na Mezinárodním veletrhu AQUA-THERM Praha, pravé křídlo Průmyslového paláce - Hala F.



nahoru


Bitherm - Vytápění, které má styl
ELVL s. r. o.
Hala F, číslo stánku 302

Česká rodinná firma ELVL s.r.o. přichází na letošní Aqua-therm Praha 2007 s dalšími novinkami designových otopných těles Bitherm. Jedná se o kolekci Design 2008, která zaujme svým netradičním designem otopných ploch a škálou moderních barev a linií. Nová řada designových otopných těles Bitherm splňuje požadavky trendu moderních interiérů a přináší osvěžující design do interiérů současných.

Designová tělesa Bitherm jsou vyrobena z teplosměnných hliníkových lamel, které příčně protíná měděná teplovodní trubkovnice. Čelní sálavou plochu tělesa tvoří lamely zpracované moderní technologií. Tělesa umožňují provoz v systému ústředního vytápění, elektrického vytápění nebo kombinovaném provozu.

Dovolte nám přestavit vybrané zástupce kolekce Design 2008:



BITHERM HORIZONT

BITHERM MOSAIC

Rádi Vám představíme celou kolekci designových otopných těles a el. radiátorů pro rok 2008 osobně, na již tradičním místě v našem stánku č.302 v hale F. Těšíme se na setkání s Vámi.


nahoru

 
 
Reklama